Oulu

Oulunsalon kirjasto on suljettu toistaiseksi mittavan pölyhaitan vuoksi

Kirjasto avataan, kun kirjastotilat on puhdistettu pölystä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 18.2.2019 15:51
Kaleva

Oulunsalon kirjasto on suljettu toistaiseksi ilmanvaihtokanavien korjaus- ja huoltotöiden aiheuttaman mittavan pölyhaitan vuoksi.

Kirjasto avataan, kun kirjastotilat on puhdistettu pölystä. 

Kirjastoauto Onneli palvelee Kauppakeskus Kapteenin pihalla torstaina 21.2. klo 14–19 ja perjantaina 22.2. klo 14–17.

MAINOS

Kommentoi

Viesti poistettu

MIllonhan se luuttuaminen on valmis? Täällä Pirkko oottaa sormet syyhyten että pääsis taas lainaamaaan? Tietääkö kukaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa varata Finnan (eli kirjaston nettisivujen) kautta haluamasi kirjat tai muut, ja käydä sitten hakemassa siitä kirjaston edessä päivystävästä kirjastoautosta. Vaikka kirjasto on epämääräisen ajan kiinni, niin tuolla tavalla lainattavissa on kaikki Outi-kirjastojen kirjat.

Itse lainaan normaalisikin noin lähes kaiken, ei tarvitse välittää siitä onko ko. kirjaa Oulunsalon kirjastossa, eikä miettiä mistä hyllystä mikäkin löytyy. Käytössä on siis koko Outi-alueen kokoelmat.

Oulunsalon kirjasto on merkitty suljetuksi aukiolokalenterissa koko ensi viikollekin. Parempi, että puhdistavat nyt sitten kerralla kunnolla, kun ei ensi yrittämällä tainnut mennä aivan kohdalleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huolenaiheena voidaan pitää kirjaston suurta määrää uskonnollisista julkaisuista, joita olen itse pääsääntöisesti lainannut kyseisestä kirjastosta, tuleekohan nyt jokainen kirja kannesta kanteen puhdistettua, se hirvittää, ja millonhan se rakennus on tehty, eli onko mahdollista että rakenteissa on ollut myös asbestia. En tahdo sairastua kenenkään huolimattomuuksien vuoksi, ja nyt olisi hyvä kaupungin herrojen seurata myös että se puhdistetaan kunnolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppakeskus jossa kirjasto on, on rakennettu 2000-luvun alkupuolella, joten ei siellä mitään asbestia enää silloin ole käytetty.

Se, että jonkun nokkaan on haissut aiemmin "homeelle" on kirjojen haju, ei rakenteiden homekasvusto. Se, että ilmastointikanavien puhdistamista ei ole tehty säännöllisesti on tietysti typerää, ja taas eräs merkki siitä mitä "säästäminen" aiheuttaa. Ja, sama juttu ammattitaidottoman kilpailutuksen suhteen (epäpätevät puhdistajat).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Onhan siellä "salossa" myös koskelon veljeskunta. Jos yksi mainitaan, on mainittava kaikki, noinhan se kaupan etiikka kulkee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se kirjasto haisi homeelle jo 10 vuotta sitten. Lienee vähän kastunut sekin rakennusvaiheessa. Harmi näitä uusiakin julkisia rakennuksia, kun noin huolimattomasti rakentamista valvotaan... Nyt siellä on varmaan joku jo oireillut ja sitten yritetään parantaa tilanne nuohoamalla iv-kanavat. Ja sekin meni sitten p€÷{¢¥een.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku vuosi sitten itsenäisyyspäivänä menin Oulussa rapistuneen ostoskeskuksen luona olevan koulun kyljessä olevaan uuteen kirjastoon, miutama kuukautta vanhaan.
Kamala katku kävi sisällä kurkkuun.
Oli liimattu märän betonin päälle matto.
Oli ymmärrettävästi koetettu korjata, repimällä irti, kuivattelemalla, ja uutta mattoa lattiaan.
Seuraavana vuonna kävin uudelleen, ihan suht koht vaikutti olevan, ei lyhyellä ajalla pahempaa tuntunut kurkussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ne kanavat olisi hyvä puhdistaa muutaman vuoden välein, niin ei pääsisi pesiytymään niin helposti tuo juttu, se on saastaa mitä tuolta letkun päästä tulee, jos hormit likaiset. Onneksi meillä on tv- ,ja sieltä voidaan katsoa uutiset, niin ei tarvitse lukea niin paljon. Mutta onhan tuo sääli, että puhdistaminen epäonnistui jopa Oulunsalon kirjastossa. Tuo jutun kuva oli kyllä vertaansa vailla, siis melkein aikuisille 15vuotiaille, mutta se naimalupa on piireissä jo 16 vuotiaana, eli ihan sopiva sinäänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime viikolla sain siellä todella pahan hengenahdistuksen, vaikka en ollut kuin puolisen tuntia.
Miten ihmeessä työntekijät ovat siellä pystyneet olemaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida olla laiskuudesta kyse, vaan viitä, että tämä on päättäjien mielestä järkevää säästämistä. Eli vähennetään kiinteistöjen huoltoon varattuja resursseja (koska ei panosteta seiniin, vaan sisältöön. Heh). Hulluintahan on se, että sammutetaan ilmanvaihto kouluista, virastoista ja julkisista tiloista yöksi, viikonlopuksi tai kesäksi, ja, kuten tässä tapauksessa jätetään puhdistukset tekemättä ajallaan tai tehdään ne halvimman mukaan (kilpailutuslait ei siihen pakota).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
19
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
10
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
7
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
7
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
7
Oulussa osataan sopia isoista asioista – ongelma on päätösten ja sitä kautta toimeenpanon viivästyminen Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image