Oulu

Oulunsalon ja Kiimingin kunnantalot vailla käyttöä – hallinto ei halua muuttaa reuna-alueille

Oulunsalon kunnantalolle ei ole löytynyt käyttöä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 4.11.2014 8:07
Esko Aho

Samanaikaisesti, kun Oulussa pyritään lakkauttamaan lasten kouluja ja erikoisluokkia, toimivat muun muassa sivistys- ja kulttuuripalveluiden hallinto, Tilakeskus ja Business-Oulu kalliissa vuokratiloissa.

Sivistys- ja kulttuuripalveluiden hallinto on sijoittunut entiseen Postipankin kiinteistöön Leevi Madetojan kadulla, Business-Oulu Nokialta vapautuneisiin tiloihin Peltolassa ja Tilakeskus entiseen Rautaruukin pääkonttoriin Hiirosessa.

Tällä hetkellä Oulun kaupunki maksaa yksityisille vuokranantajille vuokria yhteensä lähes kaksi miljoonaa euroa vuodessa, vaikka kaupungilla on omiakin tiloja tyhjillään.

Vaille sopivaa käyttöä ovat jääneet muun muassa Oulunsalon suojeltu kunnantalo ja Kiimingin kunnantalo. Virkamiehistä nämä kaksi kohdetta ovat tuntuneet joko liian kaukaisilta tai tarpeisiin nähden pieniltä.

Oulun Tilakeskus -liikelaitoksen johtajan Jouko Leskisen mukaan tähän saakka on odotettu, mitä pohdittavana ollut palveluverkko tuo tullessaan.

”Olemme jo tarjonneet Oulunsalon kunnantaloa eri puolille, mutta neuvottelut eivät ole johtaneet tuloksiin. Valtuuston tahto kuitenkin on, että vuokratiloista siirrytään omiin tiloihin – eli joku tullaan Oulunsaloonkin siirtämään.”

Kaupungilla huhutaan, että esimerkiksi sivistys- ja kulttuuripalveluiden hallinto ei olisi halukas muuttamaan Oulunsalon kunnantaloon, koska se sijaitsee liian kaukana Oulun keskustasta.

Sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä vahvistaa puhuneensa juuri näin.

”Henkilökohtainen kantani on, että sivistys- ja kulttuurihallinnon pitäisi toimia keskustan liepeillä, jossakin muualla kuin Oulunsalossa tai Kiimingissä. Meitä on iso porukka, yli 100 henkeä, emmekä itse asiassa mahtuisi Oulunsalon kunnantaloon. Sieltä löytyy tilat ehkä 30:lle.”

Lue lisää 04.11.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (344)

Miksikähän Oulunsalo ei kelpaa Tilakeskukselle ja Leskiselle, hän kun sitä kaikille muille tarjoaa. Vuokratiloissa se on Tilakeskuskin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mun kollegoita on myös töissä kalliissa vuokratilassa väljästi istuen. Ei heiltäkään kysytty, että haluatteko muuttaa toiseen toimipisteeseen, jossa on tilaa. Ei, kerrottiin vain, että tämä toimipiste suljetaan, ja toiminta keskitetään toiseen kiinteistöön jotta säästetään vuokrakuluissa.

Mitenhän tätä kunnantalojen kohtaloa ei otettu huomioon yhdistymistä suunnitellessa? Kai nyt jonkinlainen toimitilasuunnitelma pitäisi olla olemassa. Yksityisellä puolella lasketaan tarkkaan neliöt ja henkilömäärär ja suunnitellaan, mihin saadaan kaikki ihmiset kustannustehokkaimmin mahtumaan. Kunnallisella seisotetaan omia kiinteistöjä tyhjillään ja vuokrataan tilaa ulkopuoliselta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helppo juttu. Sivistys - ja kulttuuriporukasta puolet krtistoon, niin mahtuvat loput Oulunsaloon. Näin taantuman aikana säästöjä on toteutettava vakaalla kädellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastaa M. Penttilä: mikä on hallintosi henkilön neliömäärä per yksi työntekijä? Muistanet, että sanoit lapsiemme tulevan toimeen kouluissamme alle OKM:n suosituksista. Miten te ylikansoitetuissa sikussa? ... Ja mikähän oli kommenttisi siitä, miten lapset jaksavat käydä kouluaan kaupungin toiselta laidalta? ... Ja te ette ole valmiita samaan... Oulunsaloon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallinnon edustajat haluavat luonnollisesti vain luxusta. Ei heitä kiinnosta osallistua säästötalkoisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäli kuvassa näkyvään taloon mahtuu vain 30 työntekijää voi kovasti ihmetellä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surullista luettavaa - siis nämä kuntalaisten kommentit! Eivät tiedä asioista mitään, mutta kirjoittavat ala-arvoisia kirjoituksia. Siku-talo on täynnä huippuvirkamiehiä ja olisi suuri virhe, jos tällaisen aisan vuoksi alkaisivat hakeutua muihin ja muualle töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät hakeudu, koska töitä ei ole näinä aikoina Oulun "huippuvirkamiehillekään". Mikä on huippuvirkamies? Virkamiehiyden huippuko? Niitä meillä tosiaan riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä "maalaisjärjelläkin" ymmärtää, että omien tilojen tyhjänä pitäminen ja vastaavasti vuokran maksaminen ulos on taloudellisesti typerää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä kohtaa tulee mieleen että isommilla ja pienemmillä firmoilla tilankäyttö lasketaan tosi tarkkaan. Avokonttoreissa on porukkaa tuon sata joka puolella. Ei sata henkeä tarvitse kovin kummoista tilaa. Yhteen huoneeseen sopii neljä pöytää, siinä voi työskennellä. Onko totuttu sellaiseen että kaikilla pitäisi olla oma työhuone? Se jos mikä on tilojen haaskausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi muuttaa keskustan kihertävästä kahvikerhosta parempiin toimitiloihin ruuhkien ulkopuolelle? Veronmaksajien taskustahan tämän nomenklatuuran lystit maksetaan, ja lämpimät autopaikat louhitaan suoraan virkapalatsin alla. Sieltä voi kesät talvet sipsutella mersusta herrahissiin nappaskengät jalassa. Eikä tietenkään tarvi huolehtia pysäköintimaksuista, senkin maksajahan on jo tiedossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuo sivistys- ja kulttuurilautakunnan kulupuoli pitää saada huomattavasti pienemmäksi.
Oulun kaupungin taloussuunnitelmassa sen kakku on isompi, kuin terveyskeskussektorin kuluarvio.
Terveyskeskuspuolta ollaan saneeraamassa lopettamassa Oulunsalonkin terveyskeskus ja siirtämällä kaakkuriin.
Oikeampi kohde on saneerata sivistys- ja kulttuuripuolta, sillä tämä sektori ei ole elintärkeä, kuten terveydenhoito on.
Kaiken huippu on, että johtaja Mika Penttilä, ei näytä haluavan siirtää toimintoja vuokratiloista esimerkiksi Oulunsaloon. Oulunsalolaisena voin kertoa, että kunnantalon tilat ovat hyvät ja matkakin Oulun keskustaan on lyhyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulunsalon etuhan olisi myös se, että on lentokenttä vieressä, jos tulee työmatkoja edemmäs

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapsia voidaan kuitenkin ajeluttaa linja-autoilla ympäri Oulua että sopivat kouluihin. Eikös siinä ole sitten liian pitkiä matkoja? Luulisin, että aikuisillakin onnistuu Oulussa kulkeminen jos sen osaa tehdä jo ala-asteelaisetkin. ei muuta kuin vuokratiloista pois ja tyhjiin kunantaloihin mars!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi me tyhmät veronmaksajat hyväksymme tällaisen pelleilyn? Päällikköä päällikön päälle ja alle, on asiantuntijaa ja monenlaista paperinpyörittäjää ja sitten vielä tyhjiä toimistorakennuksia ympäri pitäjää. Miksi me äänestämme niitä törsääjiä valtuustoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkamiehet esittävät pelkkiä tekosyitä muutolle. Vuokrasopimukset pitäisi irtisanoa heti ja aloittaa muuttovalmistelut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tämä, ja sitten se, että tämä sama porukka käväisi oululaisten rahoilla Islannissa saakka jauhamassa soopaa. Säästöt otetaan rivityöntekijöiltä, ei herroilta ja rouvilta. Liekö ovat omat pakkolomansa jo pitäneet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minunkin työpaikkani on tarpeisiini nähden aivan liian kaukana yli 20 km päässä (Oulun keskustassa), epätarkoituksenmukaisissa ja aiempaa pienemmissä (lue halvemmissa) tiloissa. Palkkakin on tarpeisiini nähden aivan naurettavan surkea. Työkalut ja kalusteet pääosin viime vuosituhannelta. .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulunsalon kunnantaloon mahtuu huomattavasti enemmän väkeä töihin, kuin 30 ! Ei kaikilla tarvi olla oma, suuri toimisto !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulunsalo on liian kaukana! Tosin Posti/Itellakin ulkoisti toimintojaan Intiaan. Intia - Intiö, sinne siku-virasto!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (344)

Uutisvirta

17:04
Koulukiusatusta tytöstä kasvoi tatuoitu Miss Rovaniemi – nyt hän örisee metallibändissä ja järjestää Ouluun vaihtoehtokulttuurien messut Tilaajille
16:36
"On vaikea tarkkaan arvioida, millainen vaikutus huumausaineilla on tavallisen raahelaisen turvallisuuteen" – Poliisi valvoi tehostetusti huumeita Raahessa, tuloksena 17 rikosilmoitusta
16:27
Korkeasaaren nuori Topias-norppa menehtyi yllättäen – heinän mukana syöty hiekka aiheutti suolitukoksen
16:08
Kaleva oikaisee
15:59
Bittiumille Puolustusvoimille toimitettaviin radioihin liittyvä 1,6 miljoonan euron jatkotilaus
15:55
Pohjois-Pohjanmaan museon suosikkinäyttelyt kiinni rakennusteknisistä syistä – Koiramäki ei siirtyisi muualle ongelmitta, museolehtori paljastaa
15:41
Mies pahoinpiteli toista ravitsemusliikkeessä Kuhmossa – töytäisi uhrinsa kaksi kertaa lattialle
40
Päästöjen vähentämiseksi tehtävissä vapaaehtoisesti paljonkin – kauppaan voi joskus kävellä ja julkisia kulkuneuvoja tulee suosia Lukijalta
36
Vähälumisen ja vetisen talven olosuhteet osoittautuivat liian vaikeiksi, perinteikäs Tervahiihto peruttiin
23
Oululainen varavaltuutettu Kati Jurkko siirtyy SDP:stä kokoomukseen
21
Pudasjärvi vetoaa päättäjiin – 110-paikkaisen vastaanottokeskuksen lopetus veisi työpaikkoja ja vaikuttaisi palvelujen kysyntään
16
Oulun seudulla varoitetaan kovasta tuulesta, huonosta ajokelistä ja liukkaista kevyen liikenteen väylistä – tuulenpuuskat voivat puhaltaa myrskylukemissa
15
Myrsky on tehnyt tuhojaan: Laajat sähkökatkot tulivat nyt pohjoiseenkin – ajokeli on paikoin erittäin huono
12
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

254 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image