Oulu

Oulunsalon ampumaradan melusta valitetaan – mökkiläiset kokevat radan käyttöajat koh­tuut­to­mik­si

Oulu 29.1.2020 21:11
Pekka Rahko

Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitoksen johtokunnalle on valitettu Oulun Seudun Haulikkoampujat ry:n Oulunsalon Kylänpuolella sijaitsevan ampumaradan melusta.

Kirjelmän toimittaneiden henkilöiden mökki sijaitsee Papinjärven rannalla, jossa he ovat kokeneet ampumaradan aiheuttavan meluhaittaa. Ampumaradan käyttöajat koetaan kohtuuttomiksi ja ampumatoiminta vaikeuttaa kirjelmöijien mukaan myös alueen virkistyskäyttöä.

Oulun Seudun ympäristötoimi -liikelaitoksen johtokunta on myöntänyt ampumaradalle ympäristöluvan, joka on voimassa 31.12.2020 asti. Oulun Seudun Haulikkoampujat on ilmoittanut hakevansa jatkolupaa ampumaratatoiminnalleen.

Johtokunta merkitsi keskiviikon kokouksessaan kannanoton tiedoksi. Kannanotto tullaan ottamaan huomioon Oulunsalon ampumaradan ympäristölupaa uusittaessa.

MAINOS

Kommentoi

Onko nämä ampumaradasta valittajat samoja ihmisiä, jotka ovat pystytellee Papinjärven alueelle koirien uittokieltomerkkejä?

Ampumarata lienee ollut tuolla jo vuosikymmeniä, ainakin itse muistan jo 90-luvulla puhutun "Paukun majasta", joten kai siinä majan vieressä oli jo silloin se ratakin.

Ja on se kumma kun se lentokenttä ei sitten mitään haittaa aiheuta, sehän on lähempänä mökkiläisiä kuin ampumarata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä haluan tehdä valituksen puolustusvoimien harjoituksista joissa lennetään nuilla jenkkiromuilla aivan liian matalalla talojen yli. Haulikonpauke ei haittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistäpä eivät mökkiläiset valittaisi? Kaikki rakentaminen ja kaikenlainen kehitys on ensin vietävä läpi mökkiläisten valitusten saattelemana. Mökit ovat yksinkertaisesti aina väärässä paikassa, tämän vuoksi suosittelenkin jokaista omasta mökistä haaveilevaa rakentamaan mökkinsä 5 metriä maanpinnan alapuolelle. Ei tule häiriöitä sitten...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen ollut paikalla kun vastaavassa tapaksessa mitattiin ampumaradan meluhaittoja. Mittarit eivät edes saaneet lähes 3 kilometrin päässä olevan ampumaradan äänistä edes lukemia. Valittajat yllättäen eivät halunneet olla paikalla tarkistamassa lukemia. Usein tällaisen valittamisen syy voi olla jossakin muussa ja turhautuneisuus puretaan näin. Lentokentän melu on voinut alkaa tressaamaan ja ammunnan äänet saattoivat olla se viimeinen niitti. Kuuluu niitä haitallisina tai ei. Olikohan alussa kertomani tapauksen todellinen syy siinä, että maajussi ajo siihen talon viereisille pelloille lietettä? Paskan haju siinä haittasi eikä mitkään ampumaradan äänet. Maajussin paskan ajoa et saa kiellettyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä valittaminen menny ihan mahdottomaksi. Pitäs valitukselle laittaa aina joku maksu, vaikka tonni nii loppus nämä tyhjänpäiväiset valitukset. Hommata nyt mökki ampumaradan, Suomen toiseksi vilkkaimman lentokentän vierestä ja alkaa valittaan melusta. Eikö se käy pienessä mielessä hommata kömmänää jostakin muualta ku melu häirittee. Ja mitäköhän virkistyskäyttöä se ampumarata häiritsee. Kyseessä on kuitenkin vain haulikko rata niin turvaetäisyydet ei oo kauhean suuret edes. Ja onko se joku pakko mennä haahuilemaan just siihen ampumaradan viereen. Kyllä sitä mettää riittää missä voi virkistäytyä muualtakin lähimaastosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

haulikkoradan "meluun". Kyseessä on vain periaatteellinen laukausäänten vastustus. Sama on nähty monessa muussakin tapauksessa. Rannanperälläkin tehtiin aikoinaan melumittauksia Hiukkavaaran "ampumamelusta". Mittaajilla oli vaikeuksia tehdä mittauksiaan Kuusamontien taustamelun takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin näin..koneiden melu kuuluu vihiluotoon asti eikä aamu-uninen voi nukkua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valituksen vastaanottajan olisi ollut hyvä huomauttaa tälle valittajalle, että radan ja Papinjärven välissä on lentokenttä.
Rata ei mitenkään voi tuottaa isompaa melua, kuin lentokone.

Kunhan vain valittavat valittamisen ilosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En harrasta ammuntaa enkä asu Oulunsalossa, mutta ihan mielenkiinnosta. Kuinka monta vuotta rata on ollut tuolla? Kartan mukaan Papinjärven ja ampumaradan välissä on lentokenttä ja etäisyyttä lähimpään rantaan 1,7km... Niin se tuntuu maailma muuttuvan ja äänet kovenevan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumpi oli ensin muna vai kana?
Oliko ampumarata paikalla ennen kuin kyseinen mökki tuli valittajien omistukseen? Vanha toiminta jatkukoon, vaikka uusia asukkeja on ilmaantunut ja valittavat.
Sama juttu kuin monilla lentokentillä. Uusi asukas haluaa lentokoneet ja siihen liittyvät harrastukset kieltää melun takia. Nuo meluasiat pitää mieltää asumuksen ostoa tehdessä. Lentokentillä on mahdollisia annettuja rajoituksia poistettu, kun asiaa on uudelleen käsitelty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka en aseita omista, en ole myöskään niitä vastaan, jotenkin tämä nyt tuntuu erikoiselta. Kyseisen "virkistysalueen" välittömässä läheisyydessä on lentoasema, kyllä minua enemmän riepoisi tuo lentoliikenne. Poikain paukuttelu kuuluu kyllä pitkäkankaalle saakka, mutta kun puolustusvoimat harjoittelee, saa sisälläkin keskustella huutamalla.

Noh, mielenkiinnolla seuraamma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:36
Oululaisen lähiöpubin omistajat harjoittivat alkoholin ohimyyntiä eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
6:00
Kysyimme Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien paikallisyhdistysten uusilta puheenjohtajilta, miten he aikovat toimia luottamustoimessaan Kaupallinen yhteistyö
6:00
Karjasillan asemakaavamuutosta vauhditettava – tilanne on kohtuuton alueella asuville ja sinne kodin haluaville Lukijalta
6:00
Talvilomaksi lumen keskelle? Useassa hiihtokeskuksessa on vielä tilaa, mutta kannattaa olla nopea Tilaajille
24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image