Oulu

Ou­lun­sa­lo­lai­nen Molly nimettiin San­ka­ri­koi­rak­si - pelasti nelivuotiaan pojan hengen

Molly oli vasta pentu, kun se teki suuren uroteon.
Oulu 6.11.2014 14:24
Taina Virolainen

Suomen Kennelliitto myönsi tänä vuonna 20 koiralle Sankarikoira-arvon. Yksi palkituista on oulunsalolainen cavalier kingcharlesinspanieli Molly.

Molly pelasti perheen neljävuotiaan pojan hengen viime kesänä. Poika oli ollut perheen kesälomalla saaressa leikkimässä Mollyn kanssa, kun perheen äiti havahtui siihen, ettei leikkiääniä enää kuulunut.

Pojan äiti ja isäpuoli lähtivät etsimään lasta, jota ei löytynyt. Vasta neljän kuukauden ikäinen Molly juoksi emäntänsä luo yhä uudelleen, vinkui ja edestakaisin juosten ohjasi emäntänsä rantaan vanhan veneen suuntaan. Poika löytyi rantavedestä elottomana. Äiti ja isäpuoli elvyttivät lapsen hengittäväksi. Hänet vietiin sairaalahoitoon.

Äiti kertoo, että Molly ja poika ovat nykyisin kuin paita ja peppu, aina yhdessä. "Molly on kuin perheenjäsen", äiti kommentoi.

Pohjois-Suomeen tuli toinenkin Sankarikoira-arvo. Kainuun rajavartioston saksanpaimenkoira Ara pelasti pahoin kylmettyneen ja eksyneen. Hälytys kadonneesta henkilöstä annettiin rajavartiostolle myöhään talvisena iltana. Olosuhteet olivat liian hankalat etsinnän toteuttamiseksi ilman koiraa. Ara sai vainun miehestä ja löysi tämän yli 12 tuntia katoamisen jälkeen.

Kennelliitto palkitsee sankarikoirat Koira2014-tapahtumassa joulukuussa Helsingissä.

Sankarikoira-arvon saavat tänä vuonna myös karjalankarhukoira Jere, labradorinnoutaja Ilpo, gordoninsetteri Pavel, saksanpaimenkoira Dingo, bichon frisé Luna, labradorinnoutaja Hinni, englanninbulldoggi Pirkko, kääpiöpinseri Peppi, belgianpaimenkoira tervueren Nuga, itäsiperianlaika Laikku, monirotuinen Teri, venäjänajokoira Vinski ja jämtlanninpystykorva Raipe, schapendoesit Ransu ja Rölli, labradorinnoutaja Risle, suomenajokoira Jojo, saksanpaimenkoira Roima sekä saksanpaimenkoira Ara.

Kunniamaininnan uroteostaan saavat labradorinnoutaja Milo, shetlanninlammaskoira Jade, englanninkääpiöterrieri Remu, saksanpaimenkoira Cola, venäjänvinttikoirat Alexej ja Maceg, sileäkarvainen kettuterrieri Frank, rottweiler Cacru, valkoinen kääpiösnautseri Penni, saksanpaimenkoira Carlos, monirotuinen Valo, rottweiler Fanto, saksanpaimenkoira Udai, brasilianterrieri Osku, pyreneittenkoira Pena, isosveitsinpaimenkoira Roki sekä pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira Romeo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Aivan ihana saada lukea jotain tällaista, kaiken ihmisten tekemien rötösten jälkeen.. Kyllä ihmiselle on rikkaus saada elää koiran kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koiria on ollut nyt itsellä 45 vuotta mutta edelleen ne pystyvät yllättämään viisaudellaan. Kyllä koira on täydellinen kumppani ihmiselle ja on selkeästi siihen rooliin myös jalostunut. Onneksi nykyinen yhteiskunta myös tunnustaa koirien tärkeän roolin ja mm. pelastuslaitos ja poliisikin tekevät tarvittaessa tosissaan töitä jos jonkun koira on vaikeuksissa. Kertoo mielestäni sivistyneestä yhteiskunnasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuli tippa silmään tuota lukiessani, kyllä se niin on, että koira on ihmisen paras ystävä. Silloin, kun lapseni oli vauva vielä, meillä oli Lapin porokoira, joka vahti lastani hänen kelliessään lattialla, eikä päästänyt vieraita lähelle. Lapsen varttuessa koira seurasi häntä pulkkamäkeen ja hiihtoladulle. Yhdessä telmivät lumesa ja riemua riitti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just. Elukat älyää enemmän kuin ihmiset pystyy ymmärtämään.
Kerrostaloon lemmikin raahaajat on niitä ihmis-ja eläinkunnan tyhmimpiä olioita.
Jaa, että olen väärässä, no päästäppä se kerrostalokoira pihalla irti niin näät viihtyykö se sinun kans.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kerrotko perustelun miksi? Ei se koira pihanperällä yksin eläessään onnellinen ole. Eikä se sitä pihamaata käytä liikkumiseen vaikka kuinka tilaisuus olisi. Koiria pitää ulkoiluttaa ja niiden kanssa pitää olla. On aivan sama vaikka jätän oven auki, koirani seuraa perässä koska se tykkää seurastani, asuimme sitten omakotitalossa tai kerrostalossa. Myös kerrostalokoira voi olla onnellinen kunhan se saa tarpeeksi liikuntaa. Ei ystävää jätetä pihanperälle yksin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nimimerkille luu5.kyllä se hihnassa ulkoilu on ihan hyvä juttu.monihohan omakotitalo koira pääsee koirapuistoon ja kahden tunnin lenkeille.sanoisin että omakotitalo koira on koppinsa vanki.eikä koiraa voi omakotitalon pihassa pitää irti.sehän karkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En arvosta itse koiria, niin paljon kuin kissoja, mutta kyllä noille pitää nostaa hattua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tippa tuli linssiin kun tuon luki!
Meilläkin on koira,erityisen rakas sekarotuinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivanhan tässä herkistyy kyynelehtimään miten hienon urotyön pieni Molly koira on tehnyt.
Onnea Mollylle ja monia hauskoja leikkihetkiä pelastamasi pojankanssa.
Perheelle onnea myös teillä on hieno koira, varmaankin saa parasta pöytään mitä voi koiralle antaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

14:32
Afganistanissa on alueita, joille ketään ei voida ajatella palautettavan – sen sijaan Irakin tilanne on parantunut
14:18
Tässä on ihmiset ja koko planeetan pelastava ruokavalio – yksi hampurilaispihvi viikossa ja kaksi kertaa nykyistä enemmän pähkinöitä ja palkokasveja
13:11
Raiskaajan kanssa avioliittoon – tutkimus patistaa muuttamaan seksuaalirikosten lainsäädäntöä entisen Neuvostoliiton alueella
12:55
Enää alle vuosi aikaa – Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus patistaa hoitamaan jätevesijärjestelmän vaadittuun kuntoon
12:07
Ministeri Terho: "Olisin valmis jopa luopumaan opintotuen tulorajoista" – selvityksen mukaan tulorajoja voisi nostaa huomattavasti
11:53
Aarnio yritti saada tietoa miljoonaperijän kaappauksesta rikollispomo Keijo Vilhuselta — Vilhusta kutsuttiin poliisin keskuudessa nimellä "Äijä"
11:33
Yliopiston eläinmuseo siirtyy mahdollisesti Tietomaahan – uudesta näyttelystä halutaan toiminnallinen ja tiedekeskusmainen
84
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – rakennuslupa tarvitaan, jos mökki jätetään paikoilleen
77
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
45
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
31
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
30
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
26
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
26
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

144 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Olipa kommentoijalla hiukan erikoinen kirjoitus. Herraviha on toki niin vanha ja ikuinen asia, ettei sitä pahemmin kanna... Lue lisää...
Pekka Vanhana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image