Oulu

Oulun yliopistossa aloitettiin uusi rakennus- ja yh­dys­kun­ta­tek­niik­kaan painottuva kandidaatin koulutus

Oulu 11.9.2019 16:02
Antti Karvonen

Oulun yliopistossa on aloitettu kuluvana syksynä uusi tekniikan kandidaatin koulutus, josta diplomi-insinööri-vaiheen jälkeen valmistuu rakennus- ja yhdyskuntatekniinkan diplomi-insinöörejä. 

Koulutusohjelmassa painottuvat rakennesuunnittelu ja yhdyskuntatekniikka. Uuteen koulutusohjelmaan oli 232 hakijaa ja kaikki 45 aloituspaikkaa täytettiin.

Rakentamistekniikkaa on voinut Oulun yliopistossa opiskella muissa tutkinto-ohjelmissa. Ala lakkautettiin tutkinto-ohjelmana Oulusta vuonna 2001. Sen jälkeen ovat Pohjois-Suomessa toimivat yritykset tuoneet voimakkaasti esiin, että alan koulutusta Oulun yliopistossa tarvitaan niiden työvoimatarpeiden täyttämiseksi.

Uuden kandidaattiohjelman merkeissä järjestetään Rakentamistekniikan seminaari Oulun yliopiston Saalastinsalissa perjantaina 13. syyskuuta. Puhujina ovat muun muassa kansanedustaja Mari-Leena Talvitie, teknillisen tiedekunnan dekaani Riitta Keiski ja Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki.

MAINOS

Kommentoi

Rakennusalan koulutuksenhan yliopistossa lopetti Kokoomus, opetusministeri Olli-Pekka Heinosen johdolla. Pyysiköhän Talvitie puolueensa mokaa anteeksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

232 hakijaa ja "vain" 45 sai paikan. Sitten ihmetellään että miksi yhdyskuntatekniikan osaajia on niin vähän. Valittujen määrää vois nostaa vähintään sataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
18.9.
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä
18.9.
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
18.9.
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
18.9.
Kärpät otti Jukureista kotivoiton Raksilassa takkuisen pelin jälkeen, katso kuvia ottelusta
18.9.
NBA:n supertähti Stephen Curry ilmoittautui jo Yhdysvaltain olympiajoukkueeseen
18.9.
"Näillä budjettiesityksen miljoonilla päästään vasta 0,6 hoitajaan" – Työnantajat lisäisivät hoitoalan koulutusta, Tehy on toista mieltä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Mikäs siinä, jos kehtaa ajella niin rumasti muotoillulla autolla, jonka ajo-ominaisuudet ovat lisäksi huonot. Moottori o... Lue lisää...
Yäkris

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image