
Oulun yliopistossa aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut kahdessa tutkimusyksikössä. Yt-neuvottelut koskevat yhteensä 22:ta henkilöä, ja vähennystarpeeksi on arvioitu enintään 6 henkeä.
Kasvatustieteiden tiedekunnassa yt-neuvottelut koskevat musiikkikasvatuksen, musiikin, laulun ja soiton opetusta antavaa henkilökuntaa. Luonnontieteellisessä tiedekunnassa neuvotteluja käydään tähtitieteen tutkimusyksikössä.
Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun taloustieteen, laskentatoimen ja rahoituksen tutkimusyksikössä käynnistetään toimenpideohjelma ilman yhteistoimintaneuvotteluja.
Kasvatustieteiden ja luonnontieteellisen tiedekunnan yt-neuvotteluiden taustalla ovat muun muassa koulutusohjelmien vähäiset tutkintomäärät. Taloustieteen, laskentatoimen ja rahoituksen yksikössä tavoitellaan puolestaan resurssien tarkoituksenmukaisempaa ja joustavampaa kohdentamista.
Oulun yliopiston hallitus päätti toimenpideohjelmien käynnistämisestä sekä yt-neuvotteluiden aloittamisesta perjantaina.
Yt-neuvottelut alkavat reilun viikon päästä. Niiden on arvioitu olevan ohi 11. maaliskuuta.
Kommentoi ()
Saas nähdä käykö kohta niin että yliopistokin pyrkii eroon pätevimmistä opettajistaan. Osaamisen laskiessa kehuu opetuksen tasonsa nousseen ja lahjakkaimmat tutkijat pakenevat ulkomaille tai eivät edes ajattele yliopistoa vaihtoehtona kuten amkilla on käynyt. Kansainväliset sertifioijat ymmärtääkseni jo vieroksuvat tällaisia tytäryhtiöitä, jotka toimivat "farmiliigoina", joiden taso ei ole lähelläkään "emoyhtiön" tasoa. Ei taida henkilöstöön sovellettavat johtamiskäytännöt kuten syrjintä ja johtajien määrän lisääminen tässä muuta kuin lisätä vain vauhtia kohti "luottokelpoisuuden" laskua. Valtion olisi kannattanut lakkauttaa tarpeettomia ja huonoimpia korkeakoulujaan kuten OAMK, mieluummin kuin tarjota veronmaksajien rahoilla osittaista rahoitusta siihen että ne siirretään yliopistojen riesaksi.
Käytännössä 6 henkilön vähennystarve koskettaa ainoastaan musiikkikasvatuksen, musiikin, soiton ja laulun toteuttavaa henkilöstöä. Tähtitieteessä ei tavoitella henkilöstövähennyksiä. Medialle annettu informaatio, että vähennystarve koskettaisi 22 henkilöä ei pidä paikkansa. 14 musiikkia opettavaa henkilöä on oikea luku.
Miten käy ylimääräisille työntekijöille. Ei mitenkää pitäähän jappasukerho olla olemassa. Ottakaa ulkopuolinen konsultti niin väki vähenee.
Mika kulttuuri(pää)kaupunki - hah.
Ei olisi kannattanut ostaa sitä amkia.
Yliopistoa pitää trimmata jotta tytäryhtiö eli OAMK saa jatkaa kallista tuhlailuaan. Kyllä on maailma ihmeelliseksi mennyt kun osaajien pitää maksaa lasku.
Tämä on vasta alkua. Seuraavassa hallituksessa todennäköisesti SDP, Kokoomus, RKP ja Vihreät. Siitä alkaa Oulun seudun aluepoliittinen kuritus. Käytännössä saattaa olla, että Oulun yliopistosta ei ole seuraavan hallituskauden jälkeen jäljellä muuta kuin teknillinen tiedekunta. Opetusministeriön helsinkiläiset virkamiehet ovat vedelleen tiedepolitiikan naruja jatkuvasti siihen suuntaan. Seuraava hallitus ei tule tätä kehitystä estelemään.
Ikävä, että Oulun Yliopistolla on yt- neuvottelut. Suomen hallituksen vika, kun valtion rahoja työnnetään paljolti mm. Aalto yliopistoon - paha virhe.
Oulun yliopisto on loistava opinahjo. En kuitenkaan ymmärrä, miksi Ammattikorkeakoulu siirrettiin yliopiston ahtaisiin tiloihin.
Lastentarhanopettajia, eli varhaiskasvatuksen opettajia, koulutetaan Oulun yliopistossa. Miten tulee käymään päiväkotien uusien varhaiskasvatuksenopettajien musiikkikasvatukselle, elleivät he saa edelleen riittävää, laadukasta musiikkiopetusta koulutuksessaan? Musiikin, laulujen ja laululeikkien osuus tulee luultavasti vähenemään päiväkodeissa.
Kautta aikojen ovat äidit (ja ehkä isätkin) lapsilleen laulelleet ja laadukasta on ollut. Tärkeintä on lämpö ja välittäminen. Ei siihen mitään kasvatustieteellisiä tai muita opintoja tarvita.
Kyllä, lämpö ja välittäminen ovat ehdottoman tärkeitä! Kuitenkin laululla ja riimittelyllä tuetaan lasten kielellistä kehittymistä. Esimerkiksi kielellisissä erityisvaikeuksissa tämä voi kuulua osana puheen kuntouttamiseen.
Päivähoidon puolella on mennyt niin koukeroiseksi tuo tietyn mantran hokeminen, että kompastuvat siihen itsekin. Voihan tämä Päivikin kommentti tietysti olla parodiaakin, mutta en malta olla tarkastelematta ilmaisua "Lastentarhanopettajia, eli varhaiskasvatuksen opettajia...", myöhemmin myös "varhaiskasvatuksenopettajien".
Ensimmäinen termi (lto) on ihan hyvä, mutta jälkimmäisestä ei selviä, tarkoittaako se koulun henkilökuntaan kuuluvia lt-opettajiksi opiskelevien opettajaa vai mitä. Eivät todellakaan ole synonyymejä, ei siis voi yhdistää "eli" sanalla. Minkähän verran tuota suomea opetetaan näille opiskelijoille?
Avaruusteknologia tekee kovasti tuloaan Suomeen ja mitä tekee Oulun yliopisto: julistaa yt:t ulkoisen rahoituksen varassa olevalle tutkimusyksikölle. Amatöörit..
Ja justiin saatiin KTK:n remontti valmiiksi. Hintalappu 5 milj. Sallikaa mun nauraa...
Mie solen nähäny Uhuvon 50 vuotta sitte vaikken ole ollu yliopistossa ko pihala parkkipaikala
Einsteiniki laski väärin son pakko ajan mennä takaisinpäin jos mennee etheenki päin
Muuten avaruus musertuu mustassa aukossa pienexi hivukkasexi
hmph pöhh. tähtitiede on tulevaisuuden innovatiivinen ala...!!!!
=/
Totta kait sitä täytyy säästää ja käydä YT-neuvotteluja, onhan Oulun kaupunki käynyt niitä jo toista vuotta, mutta näyttää siltä, että kaikki virkamiehet ovat korvaamattomia!
Ymmärtääkseni OAMK ja Konservatorio kouluttavat muusikoita ihan laadukkaasti. Se tie on avoinna riittävän lahjakkaille, pyrkimään vaan. Ei täältä musiikkikulttuuri ole loppumassa.
Kasvatustieteellinen tiedekunta taas antaa opetusta vähän niin kuin luokanopettajien tueksi ja/tai erikoistumiseen. Se on alemman tason asia, eikä ainakaan mielestäni tarvitse yliopistotason statusta. Oikein lahjakkaat oppivat jopa omatoimisesti.
Oulun kulttuurikaupunkihankkeeseen tämä ei vaikuta höykäsen pöläystä. Hanke ajaa itsensä karille ihan omatoimisesti
Tähtitiedettä kyllä saisi OY:ssa jatkaa. Se on sentään tiedettä.
Musiikkikasvatusta tulee opettaa ihan niinkin yksinkertaisesta syystä, että ilman sitä ei voi olla musiikin opettaja, näin kun sanoo lakikin. Myöskin musiikin sivistävä vaikutus kantaa toimialalta toiselle ja sen luoma äänimaisema tekee monesta elämämme aspejtista huomattavan paljon nautinnollisempa. Jos me jotain tarvitsemme, on lisää musiikin ammattilaisia. Musiikin teoriaa ei kuitenkaan ole sellainen asia, jota kovinkaan moni omatoimisesti opiskelisi ja ilman sitä meidän musiikki ryhtyy tylsistymään kohti Nelosen Emma-juhlassa (gaala on sille liian atvokas nimitys) kuultua melodiatonta humppaa. Kansamme käsitys musiikista on monin osin heikko ja ehkäpä se myös osaltaan selittää miksi menestymme heikosti globaailssa kilapilussa muilla toimialoilla kuin niillä, joilla uhrataan luontoamme muiden hyväksi tai joilla ei tarvita luovuutta.
Musiikkia tulee opettaa, mutta kaikille luokanopettajille ei tarvita näin massiivista musiikkikoulutusta, sillä vain pieni osa valmistuneista opettaa musiikkia.