Oulu

Oulun yliopiston rehtorihaku on käynnissä vielä reilut kaksi viikkoa – Niinimäen nykyinen sopimus päättyy vuoden lopussa

Jouko Niinimäen nykyinen viisivuotinen toimikausi päättyy tämän vuoden lopussa. KUVA: Maiju Torvinen
Oulu 2.5.2019 13:42
Kaleva

Oulun yliopisto hakee rehtoria vuosiksi 2020–2024. Haku on avoinna 20. toukokuuta saakka. Rehtori Jouko Niinimäen nykyinen viisivuotinen toimikausi päättyy tämän vuoden lopussa.

Yliopistolain mukaan julkisoikeudellisen yliopiston hallitus valitsee rehtorin enintään viiden vuoden määräajaksi.

Yliopistolaki sekä Oulun yliopiston johtosääntö määrittelevät Oulun yliopiston rehtorin aseman ja tehtävät. Rehtori johtaa yliopiston toimintaa ja päättää niistä yliopistoa koskevista asioista, joita ei ole säädetty tai määrätty muun toimielimen tehtäväksi.

Rehtori vastaa muiden säädöksissä määrättyjen tehtävien lisäksi yliopiston tehtävien taloudellisesta, tehokkaasta ja tuloksellisesta hoitamisesta. Rehtori vastaa johtosäännön mukaan lisäksi yliopiston laadunhallinnasta.

Rehtoriksi valittavalta edellytetään, että hän on suorittanut tohtorin tutkinnon ja että hänellä on rehtorin tehtävien hoitamiseksi tarvittava kyky ja ammattitaito sekä käytännössä osoitettu hyvä johtamistaito.

Oulun yliopisto odottaa, että rehtoriksi valittavalla on muun muassa käytännön kokemusta korkeatasoisesta tieteellisestä tutkimustyöstä ja akateemisesta opetuksesta. Odotuksissa on myös muun muassa näyttöjä tuloksellisesta ja tehokkaasta johtamisesta sekä käytännössä osoitettua kykyä toimia yhteistyökumppanien kanssa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Ihan OAMK tyyliin. Iso hulabaloo ja sitten vesiperä. Valitaan entinen kun kukaan tosihakija ei viitsi edes hakea kun tulee kuitenkin syrjityksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liki saman olisin kirjoittanut vaan ehdit ennen. Ei kukaan tule myöntämään "syrjintää" - ehei. On olemassa "sopiviaa ja vieläkin sopivampia" joista valitaan se "vähiten poikkiteloin oleva". Eli ettei hyvin petatut olosuhteet tietyissä piireissä ala horjua.
Aika moni on Oy:sta kasvanut ja tutkintonsa ottanut . Vaan ei ole sopiva, kun on joskus tullut "kyseenalaistettua" joitain asioita. Se on samalla merkitty "ei hyvä" tyypiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallituksen tekemien leikkausten aikana ei ole varmaan ollut herkkua. Satojen miljoonien leikkaukset ovat iskeneet Ouluunkin. Onko yliopisto irtisanonut paljonkin porukkaa viime vuosina?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”käytännön kokemusta korkeatasoisesta tieteellisestä tutkimustyöstä ”=titrannut kemian peruskurssilla suola hapoille. ja akateemisesta opetuksesta.”= Osa pyörittää piirtoheitin kalvorullalla vanhoja 1960 luvun luentoja. ”näyttöjä tuloksellisesta ja tehokkaasta johtamisesta ” = korpraali sattuma natsat varusmiespalveluksesta. ”kykyä toimia yhteistyökumppanien kanssa.”= iki- teekkariwappuja takana liikaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HYvähän se on välillä pölläytellä näitä pölyisiä tarinankertoja organisaation ihmisiä ja heitellä tekemisen jaloista pois. Humanistipuolihan on vain menoja, tekniikkapuoli on Suomen hyvinvoinnin sampo, Rexi pitää olla niin kuin se nyt on ollut ja hommaan juuri oppinut, paitsi että ei erota amista ja YO:ta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama onko mies vai nainen yliopiston johdossa , kunhan on ihminen, joka pitää alaisiaan ihmisinä . Nyt ei taida olla niin. Kaikki yliopitolaiset ovat uupuneita ja ylityöllistettyjä. Niinimäki ei paljoa ihmisarvosta tiedä. Johtoon pitää saada rehtori, joka ymmärtää, että tuloksen tekevät ihmiset. Nyt on enää raatoja jäljellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän siinä ala kilpailu Oy / Oamk henkilöiden kesken. Hups - lipsahtiko.
Ja keitä muita voisitte olettaa olevan "sopivia" kanditaatteja tälle ,"tietyntyyppiselle alueelle" etteivät vanhat pasmat vahingossakaan mene sekaisin.
Vink vink: ei tule samanlaista "kittilä juttua" jossa "väärästä kulttuurista" vahingossa valittiin joka sotki " ...verkoston". Seurauksia olemme lukeneet.
Niin - kukahan se onkaan tämn valinnan päättäjä? Siis ketkä "pyöreän pöydän istujat?"
Kuinka moni osasi lukea tämän kommentin silmät avoinna?
Toivottavasti teksti julkaistaan. Sanoisin tasa-arvonkin takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommenteissa näkyvä naisrehtori-idea ei ole huono. Se saattaisi jopa turvata humanististen ja kulttuuristen arvojen säilyttämisen paremmin kuin tekniikan ja ns. kovien arvojen nimeen vannovat mieskandidaatit.

Raha on tärkeää, apurahat ja julkisen sektorin raha eritoten. Se on nyt Niinimäen aikana nähty. On nähty, että minkä tahansa humanistisen alan laitoksen tai opintovaihtoehdon voi hyvin lakkauttaa, koska niillä rahanarvoiset tutkinnot ja julkaisutahti ovat hitaampia kuin teknologian puolella...

Olisiko aika yhdistää yliopiston eri aloijen suosiminen ja suuntautuminen kulttuuripääkaupunki-ideaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En viitsi hakea kun pääsen paljon helpommalla. Monena aamuna pitäisi nousta aikaiseeen koneeseen ja matkustaa ties minne ja aina edustuskunnossa sana valmiina, ei ei. Ja kun ei ole ylenemis polkuakaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varsinainen haku, todellakin. Istuva rehtori valitaan uudelle kaudelle satavarmasti. Pitää sellaista diktatuuria että ei kukaan ainakaan yliopiston sisältä uskalla haastaa. Tulee koko hallinnosta itänaapuri mieleen. Taitaa tämä rehtori istua putkeen aina eläkeikään asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siltähän tuo näyttää. Näennäisen "Stubbimaisen" positiivisuuden takana piilee kyvyttömyys dialogiin ja vastaanottaa rakentavaa kritiikkiä. Itänaapuri, niinpä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan siellä viikate heilunut oppiaineissa, tiedekunnissa ja opetustuntien minimoinnissa. Kaikesta vaan ei tiedoteta.

On siellä monenlaista, ihan kaikkea laidasta lukien, mutta suosittelisin vaihtamaan myös muutamia muita "korkeita" paikkoja, niin piristyisi homma ja työmotivaatiokin voisi löytyä.

Luulenpa, että seuraavaksi astuu remmiin nainen. Sekään ei lupaa hyvää, kuin kansainvälisyys on ainoa päämäärä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyinen rehtori on saanut lopetettua yhden museon ilman taloudellisia(kaan) perusteluita ja yhden tiedekunnan. Jatketaanko leikkauksia kunnes jäljellä on vain rehtori ja hänen autonkuljettaja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinimäki kulkee (kuulemma) työmatkat polkupyörällä, ei tarvitse siis autonkuljettajaa.
Silti kulkee ulko/kaukomailla kalliilla rahalla, ikäänkuin skype- tai muita etäkokouksia ei olisi vielä keksitty...
Toki niin tekevät myös kaupungin virkamiehet, jotka käyvät tutustumassa kulttuuripääkaupunkeihin tai Brysseliin tai mihin tahansa ihan paikan päällä - meidän rahoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rehtoriksi pitää saada nainen. Useita naispuolisia vararehtoreita on ollut, mutta se korkein tuoli kuuluu tällä kertaa naiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rehtoriksi pitää saada pätevin mahdollinen hakija, tämä ei katso sukupuolta millään tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rehtoriksi pitää saada paras hakija. Sukupuolesta riippumatta. Vai onko teidän feministien tasa-arvo jotenkin erilaista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon kipinä syttyi! Löytyisipä joku pelastaja Oulun yliopistolle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

111 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image