Oulu

Oulun yliopiston hakijamäärä pysyi lähes viimevuotisen ennätyksen tasossa – tie­to­jen­kä­sit­te­ly­tie­teen hakijamäärä kasvoi 38 prosentilla

Oulun yliopistoon haki tänä vuonna 14 869 hakijaa. Hakijamäärä laski noin viidelläsadalla viimevuotisesta ennätysmäärästä. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 28.6.2019 7:20 | Päivitetty 28.6.2019 7:34
Mirko Siikaluoma

Oulun yliopistoon halusi kevään 2019 yhteishaussa yhteensä 14 869 hakijaa, joista 5498 valitsi Oulun yliopiston ensisijaiseksi kohteekseen. Yliopiston hakijamäärä laski siis noin viidelläsadalla viimevuotisesta 15 378 hakijan ennätysmäärästä. Määrä koskee yliopiston suomenkielisiä tutkinto-ohjelmia.

Tänä syksynä Oulun yliopistossa on aloituspaikkoja yhteensä 2201 uudelle opiskelijalle. Aloituspaikkoja yliopistossa on 14,8 prosentille hakijoista. Opiskelupaikan saajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti ja heidän tulee ottaa paikka vastaan 8. heinäkuuta kello 15.00 mennessä.

Eniten hakijoita keräsivät lääketiede, kauppatieteet, luokanopettajakoulutus ja hammaslääketiede. Kauppatieteet pitivät pitkään hallussaan yliopiston halutuimman hakukohteen titteliä, kunnes viime vuonna lääketieteen valtakunnalliseksi muuttunut yhteisvalinta lähes nelinkertaisti hakijamäärän.

Viime vuoteen verrattuna hakijamäärissä oli eniten kasvua tieto- ja viestintätekniikan aloilla, joihin oli yhteishaussa avoinna 295 opiskelupaikkaa suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin. Tietojenkäsittelytieteen hakijamäärä kasvoi 38 prosentilla, tietoliikennetekniikka 19 prosenttia ja tietotekniikka 16 prosenttia. Kaikkiin ICT-alojen hakukohteisiin oli entistä enemmän ensisijaisia hakijoita.

Oulun yliopiston maisteriohjelmista suosituimpia olivat terveystieteiden alan kolme maisteriohjelmaa, laskentatoimi, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka sekä tiedeviestintä.

Tammikuussa päättyneessä englanninkielisten tutkinto-ohjelmien yhteishaussa Oulun yliopistoon hakki 1870 hakijaa sadasta maasta. Oulun yliopisto kertoo laajentavansa ensi vuonna hakijoiden mahdollisuuksia päästä suorittamaan yliopistotutkintoa avoimen yliopiston opintojen kautta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Amis tasoisena opetus on surkeaa. Ilmapiiri todella surkeaa ja ajankuluttaminen pääasia. Leikkaukset tehty parhaimpiin osaajiin. Nyt yliopisto yrittää sitten hoitaa tämän ongelman ja porukka haluaa näköjään opiskella siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai että, kyllä on taas jotenkin niin kyyninen meno täällä. Itse ICT-alalla opiskelevana voin sanoa, että jos on aktiivinen ja omaa kiinnostusta alaan, niin voi käydä niin kuin minulle ja jo toisen vuoden kesätöissä alan hommissa tulee pyörittyä. Olen huomannut, että jos on asennetta, haluaa tehdä töitä ja oppia uutta, löytyy aina töitä vaikka olisi minkälainen tilanne taloudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon on opittavaa! Hyvä kun on kesätyöpaikka, avustavissa työtehtävissä oppii vähän uutta alaan liittyvää ja saa työtodistuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

heheh, mitä kommentteja. Tuolla alalla tienaa hyvin, kun osaa hommat.

Ainoa ammattivaiva, että selkä kipeä. Povitaskun paksu lompakko painaa selkää jatkuvasti kyyryyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uudet ICT alan opiskelijat, tiedättekö valinneenne YT alan, jossa työntekijöitä ei arvosteta. Nyt kun olette siellä, kannattaa alkaa miettimään uutta alaa, jonka joudutte valitsemaan viimeistään 20 vuoden päästä, siis jos hyvin käy, monet jo huomattavasti aikaisemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niistä YT-neuvotteluista tarvitse olla huolissaan, jos tykkää hommista ja on valmis opettelemaan jatkuvasti uutta. Ja jos ei hankkiudu kovin ahtaaseen taloudelliseen rakoon niin mitäpä se haittaa olla välillä ansiosidonnaisilla. Siinähän on sitten hyvää aikaa viritellä jotain omia juttuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ICT-alan yliopistollinen koulutus tuottaa alan akateemisia työttömiä työnhakijoita. Niin sanottu alan osaajapula on tiedotusvälineiden luoma ankka. ICT-osaajia on työttöminä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanotaanko vaikka näin, että osaajille löytyy töitä, mutta vähemmän osaajille ei. Akateeminen koulutus ei yksin riitä. Tutkinnon voi suorittaa väkisin tajuamatta opetusta oikeasti. Jos kuitenkin taitoa riittää, on koulutuksesta suuri hyöty.

Oulussa on tälläkin hetkellä monessa isossa IT-alan yrityksessä paha työvoimapula.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä kannata tuonne hakea. Luvassa vain pätkätöitä huonolla palkalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulin pikkulinnuilta. Kannattais Ouluunkin investoida uusiin koulutusratkaisuihin. Ei oo hyvä että niin moni hyvä oppilas jää ilman opiskelupaikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi jäädä ilman opiskelupaikkaa, jos vaihtoehtona on pitkä opiskelu ja ilman työpaikkaa jääminen. Huomaa kuitenkin, että hyvät saavat molemmat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:01
Nopea sähköpyörä kulkee mopon vauhtia ja sen kuljettaminen ei käy ilman korttia – Pohjois-Pohjanmaalla niin sanotut S-pedelecit ovat vielä harvinaisia
11:38
Iran teki ohjuskokeen, samoin Pohjois-Korea – Trump kehui jälleen hyvää suhdettaan Kim Jong Uniin
11:00
Operaatio Paulaharju päättää taipaleensa Tuntsan erämaahan – kuuden vuoden aikana erämaateatterissa on tahkottu läpi Samuli Paulaharjun novelleja Tilaajille
10:00
Ministeri Krista Kiuru on huolissaan sovittelun käyttämisestä toistuvaan ja vakavaan perheväkivaltaan – "Tällaiset tapaukset mustaavat sovittelun maineen"
9:22
G7-maiden kokous alkaa: Amazon-kriisi ja Trumpin kauppasota saattavat viedä tilan Macronin toivomilta globaaleilta keskusteluilta
9:00
Paula ja Toni Jaakola jakavat yrityksen ja kodin: "Kun vaihdoimme läpsystä, riitoja ei tullut" – Kahdesta bisnekseen liittyvästä asiasta ei kannata lipsua Tilaajille
8:25
Trumpin kauppasota Kiinan kanssa yltyy, samoin talouskiistely kotimaassa – "En vastustaisi, jos hän eroaisi", presidentti sanoi keskuspankin johtajasta
32
Fennovoiman paperit viipyvät yhä – STUK on saanut vasta pienen osan Pyhäjoen voimalan rakentamislupaan vaadittavasta aineistosta
30
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
24
Oulun teatterin esitys myöhästyi – syynä myöhässä ollut lentokone, näyttelijä ei ehtinyt ajoisssa paikalle
19
"Jokin tässä meillä falskaa" – lomamatka Kroatiaan avasi silmät: Suomi on pudonnut kelkasta, kun arvioidaan eri maiden siisteyttä
17
Enne tulevasta? Puljujärvi kokeili jo Kärppien ylivoimassa – Manner: "Missä ikinä hän pelaakaan, sen on oltava Jessen oma päätös"
16
Tihkusade ei vienyt virettä ilmakitaroista Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yhdysvaltalainen The Marquis
7
Ilmastotyössä tarvitaan meitä kaikkia Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ulkomailta tuodaan turisteja, mutta oman maan poika ei saa töitä

Tasan tarkkaan jokainen työhaluinen saa töitä. Kokenut olen. Ei vaan kelpaa duunit joillekin Ja vas.hallituksen aikana ... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image