Oulu

Oulun yliopistolla toteutettiin Kestävästi liikkuva Linnanmaa -opintojakso – opiskelijat hakivat uusia ideoita Linnanmaan kampusalueen ja kestävän liikkumisen olosuhteiden ke­hit­tä­mi­sek­si

Ville Paanasen, Markus Rytkösen, Ville Pyhäjärven ja Suvi Korhosen työ nimeltä Virta voitti Kestävästi liikkuva Linnanmaa -kilpailun. Kuvasta puuttuu Suvi Poikkeus. KUVA: Oulun yliopisto
Oulu 27.2.2020 13:00
Jarkko Harjumaa

Oulun yliopistossa on ollut alkuvuoden ajan käynnissä poikkitieteellinen opintojakso, jonka avulla on haettu uusia ideoita Linnanmaan kampusalueen ja kestävän liikkumisen olosuhteiden kehittämiseksi. Kestävästi liikkuva Linnanmaa -opintojakso oli samalla kilpailu, jonka voittaja julkistettiin tänään kurssin päätösseminaarissa.

Opintojakso toteutettiin yhteystyössä Oulun kaupungin, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, Suomen Yliopistokiinteistöjen, Oulun yliopiston ja Ramboll Finlandin kanssa. Näiden toimijoiden muodostama raati valitsi voittajaksi työn nimeltä Virta.

Voittajaryhmä työsti alusta alkaen aihepiiriä rohkeasti. Työ sisälsi suuria ja pieniä visioita. Kestävän kehityksen tavoitteet huomioitiin voittajatyössä erinomaisesti.

– Yhteistyö opiskelijoiden ja oppilaitosten kanssa on antoisaa. Yhteinen työstäminen tuo opiskelijat ja alan asiantuntijat lähemmäs toisiaan. Opiskelijat nostavat esiin tuoreita ajatuksia ja visioita tulevaisuuden liikkumisesta. Osa näistä on jalostettavissa konkreettisiksi toimenpiteiksi tulevaisuudessa, Oulun kaupungin liikenneinsinööri Saija Räinä sanoo.

Opintojakso tarjosi opiskelijoille mahdollisuuden tutustua liikenne- ja yhdyskuntasuunnittelun toimialaan ja alueellisiin toimijoihin. Opintojaksolle osallistui reilut 30 opiskelijaa, jotka jaettiin kuuteen ryhmään. Työn tukena oli luentosarja, jossa opiskelijat saivat monipuolisen kattauksen alan tuoreinta tietoa ja osaamista. Ryhmät muodostivat vision tulevaisuuden liikkumisesta sekä työstivät konkreettisia ratkaisuja kestävän liikkumisen edistämiseksi.

– Oli hienoa huomata, että pystyimme eri alojen opiskelijoina täydentämään toistemme osaamista ja jakamaan yhteisen liikkumisen vision. Oli mielenkiintoista ratkaista ongelmaa, joka on lähellä omaa arkea. Tämän tyyppisiä kursseja saisi olla enemmänkin, voittajaryhmä iloitsee.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image