Oulu

Oulun yliopisto koordinoi koko maan lääketieteen opetuksen di­gi­ta­li­saa­tio­ta

Digitaalisoinnin uskotaan hyödyttävän lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoiden ja ammattilaisten lisäksi terveyspalveluja käyttäviä kansalaisia. KUVA: Anssi Jokiranta
Oulu 3.4.2018 14:23
Kaleva

Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan koordinoima hanke sai rahoitusta yli 3,2 miljoonaa euroa. Sen tavoitteena on luoda digitaalisia oppimisympäristöjä lääketieteen ja hammaslääketieteen opetukseen sekä yhtenäistää alan opetusta.

Rahoitus on osa Korkeakoulutuksen kehittäminen -kärkihanketta ja sen myönsi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.).  Rahoitus vahvistaa Oulun yliopiston asemaa maan johtavana eHealth-keskuksena ja digitaalisen opetuksen kehittäjänä.

– Oppi- ja opetusmateriaalin yhtenäistämiselle ja digitalisoinnille on olemassa selkeä tarve, sillä tällä hetkellä lääketieteen opetuksen sisältö ja toteutus vaihtelevat eri yliopistojen ja tiedekuntien välillä. Tavoitteena on varmistaa valmistuvien ammattilaisten yhtenäinen lääketieteellinen ja hammaslääketieteellinen osaaminen, kertoo dekaani Anne Remes Oulun yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta.

Sähköinen pääsykoejärjestelmä valmisteilla

MEDigi-hankkeessa luodaan digitaalisen oppimateriaalin verkkopalvelu, tuotetaan sähköistä oppimateriaalia, kehitetään sähköisiä tentti- ja arviointimenetelmiä sekä valmistellaan sähköistä pääsykoejärjestelmää.

Hankkeessa ovat mukana kaikki Suomen lääketieteelliset tiedekunnat sekä alojen isoimmat tieteelliset järjestöt.

Hankkeessa koulutetaan opetushenkilökuntaa ja lisätään aktivoivien, yhteistoiminnallisten opetusmenetelmien käyttöä. Sähköisillä koulutusratkaisuilla tuetaan kansainvälistymistä, moniammatillista oppimista ja systemaattista täydennyskoulutusta.

Lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoiden, opettajien ja jo työelämässä toimivien ammattilaisten lisäksi hankkeesta hyötyvät terveyspalveluja käyttävät kansalaiset, joiden palvelujen laatu kohenee ja mahdollisuudet esimerkiksi yksilöityyn terveydenhuoltoon lisääntyvät.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Suurin osa opiskelusta on aina ollut itse pänttäämistä, opiskelitpa missä ja mitä vain. Luennot tulevat opiskelua, mutta ovat äärimmäisen tärkeä osa opiskelua. Jos luennoilla ei ole läsnäolopakkoa, niin lääkäriksi valmistuvahan on käytännössä itse oppinut lääkäri. Mikä erottaa heidät "valelääkäreistä", jotka hekin ovat opiskelleet tietonsa itsenäisesti ja istuneet luentosalissa ainakin jonkun verran. Ehkä vähän kärjistetty kysymys, mutta oma kunnioitukseni länsimaista lääketiedettä kohtaan (kirurgiaa lukuunottamatta) on kärsinyt aikamoisen kolauksen. Olen alkanut hankkia tietoa terveyden ylläpidosta itsekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun lääkiksessä on opiskeltu etänä jo vuosikausia. Ei siellä ole pakollista opetusta välttämättä edes joka viikko. Hammaslääkiksen puolella taas on linjattu, että kaikessa on läsnäolopakko, eikä sekään ole sopiva malli yliopisto-opiskeluun.

Luulenpa, että tämä digiuudistus toisi tilanteeseen helpotusta parhaiten siksi, että etäopiskelu on halvempaa ja uudistusten myötä (toivottavasti) yhtä laadukasta kuin lähiopetus. Eri yliopistojen yhtenäiset oppisisällöt kuulostavat periaatteessa hyvältä, koska tällä saadaan karsittua yksittäisten luennoitsijoiden henkilökohtaiset mielenkiinnonkohteet pois ja voidaan keskittyä paremmin olennaiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kyllä mä ainaski mieluummin meen lääkärille, joka on opiskellu asioita ihan läheltä katsottuna ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, kaikkiin laitteisiin tulee oikea näppäimistö ja korvavalo. Käyttistä yrittävät ensin tehdä itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajattelitko, että olisi valtion budjetin kannalta järkevää kouluttaa 5,5-6vuotta ihmisiä työttömiksi? Ketä se hyödyttää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni sairaala valittaa lääkäripulaa. Jos lääkäreiden tarjontaa olisi enemmän, palveluja ei ostettaisi yksityisiltä moninkertaiseen hintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

65
Soinia kohtaan esitys epäluottamuksesta aborttikannanottojen takia – "Sanan- ja mielipiteenvapaus koskee minuakin"
38
Jo yli 400 turvapaikanhakijaa on työllistynyt ja saanut oleskeluluvan Suomeen, vaikka turvapaikkahakemus on hylätty
20
Niinistö kummastelee Mykkäsen kaksoiskansalaislinjaa – ehdottaa Rajavartiolaitoksen siirtoa puolustusministeriön alle
17
Kauppaopiston rakennus Oulun Maunonkadulla halutaan purkaa – tontille suunniteltu seitsemänkerroksista kerrostaloa
15
Leveäkaistatien maalaukset sotkivat liikenteen Haukiputaalla – autoilijat ovat ajaneet erehdyksessä pientareen puolella
11
Supon ex-päällikkö: Tiedot Rauma-Repolan sukelluspalloista hukattiin Pentagonissa - CIA puuttui tilanteeseen jälkikäteen 1980-luvun lopulla
11
Oppositiosta epäluottamusesitys Soinille aborttikannanottojen vuoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa kehittyy aluksi ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan, Satakunnan, Uudenmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Esimerkiksi pienistä eläkkeistä ei makseta juuri ollenkaan veroja. Kotitalousvähennyksen saa vain suoraan verosta vähent... Lue lisää...
Stop miettimään

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image