Oulu

Oulun yliopisto ja Oulun am­mat­ti­kor­kea­kou­lu esittävät yt-neuvottelujen aloittamista – tavoitteena ei ole vähentää henkilöstöä

Oulu 29.8.2019 11:35 | Päivitetty 29.8.2019 11:56
Heidi Peltonen

Oulun yliopistoja Oulun ammattikorkeakoulu esittävät yhteistoimintaneuvottelujen aloittamista palvelujen organisoinnista. Esitetyissä neuvotteluissa käsiteltäisiin toimintojen organisoinnin suunnitelmaa sekä mahdollista työnantajan vaihtumista osalla työntekijöistä.

Esityksen taustalla on Oamkin muutto Linnanmaan kampukselle ja yliopisto tulo Oulun ammattikorkeakoulu Oy:n enemmistöomistajaksi. 

Palvelutoiminnot pitävät sisälläään koulutuksen ja tutkimuksen tukipalvelut, kirjaston, tilat ja turvallisuuden, tietohallinnon, talouden, henkilöstöpalvelut, viestinnän ja hallinnon. Yliopiston palvelutoiminnassa on yhteensä 479 työtehtävää ja ammattikorkeakoulun toiminnassa on 179 työtehtävää. 

Yliopiston ja ammattikorkeakoulun mukaan tavoitteena ei ole vähentää henkilöstöä. Uusien palvelutoimintojen on tavoitteena aloittaa vuoden 2020 alussa. 

Palvelujen organisointia ja esitystä yt-neuvottelujen aloittamisesta käsitellään molempien korkeakoulujen hallituksissa 5. syyskuuta. 

Suurin osa Oamkin opetuksesta ja toiminnoista muuttaa Linnanmaalle elokuuhun 2020 mennessä. Sosiaali- ja terveysalat jäävät Kontinkankaalle, missä ne toimivat niin ikään lähellä yliopiston tiedekuntia. 

Juttua muokattu kello 11.55: Yt-neuvottelujen aloittamista ei ole vielä päätetty, vaan neuvottelujen aloittamista esitetään 5. syyskuuta järjestettävissä hallituksen kokouksissa. 

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vähiin käy, ennen kuin loppuu. Amkilla turhia päällikköpestejä, joissa kivoja kavereita olemattomalla koulutuksella. Karsimista on molemmissa puolissa ns. väliportaan pomoja, joille ei työt maistu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyn tavoitteena ei ole henkilöstön vähentäminen niin palveluiden laadun pitäisi nousta lisäresursseilla? Koska henkilöiden tehtävät voivat muuttua, miten palveluiden laadun paraneminen saataisiin toteutumaan. Tämä on toki kullekin nykyiselle henkilölle suuri mahdollisuus alkaa kehittämään omaa osaamistaan useallakin alueella. Haaste mutta etenkin nuorille erinomainen tilaisuus. Olisipa hyvä jos seniorit saisivat olla mukana nuorempien taustaosaamisen ”sisäänajossa”

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavoitteena ei ole vähentää henkilöstöä.

Mutta jos vain voidaan niin vähennetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiaa kannattaa miettiä käänteisenä ja verrata vaikka julkisen sektorin ensisijaiseen tehtävään. Varmuuden vuoksi mainittakoon, että se ei ole työllistäminen julkiselle sektorille, tai ei ainakaan alun perin ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Molempien korkeakoulujen hallituksissa :)

Ohessa liitteenä OAMKn hallitus, varmaan melko äkkiä käsitelty:

Hallituksen jäsenet
Jouko Niinimäki, puheenjohtaja (rehtori, Oulun yliopisto)
Päivi Laajala, varapuheenjohtaja (kaupunginjohtaja, Oulun kaupunki)
Johanna Koskelainen (kehitysjohtaja, Kymppi Group)
Timo Levo (toimitusjohtaja, Oulun Osuuspankki)
Jarmo Okkonen (henkilöstöjohtaja, Oulun yliopisto)
Eija Rajakangas (lehtori, Oulun ammattikorkeakoulu)
Valtteri Törmänen (koulutuspoliittinen asiantuntija, Oulun yliopiston ylioppilaskunta)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

AMKin opettajilla on erittäin paljon kovempi liksa kuin yliopiston opettajilla. Tästä voitte päätellä, mitä tuleman pitää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä arvanneet nämä amkin ja yliopiston yhdistäjät, että jyrsivät omaa työpaikkaansa hypettäessään "tulevia etuja ja synenergioita". Eipä taida talo enää tarvita montaa rehtoria, moninkertaista päällikkönimikkeistä hallintoa ja tietotekniikan osaajia. Monta on paikkaa tuulessa, mutta eihän se yllätys ole. Varmasti tulee siirtoja, uloskäsky-ehdotuksia, työolo90jen huonontamista ( että tajuaa itse lähteä) sekä muhevaa riitaa.
Tämä tuskin tuo säästöjä tai parantaa opiskelijoiden asemaa. Nyt jo tarjotaan minimiopetusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelleilyä koko YT-homma joka alalla. Eikös johtajien pidä tehdä päätökset, olipa kyse irtisanomisista tai muista järjestelyistä? Miksi käydä isolla porukalla vähintään 6 vkoa neuvotteluita, kun muutokset pitää joka tapauksessa tehdä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on yt-laki, minkä perusteella on käytävä neuvottelut, kun työyhteisössä on tapahtumassa muutoksia. Päätökset voidaan tehdä, kun neuvottelut on käyty. Jos neuvotteluja ei käydä, niin se tulee kalliiksi työantajalle. Yksi esimerkki Oulun kaupunki ei käynyt yt-neuvotteluja ja maksaa nyt 1500€/henkilö korvauksia, siis meidän oululaisten kukkarosta nämäkin rahat otetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

4.4.
Merivartiosto vetoaa: Nyt ei ole aika mennä kikkailemaan autolla jäille – jäällä liikkuessa muutenkin olla varovainen
4.4.
Muuttunut maailmantilanne pani Enni Rukajärven kevään suunnitelmat uusiksi –  Kauden odotetuin reissu, kuvausmatka Pohjois-Norjan vuorille oli pakko perua Tilaajille
4.4.
Pitkäaikainen vaikuttaja Pertti Paasio on kuollut 81-vuotiaana
4.4.
Saksalaistutkijat ehdottavat, miten yhteiskunnan rajoituksia kannattaa purkaa samalla koronavirusta halliten – rokote on liian kaukana
4.4.
Espanja ohitti Italian koronavirustartuntojen määrässä – Yhdysvallat on täysin omissa tartuntaluvuissaan
4.4.
Yöjunaliikenne jää toistaiseksi tauolle maanantaista alkaen – yöjunat liikennöivät uudelleen aikaisintaan toukokuun lopulla
4.4.
Koronavirustartuntojen piikki johtui raportointiviiveestä – THL:n johtajan mukaan tasaiset tartuntakäyrät tarkoittavat, että ihmiskontaktien välttely tepsii

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuinkas hurisee - nyt, kun erilaiset "eristykset" rassaavat ympärillä

Tällaiselle vähemmän sosiaaliselle henkilölle koronaan liittyvät kiellot ja opastukset eivät ole aiheuttaneet mitään mu... Lue lisää...
ei rassaa mikään

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image