Oulu

Oulun vuokra-asunnoissa asutaan yhä varsin edullisesti, tällaisia ovat neliöhinnat – eniten vuokrat nousivat pää­kau­pun­ki­seu­dul­la

Oulussa vuokrien nousukehitys on ollut koko maan keskiarvoa vastaavaa. Myös tämän vuoden toisella neljänneksellä Oulun vuokrat kehittyivät koko maan keskiarvon lailla. KUVA: Ville-Veikko Kaakinen
Oulu 8.8.2019 11:14
Heikki Uusitalo

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat vuodessa suurista kaupungeista eniten pääkaupunkiseudulla vuoden 2019 toisella neljänneksellä.

Suurista kaupungeista vapaarahoitteiset vuokrat ovat vuoteen 2015 verrattuna nousseet eniten Vantaalla, Turussa ja Kuopiossa. Pääkaupunkiseudulla vuokrat ovat nousseet 6,0 prosenttia ja muualla Suomessa 5,0 prosenttia.

Koko maan nousu vuoden 2015 tasoon verrattuna on ollut 5,4 prosenttia. Oulussa vuokrien nousukehitys on ollut koko maan keskiarvoa vastaavaa. Myös tämän vuoden toisella neljänneksellä Oulun vuokrat kehittyivät koko maan keskiarvon lailla.

Vuoteen 2015 verrattuna vuokrat ovat nousseet lähes kaikkialla, mutta vuokrien vuosinousu on hidastunut viime vuosina eri puolilla maata.

Vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa Helsingin keskivuokrataso on edelleen korkein koko maassa. Helsingissä keskimääräinen vuokraneliö maksaa 20,3 euroa kuukaudessa.

Oulussa keskiarvo on 12,8 euroa neliöltä. Uusissa vuokrasuhteissa Oulun keskiarvo on 13,4 euroa neliöltä. Oulun vuokrataso on edelleen matalin Suomen suurista kaupungeista. Esimerkiksi Tampereella keskimääräinen neliövuokra on 14,7 euroa ja Kuopiossa 14,2 euroa.

Oulun vuokrataso on aavistuksen muun maakunnan keskiarvoa korkeampi. Koko Pohjois-Pohjanmaan keskiarvo on 12,3 euroa neliöltä.

Koko maan vuokraneliön keskihinta on 14,7 euroa.

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien neljännesvuositilastosta, joka perustuu Kansaneläkelaitoksen asumistukirekisterin ja yksityisten vuokrataloyhtiöiden tietoihin. Tilastokeskus julkaisi tuoreet tiedot torstaina.

Vapaarahoitteisella asunnolla tarkoitetaan asuntoa, joka on rakennettu ilman valtiolta saatua korkotukea tai lainaa. Vapaarahoitteinen vuokra-asunto on yleisin vuokra-asuntomuoto.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (55)

Täällä kuulostaa olevan kovastikin näitä Kela-, asumistukitietäjiä. "Luulo ei ole tiedon väärti", sanoo sananlasku. Oulun edulliset asunnot osittain aivan täydellistä harhaa. Samoin mielipiteet, jotka perustuvat muutamaan kuulopuheeseen, tai kokemukseen. Hyvähän se on saada sanoa sanasensa, helpottaa varmasti jollain lailla oloa --- .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun oulussa vaan on edulliset asunnot verrattuna moneen muuhun kaupunkiin. Ei kannattaisi tulla tekemään noilla taidoilla itsestään julkista pelleä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäkö se viisaus piilee ? Elämäntyönsä esim. siistijänä (siivoaja) ollut hlö saa eläkettä reippaasti alle 1 th euroa, millä hän eläisi 550€.n vuokran jälkeen ? Siistijöitä tarvitaan hamaan loppuun saakka, jollei haluta lioissa elää. Vuokrat nousevat, palkat eivät. Eikä edm. ainut esimerkki. Hiukan tosiasiaa mielipiteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohon päälle toimeentulotuki, asumistuki, niin vuokran jälkeen jää yhdelle ihmiselle vielä 700€/ kk käteen. Hiukan nyt totuuksia noihin sinun kommentteihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten olis makeisveron lakkautus. Siinäpä vasta turha vero veronmaksajalle.
On totta, että asumistuki nykymuodossaan on tiensä päässä. Mutta onko poliittista tahtoa tehdä päätöstä siitä, että asumistukea maksettaisiin kuntien omistamiin asuntoihin esim. 85 % nykyisestä tuesta ja sijoittajien/yksityisten omistamiin asuntoihin 65% nykyisestä tuesta.
Jos maksimimäärä on yksin asuvalla 482euroa ( työtön ) Kunnan asunnossa tuki olisi muutoksen jälkeen noin 410 euroa ja vuokralainen maksaa lopun. Sijoittajalla/yksityisellä sama tuki olisikin vain noin 313 euroa ja loput maksaa vuokralainen.
Toimeentulotuki ei kuitenkaan nousisi kummassakaan tapauksessa.
Itku ja hammastenkiristely olisi aluksi kovaa. Pitkässä juoksussa kuitenkin vuokran nousut pienenisi ja vuokrat tulisivat alas. Tietenkin tähän tulisi jossain vaiheessa hallitukselta vuokratuoton veronpoisto, koska tämä asuntotukisysteemi on epäreilu ja kilpailua vääristävä sijoittajan/yksityisen kannalta.
Kyllä rupeaisivat aivot raksuttamaan mistä saisi noin 70 euroa tai noin 169 euroa lisää kuussa ettei tulot pienenisi.
Itse työttömänä kuulun ryhmään, joka menettäisi 70 euroa kuukaudessa. eikä harmittaisi yhtään, koska menee se kuitenkin. Jos kuuluisin ryhmään 169 euroa kuussa, niin jostain pitäisi tienata vähintään 100 euroa kuussa.
Sanonta, kyllä niitä töitä. Niin onhan niitä. Itselle ei ole vaan kohdalle osunut suuresta määrästä hakemuksia lähettäneenä ja puhelin soittoja soittaneena. Yksi vaihtoehto tuo yllä kirjoitettu kuitenkin on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rovaniemellä yliopiston vieressä alle 33m2 600€/kk. Kela maksaa, aivan järjetöntä; vuokranantajat rikastuvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osta itsekin sijoitusyksiö , se bisnestä josta saa helposti rahhaaa. Oulussa kestää kovasti nostaa vuokraa yksiköistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itselläni 1950-luvulla rakennettu ja vasta remontoitu 56 neliön kaksio lähellä oulun keskustaa. Neliövuokra on 10,4 euroa. Ei ne Oulussa tuon korkeampia vuokria vanhoissa kerrostaloasunnoissa ole. Lähellä jo, että kannattaako tuollaista ylipäänsä omistaa ja vuokrata. Ei jää paljon käteen vastikkeiden ja verojen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi tuli kittuutettua 10 vuotta ja saatiin oma asunto.Eläkkeellä ei ole varaa asua vuokralla.Rahaa on kulunut useihin remontteihin vuosien varrella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai on edullista, suurin osa sairaseläkkeestä menee vuokraan. Eläke ei ole noussut vuosikausiin, mutta vuokrat on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asumistuki on suuri mätäpaise Suomessa. Mutta,kun se on bisnes Kokoomuksen Ja SDP ;n etupiirille , niin se on suojeluksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä kappale on virheellinen. Oulu sisältyy Pohjois-Pohjanmaahan ja koska Oulussa on valtaosa P-Pohjanmaan vuokra-asunnoista vaikutus keskivuokraan on suuri. Muun maakunnan vuokrataso on varmaan lähempänä 10 euroa.
"Oulun vuokrataso on aavistuksen muun maakunnan keskiarvoa korkeampi. Koko Pohjois-Pohjanmaan keskiarvo on 12,3 euroa neliöltä."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sivakan eli Oulun kaupungin vuokra-asunto, 39 neliötä ja vuokra 549 euroa/kk, neliöhinta siis 14,08 euroa. Eikö Sivakan asunnot pitäisi olla ns. yleishyödyllisiä eli halvempia kuin vapaiden markkinoiden asunnot?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asun sivakan asunnossa noin 20km keskustasta. Vuokra autopaikan kanssa 507 euroa. Parvekkeellinen kaksio 51 neliöllä. Edellinen sivakan asunto oli 7km päässä oulun keskustasta ja vuokra oli noin 415 euroa 37 neliöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin vuokrataloissa tehdän paljon ilkivaltaa, ja kulut pitää periä vuokralaisilta. Sen takia niitä ei voi vuokrata halvalla.Nykyään parasta hinta-laatu suhdetta saa yksityiseltä vuokraamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (55)

Uutisvirta

21:11
Oulunsalon ampumaradan melusta valitetaan – mökkiläiset kokevat radan käyttöajat kohtuuttomiksi
20:59
Koronavirus levisi Eurooppaan ja Lähi-itään – Kiinassa koronavirus on vaatinut yli 130 kuolonuhria
20:41
Venäjää uhkaavat Kansainvälisen yleisurheiluliiton yhä kovemmat voimatoimet –  "Sen sijaan, että Venäjän liitto olisi myöntänyt syyllisyytensä, se on mennyt äärimmäisyyksiin kieltäessään"
20:39
Oulusta Helsinkiin neljässä tunnissa – Petteri Orpo panisi vauhtia ratainvestointeihin Tilaajille
20:31
Luistelun kohuvalmentajan seura äänestää helmikuussa uudesta hallituksesta – Taitoluisteluliitto odottaa selvitystä käytännön toimista, joihin seurassa on ryhdytty
20:11
Väistämisvelvollisuutta noudattamaton kuski törmäsi toiseen autoon Taivalkoskella – toista kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta
20:11
Pitääkö tavallisen suomalaisen nyt tehdä jotain tartunnan torjumiseksi ja epidemian ehkäisemiseksi – asiantuntijat antavat vain yhden tärkeän vinkin
185
Tutkimus selvitti, miksi BMW- ja Audi-kuskit tuntuvat törttöilevän muita useammin – statusautojen omistajissa on keskivertoa enemmän itsekkäitä kuskeja
94
Pääministeri Sanna Marin luottaa, että 30 000 työpaikkaa syntyy syksyyn mennessä – "Sillä polulla ollaan"
92
Väyrynen harkitsee paluuta keskustan jäseneksi – Jos Väyrynen palaa, Kärnä harkitsee puolueesta eroamista ja oman "uuskekkoslaisen" eduskuntaryhmän perustamista
78
Analyysi: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä
37
Maanpuolustustahto kääntyi hienoiseen nousuun – yli kaksi kolmesta puolustaisi maata aseellisesti aina, myös ylivoimaista vihollista vastaan
20
"Otamme kalastusvesiemme vallan takaisin" – Britannia alkaa säätää EU-ajan jälkeisiä lakeja
18
Arviointineuvosto kritisoi hallitusta: "Kulutusta pitäisi lisätä vasta, jos työllisyystavoite saavutetaan"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi tallouden pitää kasvaa koko ajan?

Palkat eivät nouse kuitenkaan suhdateiden mukaan, kuten viimekertaisen nousun alun ja tämän neuvottelun välillä. Nousu o... Lue lisää...
Kui se tuollaisen ny...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image