Oulu

Oulun vuoden 2025 asun­to­mes­su­jen suun­nit­te­lu­kil­pai­lun työt valmistuivat

Hoijakka-ehdotuksen havainnekuva Hartaanrannan torilta.
Oulu 12.11.2019 15:25 | Päivitetty 15.11.2019 10:10
Antti Ervasti

Ehdotuksissa rakennetaan uusi kevyen liikenteen silta Hartaanselän poikki uudeksi Oulun maamerkiksi.

Vuonna 2025 Oulussa järjestettävien asuntomessujen suunnittelukilpailutyöt ovat valmistuneet ja asetetaan kaupunkilaistenkin nähtäville ja äänestettäviksi Ympäristötalolle sekä Internetiin. Kaikissa neljässä työssä messualueelle Hartaanselälle rakennetaan kevyen liikenteen silta. Myös erikoisen mallinen kaupunginvarikko on kaikissa suunnitelmissa määrä säilyttää, ja sille on ajateltu yhteisöllistä käyttöä.

Katso kuvia suunnittelutöistä.

Suunnitelmien nimet ovat Hoijakka, Delta Living Labit, Pietarin kalansaalis ja Western Stars, joiden takana ovat arkkitehtitoimistot tai yhteenliittymät Arkkitehtitoimisto Ajak, Muuan Oy, Mandaworks Ab ja Arkkitehdit Anttila ja Rusanen. Kilpailun ratkaiseville tuomareille ei kerrota, mikä toimisto on minkäkin työn tehnyt.

Vaikka kuntalaiset saavat äänestää, mikä töistä heitä miellyttää eniten, tuomaristo valitsee mielestään parhaan ja julistaa kilpailun voittajan 18. joulukuuta. Työt ovat nähtävillä ja äänestettävissä Oulun kaupungin sivuilla ja Ympäristötalon aulassa 13.11.- 20.12. Solistinkatu 2:ssa.

Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki kiittää töitä siitä, että niissä on huomioitu kevyen liikenteen sillan tarve nykyisen varikon länsipään kohdilta Hartaansillan yli toiselle puolelle.

– Se on tosi jännä maamerkki, jollaista tarvitaan Oulussa, eikä se maksaisikaan kovin paljon. Toinen merkillepantava huomio on hänen mielestään asuntorakentamisen määrä. Jokaisen työn perusteella alueelle olisi tulossa noin 2 500 asukasta lisää.

Suunnitelmat kattavat laajan alueen Hietasaaren sillasta keskustaan päivän Hartaanselän molemmin puolin. Varsinainen asuntomessualue tulee olemaan pienempi, ja se rajataan tarkemmin voittajatyön ratkettua.

Asuntomessujen suunnittelukilpailuun kutsuttiin 30 toimistoa tai suunnitteluryhmää, joista neljä valittiin jatkoon suunnittelemaan ehdotuksensa. Vaikka yksi valitaan joulukuussa voittajaksi, alueen lopullisessa toteuttamisessa voidaan hyödyntää myös muita ehdotuksia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (56)

Oulu modernisoituu. Hietasaaren vielä olemassaoleva huvila-alue on säilyttämisen arvoinen, se on tärkeä osa Oulun historiaa.

Kovin lähelle merenrantaa ei saa rakentaa, koska merenpohjan lietemaa kuivuneenakin pettää rakennusten alla ja siitä seuraa rakennusten vajoaminen. Oulun kaupungin rakennusvirastoon täytyy palkata merialueiden rakentamiseen perehtynyt rakennusmestari/-insinööri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkeää on, että rakentaminen tehdään nousu- ja laskuvesi huomioiden. Kysymys ei ole kuin perustamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas pilataan lisää lapsuuteni rakkaita maisemia. Kauhulla odotan milloin koko Hietasaari on mennyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungilla tuntuu olevan verokassa kuitenkin tyhjä. Just oli Kalevassa kysely, pitäisikö veroprosenttia korottaa. No tietenkin pitäisi, että saadaan palvelut tarjottua kaikille sinne muuttaville työttömille, katson kun lappi ja itäraja tyhjenee kiihtyvällä tahdilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taasko rakennetaan lisää? Miten hel...issä kaikkiin uusiin kerrostaloihin riittää asukkaita? Koko Suomiko tänne on muuttamassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksinasuvien määrä kasvaa. Pariskunnat eroaa, jolloin tarvitaan yhden asunnon sijasta kaksi. Lapset ei perusta perheitä aikuisena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aivan kauheita. eipähän tarvi äänestää kun kaikki yhtä rumia. oulussa ei kunnioiteta mitään vanhaa kaikki jotain uutta ja helevitin korkeaa rakennusta.
ja tontti täyteenahdettua ilman pihaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo tallit ei ole korkeaa nähneetkään. Käykää välillä jossain muuallakin kuin Zeppeliinissä, matkailu avartaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyky asuntomessut on pilattu kauheeilla tieyteismaailma suunnitelmilla.
Ei mitään järkeä. Mistä rahat.
Tuossa kuvassa oleva talo kertoo kaiken .
Se on ruma, ruma , ruma .
Ja sitte mikä porukka siinä käveleskelee ai niin työttömät joita on tuohon maailman aikaa enemmistö.
Muistan hyvin kaupungin mainoksen kun entisen Anttila edustalla rehtiin katutöitä.
Siinä laatoitetulla keveyksellä käveli hoikka nainenm jakkupuvussaan ja mies puvussaan ja salkku kainalossa.
Soli niin koominen , niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu se jaksaa järjestää näitä arkkitehtikilpailuja nykyään kaikesta. Paras palkitaan kymmenillä tuhansilla euroilla ja mitään ei edes toteuteta sen mukaisesti sitten loppupeleissä. Naurattaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aseman seutu olisi ollut parempi paikka Messutapahtumaan, siinä on riittävästi tilaa kahta puolta rataa. Poliisilaitos, Oikeustalo ja Linja-autoasemarakennus, sekä Raksilan Marketit puretaan. Tehdään siitä alueesta kaupungin sydän tapahtumakeskuksineen. Samalla saadaan se matkakeskus ja Kallioparkkia laajennetaan rata-alueen alle! Omakotitaloja sinne ei tietenkään tule, mutta 2501 asukkaan keskittymä ja mahtavat kulissit Oulusta pois matkustaville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näiden kuvien perusteella en voi äänestää. Ääneni saa se ehdotus joka pysyy parhaiten puiden takana piilossa ja säilyttää rannan nykyilmeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiva, pääsee taas äänestelemään toinen toistaan hienommista suunnitelmista, joista sitten yksi valitaan voittajaksi. Ja toteutus tehdään sitten ihan jonkun muun suunnitelman mukaan - todennäköisesti kaupungin teknisen ja tilakeskuksen tekemän, jossa kaikki kustannukset on vedetty minimiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattaahan siinä rakennusvalvonta käydä vetämässä jonkun mökin päälle ruksinsa, josta saadaan sitten uusi luu kaluttavaksi hetkeksi tänne. Noinhan se tulee menemään, kuten kirjoitit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Delta living labit on ehdottomasti paras ehdotus näistä. Näkisin, että se kohentaa alueen ilmettä parhaiten, säilyttäen sen rauhallisuuden ja luonnonläheisyyden, mutta samalla tiivistäen keskustaajamaa. Toivottavasti se valitaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja taas pilataan yksi paikka oulussa rakentamalla täyteen rannat jossa voi käydä lenkillä ja haistelemassa merituulta rauhassa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi käydä lenkillä kuten tähänkin asti. Katso kuvat, siellä näkyy suunnitellut reitit täynnä jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Mahdut varmasti sekaan, jos olet suunnilleen normaalikokoinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (56)

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
106
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
93
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
75
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
71
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image