Oulu

Oulun virkamiehet: Seitsemän ter­veys­kes­kus­ta leik­kaus­lis­tal­le

Terveyskeskukset ovat jäämässä historiaan Oulussa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 16.4.2013 12:11
Kari Sankala

Terveyskeskusten määrä vähenee Oulussa puoleen, jos viranhaltijoiden tiistaina julkistama esitys Oulun uudeksi palvelumalliksi 2020 hyväksytään.

Muutoksia on tulossa myös kirjastoverkkoverkkoon. Koulujen tarpeellisuuskin katsotaan uudelleen  ja lukioon pääsy hankaloituu, kun aloituspaikkojen määrää lasketaan.

Oulun kaupunginvaltuuston odotetaan lopulliset tekevän ratkaisunsa toukokuun loppuun mennessä.

Kaupunginhallituksessa ehdotuksia käsitellään toukokuun ajan.

Terveyskeskusten tilalle hyvinvointikeskuksia

Käytännössä kaikki 14 Oulun terveyskeskusta poistuvat kartalta, jos uusi malli menee läpi.

Terveyskeskukset muuttuvat hyvinvointikeskuksiksi, joita Ouluun jää kuusi kappaletta, tosin yksi jaettuna Oulunsalon ja Kaakkurin kesken. Näin terveyskeskustasoisia palveluja saa jatkossa vain seitsemästä toimipisteestä.

Terveyskeskusten kartalta katoavat Höyhtyä, Keskusta, Kaijonharju, Myllyoja, Rajakylä, Seppä, Yli-Ii ja Ylikiiminki.

Kaijonharjun ja Rajakylän terveyskeskukset korvataan pohjoisen alueen hyvinvointikeskuksena, joka voi sijoittua vaikka Ritaharjuun.

Kaakkuri ja Oulunsalo yhdistetään hallinnollisesti, vaikka nykyiset palvelut jäävät paikalleen.

Matalamman palvelutason hyvinvointipisteet jäävät ehdotuksessa Yli-Iihin, Ylikiiminkiin ja keskustaan. Lisäksi Hiukkavaaran palvelut aiotaan tarjota hyvinvointipisteen tasolla.

Suun terveyttä eli lähinnä hammashoitoa tarjotaan kuudessa paikassa Haukiputaalla, uudessa pohjoisessa keskuksessa, Kiimingissä, Kontinkankaalla, Kaakkurissa ja Oulunsalossa.

Lisäksi tarkoitus on perustaa vähintäänkin yksi suun terveyshuollon liikkuvayksikkö, korkeintaan kaksi. Ne kiertävät esimerkiksi kouluilla hoitamassa koululaisten hammashoitoa. 

Lue lisää 17.04.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (111)

Terveys ja vointi paranee heti, kun terveyskeskuksen sijasta käy hyvinvointikeskuksessa. Hieno uudistus! Montakohan virkamiestyötuntia se vaati?

Joo, koulujen tarpeellisuus katsotaan uudestaan. Eikös se riitä, että ihmiset osaavat lukea yksinkertaista tekstiä ja kirjoittaa nimensä? Niin, ja tunnistavat numerot ja osaavat yhteen-ja vähennyslaskun kaksinumeroisilla luvuilla. Kyllä se riittää yksinkertaisiin matalapalkkatöihin, joita Suomeen kuulemma tarvitaan roimasti lisää. Persutkaan eivät tykkää korkeammasta koulutuksesta, riittää, että sitä on tarjolla muutamille, loput voivat kerätä käpyjä, poimia marjoja ja käydä risusavotassa. Saadaan Suomi uuteen, ennennäkemättömään nousuun ja kukoistukseen.

Ei, kyllä tässä on kyse tavallisten kansalaisten halveksunnasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä säästöä se kaupungille on yhdistää näitä terv.keskuksia varsinki syrjäalueilta,Ylikiimngistä ja Yli-iistä...,joissa ei ole minkäänlaista julkista kulkuyhteyttää taajamiin... Eikä kaikilla ole autoa,millä kulkea... Entäs sitten,kun yhdistetään näitä terv.keskuksia,miten käy pitkäaikaisten lääkäri-potilassuhteiden hoitotyössä ym...????????
Vanhukset, pitkäaikaissairaat,lapset/Lapsiperheet tulevat olemaan tiukilla mm. Ylikiimngissä ja Yli-IIssä... Kalliiksi tulee!! Vielä voitte hyvät päättäjät tehdä hyviä muutoksia ja päätöksiä ja jättää lakkauttamatta terv.keskuksia!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älytöntä hommaa, päättäjät ovat vieraantuneet tavallisen veronmaksajan arjesta. Kaijonharjun ja Rajakylän terveyskeskukset lopetetaan ja rakennetaan uusi Ritaharjuun. Nyt jo esim. Rajakylän laboratorio lopetettu. Onnikalla mentävä Tuiraan. Käyn inri kokeessa viikottain, joka kerta vähintään kolme tuntia matkoineen. Tuskallista. Miksei kehitetä vanhoja terveyskeskuksia, ei tarvitsisi rakentaa uusia kalliita kiinteistöjä, olisi varmaan edullisenpaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä ei hyvä kyllä seuraa ;( Ottakaa nyt hyvät päättäjät huomioon ,että mitkä välimatkat Ylikiimnkiläisillä on kulkea Kiiminkiin syrjäkyliltä kun ei julkisia kulkuyhteyksiä ... Eri asia kaupungin keskustan alueella on yhdistää terv.keskuksia kun siellä on kulkuyhteydet ja lyhyet matkat kuin laitakaupungeilta Yli-Iistä ja Ylikiimngistä... Tässä se nähdään,että mitkä asiat on siellä pääkallopaikalla tärkeimpiä...tuhannen Kallioparkki... ym....Ihan täysin vääristä asioista säästetään!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkamiesten määrä puoleen ja vuosiraja jonka ylittäessä ei saa enää hakeutua kunnan johtotehtäviin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokunen turha johtaja joutaisi lopetettavaksi tai ainaki työpaikka. Isolla palakalla aikaa tappavat. Ainahan sitä tavallisiltaki työntekijöiltä lopetetaan töitä tuotannollisista ja taloudellisista syistä, joten anti mennä vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just joo!! Ensin vietiin Ylikiimingistä ambulanssi, nyt ollaan supistamassa terveyskeskuksen palveluja. Taitaapi apteekkikin laittaa lapun luukulle. Täällä on paljon isoja lapsiperheitä ja äiditkö todellakin pakotetaan käyttämään sairasta lasta Kiimingissä?? Kyllä ei kaupungin herrat ole taas ajatelleet nokkaansa pitemmälle. Vähentäkää sieltä johtoportaasta joutilaita paperinpyörittäjiä pois niin saadaan säästöjä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopettakaa vaikka ennen asukastuvat kuin terveysasemat kerran säästöjä kaivataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitenkään voi olla mahdollista, että "joka niemessä, notkossa ja saaremassa" löytyy terveyskeskus, posti jne. aivan näkö- tai kävelyetäisyydellä.
Eihän sitä joka päivä lääkärilläkään hypätä, muutaman kerran jos vuodessa käy, ei tarvitse olla ns.nurkkajuuressa monetkaan palvelut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei yksityiselle pääse sen kummemmin, olen yrittänyt. Taitavat hetun perusteella katsella veroäyrit ja jakavat ajat sitten paremmuusjärjestyksessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sitten romutetaan lopullisesti terveyspalvelut ja köyhät pakotetaan matkustamaan huonoilla liikenneyhteyksillä ympäri kaupunkia. Jos nimittäin sattuvat saamaan jostakin ajan, tarkoitushan on ajaa väki yksityisille. Sotessa on johtaja- ja päällikkötasolla kaksinkertainen miehitys, herroja on niin että päät yhteen kolisee. Viis palveluista kunhan oma tilanne on hienolla tolalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleistä terveydenhoitoa rappautetaan nyt todella, myös ja etenkin, vasemmiston voimalla. Rahaa on mutta väärissä asioissa. Miten on mahdollista, että esim. Tuiraan ei saa lääkäriaikoja kuin 5--6 viikon päähän? Vaiva on siihen mennessä ohi tai sairastava kuollut!!!
Pitäisi mieluimmin kehittää terveyskeskuksia niin, että ne kelpaisivat myös töissäolevien työterveyskeskuksiksi.
Mihin valuvat Oulun kaupungin työntekijöiden terveydenhoitorahat? Yksityisille klinikoille?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihinkä ne rahat oikein joutuvat kun mikään ei riitä? Turhan byrokratian pyörittämiseenkö ja muutosten muutoksiin? Tämä hölmöily vasta kalliiksi tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan niitä yksityisiäkin. Eikä tartte jonotella samoin kuin kunnallisessa. Ja tuosta kilometritehtaalle laitosta, paljon on joutilasta duunariakin ja niin kauan pysyvät kuin maksaja löytyy:). No, eläkevirka työt alkavat olla vähissä, onneksi. Meillä pitää jokaisella olla aktiivisempi, jotta töitä on jatkossakin, ei auta vaan kulutella aikaa tekemättä mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiaan poliittinen muisti on tosi luhyt Oulun päättäjillä. Terveyskeskusten ja lähikoulujen säilyttämisen ja kehittämisen kannalla oli selvästi reilu enemmistö ehdokkaista. Näyttää taas siltä että virkamieskunta vie tässäkin asiassa poliittisia
päättäjiä kuin pässiä narussa. Terveyskeskuspalvelut tulee säilyttää ehdottomasti kaikkien saatavilla.
Se on yhteiskuntarakenteessa palvelu joka kuuluu kaikille ja nyt ollaan vanhuksilta ja lapsiperheiltä , kaikilta viemässä palvelut ulottumattomiin , tarloituksellakin ilmeisesti , ettei niitä käytettäisi. Nyt pitää veronmaksajien nostaa uudessa Olussa vahva yhteinen kansanliike palvelujen säilyttämisen puolesta. Yksi adressi ei nyt riitä.
Samoin kouluasioissa asuntoalueella täytyy olla lähikoulu jossa turvallisesti voidaan käydä koulua yläaste mukaan lukien. Metsokangas on hyvä esimerkki miten aluelle houkutellaan lapsiperheitä lupaamalla koulu ym palvelut asukkaille. Ja kuinka ollakkaan kun tulijoita riittää niin sunnitellaankin lasten bussikuljetuksia muitten alueitten kouluihin miljoonakustannuksin. Kysymyksessä on suoranainen veronmaksajien pettäminen.
Olun kaupungissa on nyt ylisuuri johtoporukka veronamksajien elätettävänä ja lautakunnat ja valtuusto on uusia , kokemattomia päättäjiä täynnä. Tuloksetkin näkyy todella ikävinä esityksinä. ja strategioina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupunki varmaan myös järjestää asukkaille toimivan julkisen liikenteen uusiin "hyvinvointikeskuksiin"? Nykyäänhän Koskilinjojen tarjoama palvelu on lähinnä huono vitsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää ruuhkaa Tuiraan? Haluaako päättäjät tehdä mahdollisimman hankalaksi lääkäriin pääsyn, että väkiluku pienenisi luonnollisen poistuman kautta nopeammin, ja näin ollen kulut laskisivat. Jäisi rahaa enemmän kaikenmaailman kallioprkkeihin sun muihin humputuksiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan sama! Yritäpäs saada aikaa esim Tuiran terppariin, niin heti kättelyssä tosi töykeät hoitajat kailottavat, ettei ole aikaa. Käskevät mennä yhteispäivystykseen, joka ei todellakaan ole oikea paikka flunssan tms hoitoon.Missä ne ajat ovat??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (111)

Uutisvirta

8:47
Amnesty: Siirtotyöläiset Qatarissa kuukausia ilman palkkaa – MM-kisojen rakennustöiden kuolonuhrit ja boikotit eivät ole vaikuttaneet epäkohtiin
8:00
Näin syntyvät kasvissyöjän kampasimpukat – Herkuttele hyvin myös pihlajanmarjoilla, palsternakalla ja syyssipuleilla Tilaajille
8:00
Sofi Oksasen odotettu uutuusromaani kertoo rumasta bisneksestä – kävimme kirjailijan kanssa hedelmöitysturismin tapahtumapaikoilla Ukrainan suljetussa kaupungissa Tilaajille
7:00
Kalen! kalluppi: Näytäkkö nää hyvältä?
7:00
Uotinen johdattaa sinkut pöytään – sokkotreffeillä vaivaava jännitys välittyy kotikatsomoon
7:00
Päivän leffapoiminnat: Kookospähkinälaukkaa päin historiaa – Monty Pythonin elokuva tipauttaa katsojan jakkaralta
7:00
Latitude 66 Cobalt ei tavoittele lupaehtojen heikentämistä Lukijalta
37
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
27
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
17
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä
16
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
14
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
11
Näin budjetti vaikuttaa arkeesi: Keskituloisen palkasta tippuu 160 euroa, autoilu kallistuu ja kotitalousvähennys laskee
7
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Kerran olen toyotan koeajanut ja jäi myös viimeiseksi. Miksi noin huonoja autoja edes tehdään. Lue lisää...
Jalmari100

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image