Oulu

Oulun Vesi haluaa vettä Viinivaarasta

Viinivaaran pohjavesi on ollut keskustelunaiheena jo vuosia.
Oulu 16.8.2014 10:44
Kaleva

Oulun Vesi esittää kaupungin liikelaitosten johtokunnalle, että vettä ryhdyttäisiin pumppaamaan Ouluun Viinivaaran pohjavesialueelta.

Laitoksen mielestä Viinivaara turvaa parhaiten ja varmimmin vedenhankinnan pintaveden rinnalla. Ratkaisu on Oulun Veden näkemyksen mukaan myös kokonaistaloudellisesti edullisin hyvän vedenlaadun, keskitetyn käsittelyn ja edullisten pumppausolosuhteiden ansiosta.

Oulun vedenhankinnan strateginen linjaus ja hanke-esitys käsitellään liikelaitosten johtokunnassa ensi viikon keskiviikkona 20. elokuuta.

Sen jälkeen asia menee kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston käsittelyyn syys–lokakuun kuluessa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (69)

tämän asian tiimoilta miulla mennöö järki ku halutaan saastuttaa viinivaaran pohjavesi alue. Saishan sitä ny lähempää vettä hanavettä.......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heille vain hetevesi kelpaa limusiinien,katujen ja kakkvaipojen pesuun
pihanurmikotkin kaipaa puhdasta pohjavettä samoin WC pontöt.
siis kuivatetaan Kiiminkijoki oululaisten kastelu- ja pesuvesien vuoksi.

Oululaiset juo vajaat 500m3 vettä päivässä
mutta Viinivaarasta aijotaan ottaa 20 000m3 /vrk pesu jakastelu vesiksi.
oknko unotunut että Kiiminkijoin suurimman sivujoin, Nuoritan virtaama talvisin usein alle 10 000m3/vrk

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tämä asia ole jo käsitelty ainakin 2 kertaa? Lopettakaa se rahojen käyttö tällaisiin humpuukeihin ja jahkailuun. Oulujoen vesi on hyvää. Antaa luonnon olla rauhassa. Nuokin jotka kinuaa PUHDASTA vettä. Voi herranen aika. Minä sanon etteivät tule erottamaan maultaan ja hajultaan mikä on Oulujoen ja mikä on Viinivaaran vettä, sitte jos sitä hanasta joskus tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseistä asiaa käsitellään niin pitkään kuin tarvitaan. Muitakin turhien valittajien haittaamia välttämättömiä hankkeita on käsitelty valtuustoa myöten vaikka kuinka monta kertaa, mieleen tulee vaikka Möljän ja Poikkimaantien sillat. Myös toimiva vesihuolto rakennetaan kaikista valituskierroksista huolimatta joskus, ainut turhuus on ylimääräinen rahanmeno byrokratiaan kun samoja asioita on pakko pyöritellä vuodesta toiseen. Sama se on kuinka monta selvitystä samasta asiasta tehdään, oikea vastaus Oulun vedenhankintaan ei muutu miksikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että muuten vejä putkeja viinivaarasta Ouluun. Voi olla että alakaa t...pa juhlat sen jälkeen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herätäänkö todellisuuteen vasta sitten, kun Oulujoen vettä ei voi käyttää laisinkaan vaikkapa viikkoon. Kun varajärjestelmää ei ole, niin me kantaoululaiset olemme todella pulassa.

Ihmisten perustarpeen (puhdas vesi) hankinnasta päättäminen pitäisi tehdä muutoin kuin huutoäänestyksellä, ainakin valitusoikeutta pitäisi rajata. Pohjavettä muuten ei omista kukaan, sitä voi vain käyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei Oulujoen vettä voisi käyttää? Mikä on se uhkakuva, jonka vuoksi Viinivaaran vesivarat pitäisi saaada yleiseen käyttöön? Minulle ei ainakaan tule mieleen mitään syytä moiseen. Oulujoen vesi on hyvää ja saasteetonta, hyvin on kelvannut tähän asti ja kelpaa vastakin.

Ottakaapa selvää, monenko kunnan / kaupunginosan poikkeusolojen valmiussuunnitelmissa on pohjavesivarstot nimetty poikkeusolojen varavesivarastoiksi.Ainakin Pudasjärven suunnitelmissa Viinivaara oli aikanaan oli, ja varmasti myös Kiimingin ja Ylikiimmingin silloin, kun ne vielä olivat itsenäisiä kuntia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On täysin itsestäänselvää, että Suomen 5. suurimman kaupungin vesihuolto pitää turvata! Yläjuoksulla on satojen maatilojen lisäksi mm. Talvivaara ja tulevaisuudessa paljon muutakin. Luuletko ettei kaivoksia tai raskasta teollisuutta koskaan ja missään olosuhteissa enää perusteta Oulun lähialueille? Investoinnit tehdään tulevaisuutta katsoen, ei menneisyydessä eläviä ikivalittajia varten. Viinivaara-asia on kuitenkin täysin itsestäänselvä hanke, täysin samalla lailla pohjavettä käytetään kaikkialla muuallakin, Oulussa vain muutama kylähullu vain pitää valtavaa mekkalaa täysin tyhjästä ja vastustaa kansalaisten puhdasta juomavettä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Oulun Vedellä toimiva varajärjestelmä on, nyt vain halutaan ryöstää Viinivaara.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vedetään putki Kiiminki- tai Iijoesta Oulun vedenpuhdistamolle näitä hätätilanteita varten. Problem solved,.
Ja on muuten takuuvarmasti sata kertaa halvempi ratkaisu Viinivaara hankkeeseen verrattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisen ja ihmisten terveys on numero 1. Ja oululisen terveys ei säily jos juodaan talvivaaran höystämää ja monen muunkin höystämää vettä, jo maku kertoo laadusta. Viinivaara pian käyttöön ja raikkautta aamuihin, PUHDASTA VETTÄ juomalaseihimme meillekin, kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun vesi voisi ensin kunnostaa rapistuneen verkoston.vesi voi olla vaikka kuinka puhdasta mutta verkostossa se moskaantuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei. Älkää viekö mun lammikoita. Asun siinä sen pitkospuun vasemmalla ja en pidä kaupunkilaisista, koska ne aina tulee ja menee niin kuin vesi. Tulva on meidän vihollinen ja ne viekkaat käärmeet., ne kepulaiset. Voisko ne syrjäyttäää, toivoo kyykäärme ja poikaset.ps. Eihän me voida enää turvautua kuin vihreisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Viinivaaralaiset älyää laittaa vesimittarin että voivat veloittaa vedestään täyden hinnan.Kanariallakin on "vesikeisarit" jotka myyvät juomavettään käypään hintaan ostajille jotka ovat kyllä enimmäkseen turisteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun Vesi ! Kannattaisi selvittää, mitä kuntia hanke tulee vaikuttamaan. Varmaan tiedättekin sen, mutta puhutte vain omasta puolestanne, elikkä Oulusta. Utajärvisenä tulen valittamaan hamaan tappiin saakka pohjaveden ottamisesta Viinivaaran ja Kälväsvaaran alueelta, koska omistan itse sieltä maita. Eihän Pennanenkaan arvosta Oulun naapurikuntia, vaan sanoo vain, että ne sijaitsevat liian kaukana Oulusta. Niin myös pohjavesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäis saada Oulun Veden johtajat/päättäjät vastaamaan tästä järjettömästä rahan polttamisesta, jota he ovat Viinivaara pakkomielteeseen puskeneet. Väärinhän se on, että me kuluttajat sen leikin maksamme!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaiset haluaa raikasta Viinivaaran lähdevettä nykyisin tarjottavan Talvivaaran kivennäisveden sijaan. Pumppaamo rakennettava pikaisesti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tarkoitus on siten saada sekoitus Talvivaaran ja Viinivaaran sekoitus jossa suurin osa olisi Talvivaaran kivennäisvettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (69)

Uutisvirta

19:50
Viedäänkö suomalaista sianlihaa kohta Venäjän läpi junalla Kiinaan? – Vientisopimus sisältää nyt myös jäähdytetyn lihan viennin ja lisää on tulossa
19:42
Suomen mitalitili ei auennut agilityn MM-kisojen avauspäivänä – maksikoirien joukkuekilpailun viides sija paras suomalaissijoitus
19:22
Kokoomus arvosteli ankarasti hallitusta keskituloisten verotuksen kiristämisestä, Rinne vieritti vastuun edelliselle hallitukselle
19:04
Viidessä eri osoitteessa toimiva poliisi aikoo taas muuttaa Oulussa – Ylitarkastaja uuden poliisitalon hinta-arviosta: "Se poikkesi siitä, mihin olimme varautuneet" Tilaajille
18:07
Rajavartiolaitoksen uudeksi päälliköksi esitetään Pasi Kostamovaaraa – nimitys tarkoitus tehdä perjantaina
18:00
”Suru on myös kaunis tunne” – Tytär-tanssiteoksessa Kaisa Rundelin ja Taina Ala-Ketola käsittelevät suhdettaan isään, joka oli läsnä, mutta poissa Tilaajille
17:33
Kokoomus jättää välikysymyksen: "On päätetty menolisäyksistä, joille ei ole tulopuolella katetta"
85
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
58
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
57
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
47
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
45
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
44
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
34
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa täynnä hankalia ihmisiä

Kaikki jotka ei ole samaa mieltä on joidenkin mielestä hankalia? Lue lisää...
Kritiikkiä tarvitaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image