Oulu

Oulun valtuustossa aloite sadoista kau­pun­ki­pyö­ris­tä, jotka kun­nos­tet­tai­siin käytetyistä menopeleistä

Maanantaina tehdyssä valtuustoaloitteessa ehdotetaan, että kaupunkipyöriä hankittaisiinkin tuunaamalla vanhoja, jo hylättyjä pyöriä uuteen uskoon. Kuvituskuva. KUVA: Arkisto
Oulu 14.5.2018 22:02
Liisa Laine

Noin 500 kaupunkipyörän hankinta Ouluun tulisi perinteisin menetelmin kilpailuttamalla maksamaan yli 500 000 euroa. Yhden pyörän hinnaksi tulisi jopa yli tuhat euroa.

Maanantaina tehdyssä valtuustoaloitteessa ehdotetaan, että pyörät hankittaisiinkin tuunaamalla vanhoja, jo hylättyjä pyöriä uuteen uskoon.

Pyörien keräämisen voisivat hoitaa esimerkiksi tukityöllistettävät. Korjaus ja tuunaus puolestaan tehtäisiin esimerkiksi nuorten työpajatoimintana.

Valtuustoaloitteen allekirjoitti 43 valtuutettua, ensimmäisenä Juha Huikari (kesk.).

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (88)

Eikö tähän pyöräprojektiin voisi yrittää kytkeä paikallisia yrityksiä, jotka saisivat, sovitun konseptin mukaan, laittaa oman mainoksensa pyörään ja mahdollisesti sitten sitoutusivat myös huoltamaan näitä nimikkopyöriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa aloitteessa ei puhuta kaupunkipyöristä vaan jostain ihan muusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs jos Oulun joukkoliikenteen perustaksi otettaisiin Virosta tai Afrikasta uitetut käytetyt bussit jotka talkootöillä kunnostettaisiin ja maalattaisiin iloisen väriseksi. Silloin voisi hintaa alentaa ja tarjota jopa sen täysin ilmaisen joukkoliikenteen kun kustannuksia ei kerran ole.

Kuulostaisiko hyvältä? Tätäkö halutaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä pyörät löytyvät Oulujoesta, joten ei missään nimessä sellaisia kaupunkipyöriä, joissa ei ole mekaniikkaa siihen valvontaan, että ne pitään palauttaa. Aika pientä puuhastelua tällainen toiminta, joka kuuluisi lähinnä jollekin yhdistykselle, eikä valtuustotasolle. On erittäin hyviä kaupunkipyöräsysteemejä esimerkiksi Pariisissa, joten käykääpä siellä exkursiolla, niin tiedätte tästä hommasta jotakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelkkää valtuutettujen puuhastelua, ei tätä systeemiä hoidella harrastuspohjalla edes miljoonilla. Oulussa on vaikea toteuttaa kolhoosin tapaista toimintaa, koska Oulu on ilkivallan teossa Suomen ykköskaupunkeja. Suosittelen mieluimmin jokaiselle omien pyörien ostoa, niitä saa huutokaupoista parilla kympillä ja sen saa jättää käytön jälkeen lojumaan vaikka Rotuaarille (niin kuin nytkin näyttää käyvän).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyt oli parkkipirkko oikeassa paikassa
kurkelankujan autot laputettiin
vieläkö sais nuo nurmikolla parkkeeraajat sakot värtön uimarannan edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutustukaa ihmiset oikeisiin käytässä oleviin ja hyväksi havaittuihin kaupunkipyöräsysteemeihin.

Missään se ei toimi niin että laitetaan sekalaisia kierrätyspyöriä vapaaseen jakoon kaupungille.

Pyöriä kuuluu huoltaa ja niiden käyttöä tulee seurata. Tarvitaan maksuapplikaatio ja lukitut telineet sellaisiin paikkoihin joissa niistä tutkitusti on hyötyä. Joka päivä viedään rikkinäiset huoltoon.

Ei sitä hoideta harrastelupohjalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä sie häiskä oo niin vakavamielinen. Kyllä hommat voi toimia hippimeiningilläkin ja vieläpä hieman lunkimmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsingissää on jo toimiva systeemi, olikos tässä Alepa sponsorina..? Eli joku isompi sponsoritaho voisi saada tässä näkyvyyttä liikkuvien mainosten muodossa.
Paikallisetkin käyttävät pyöriä jonkin verran, vaikka julkisillakin saattaisi autoton henkilö päästä saman matkan ja ovat nekin siellä melko edukkaita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikalliset niitä nimenomaan Helsingissä käyttävät. Kaupunkipyörät ovat maailmallakin paikallisten työmatka- ja asiointiväline. Ns. turistit ovat vähemmistössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei välttämättä innosta keskustan kauppiaita, pyöränrämällä keskustassa ajeleva ituhippi ei mahda olevan paras asiakas ko. kaupoille, mutta saadanhan loppumaan kaupankäynti keskustassa lopullisesti... voipi toisaalta olla ihan hyväkin asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh, Oskulla ehkä hitusen ennakkoluuloja. Tuttavapiiristä kun löytyy työmatkansa pyöräileviä yritysjohtajiakin. Autoileva asiakas taas on tyhmä, jos ei tajua Kivisydäntä käyttää – mutta ehkä sellaista on helpompi höynäyttää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talkoilla kunnostetulla kierrätyspyörällä ajava yritysjohtaja? Ei taida olla pörssiyritys, veikkaisin enempi ”Raijan itu ja jooga” tai ”Maken piippu ja hamppu”-tyylin yritystä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raahessa on kokeiltu jo. Työpaja kunnosti parikymmentä pyörää ja maalasi ne punaruskeaksi. Niillä sai ajaa ja sitten palauttaa samaan paikkaan. Kaikki pyörät varastettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulukin taisi joskus kokeilla samaa. Oulu maalasi pyörät keltaiseksi ja kaikki löytyivät lopulta Oulujoen pohjasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti varastetaan, jos lainauksesta ei ole kunnollista seurantaa ja laskutusmahdollisuutta. Tuunattujen pyörien vaihtoehto on kuolleena syntynyt ajatus. Helsingissä on toimiva järjestelmä, joka sopisi Ouluunkin. Pyörien pitää olla asiallisia ja niiden huolto- ja palautustoiminta on järjestettävä hyvin. Oulun valtuuston päätäntäkyvyn tuntien pyöräasiaa vatvotaan ja pyöritellään hartaasti, joten lainattavia pyöriä ei nähtäne Oulun katukuvassa vuosikausiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on todella hyvä idea ! Käytetään tuosta puolesta miljoonaasta eurosta oululaisten pitkäaikaistyöttömien palkkaamisen ja maksetaan OIKEA palkka työstä ! Pyöräkauppiaatko kommenteihin tulleet raivoaan ? Kaupunkipyöräksi käy mikä tahansa, ehjä runkoinen ja renkainen pyörä. Sehan on hyväksi vain, jos erilaisia pyöriä on tarjolla, ihmisiäkin on erikokoisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (88)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

307 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

7.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image