Oulu

Oulun valtuuston Olli Immonen jäsenenä Suomen Sisussa

Olli Immosen mukaan Suomen Sisu-järjestö vaatii ”maahanmuuttopolitiikan järkeistämistä”, eikä lietso ihmisvihaa. KUVA: Pekka Peura
Oulu 31.10.2008 0:00
Antti Ervasti
Oulun valtuustoon valittu perussuomalaisten Olli Immonen on arveluttavassa maineessa olevan Suomen Sisu -järjestön aktiivijäsen. Hän on yksi viidestä julkisesti järjestön jäseneksi ilmoittautuneesta valtuustoon valitusta perussuomalaisesta.

Suomen Sisu ilmoittaa, että eri puolilta Suomea valtuustoon pääsi parikymmentä sisulaista, joista perussuomalaisia on 15. Jäseniä löytyy kaikista puolueista RKP:tä lukuunottamatta.

Oulussa oli Immosen lisäksi kolme sisulaista perussuomalaista ehdokasta.

Suurin osa jäsenistä haluaa pitää jäsenyytensä salassa. Sisun ehkä tunnetuin julkijäsen on Helsingin valtuustoon lähes 3 000 äänellä noussut filosofian tohtori Jussi Halla-aho.


Suomen Sisun mielestä
kansoja ei saisi tarkoituksellisesti sekoittaa keskenään eikä tuhota historiallisesti kehittyneitä kulttuureita korvaamalla ne maailmanlaajuisilla alakulttuurien kirjolla. Sen mielestä monikulttuurisuuden on loputtava.

Esimerkiksi järjestön nettisivun mainoksessa on kuva tummaihoisesta henkilöstä ja iskulauseet: "Kansainvaeltaja syö teillä. Montako heistä sinä aiot elättää?"

Muun muassa tällaisen materiaalin takia Suomen Sisu on kerännyt mainetta rasistisena ja pakolaisvastaisena järjestönä.

Olli Immonen ihmettelee tiedotusvälineiden reaktioita. Hänen mielestään yhdistyksestä ja sen aktiiveista on annettu väärä kuva.

"Suomen Sisu on normaali, maltillinen nuorten kansallismielinen yhteistyöjärjestö. Me emme syyllisty ihmisvihaan. Kritiikkimme kohdistuu maahanmuuttopolitiikkaan, jota me haluaisimme järkeistää", Immonen sanoo.


Hänen mielestään
maahanmuuttajien on tultava Suomeen tekemään töitä, sillä pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta ei kestä maahanmuuttajia, jotka tulevat elämään sosiaaliturvan varassa.

Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Ahti Moilanen Utajärveltä sanoo, että Immosen kuuluminen Suomen Sisuun ei ole haitannut ihmisten mielikuvaa puolueesta.

"Niin kauan kun toimitaan lain tällä puolella, jokaisella on oikeus esittää omia mielipiteitään. Maahanmuuttajakysymyksessä linjamme on, että maassa eletään maan tavalla. Loisiksi tulevat eivät ole tervetulleita. Pakolaisia voidaan ottaa, kun tulijan kotimaassa on sota tai muu todellinen hätä", Moilanen linjaa.

Suomen Sisun puheenjohtaja Teemu Lahtinen (ps.) sanoo, että salaperäisyys johtuu järjestöstä annetusta väärästä mielikuvasta tiedotusvälineissä.

Kytköksistä perussuomalaisiin kertoi Ylen TV 1:n A-studio keskiviikkoiltana.

"Ohjelmasta sai käsityksen, että Sisu haluaisi pistää rajat kiinni ja lopettaa maahanmuuton kokonaan. Näin ei tosiaan ole. Meidän mielestämme tänne saa tulla maahanmuuttajia tekemään töitä ja ottamaan osaa yhteiskuntaan. Me kritisoimme maahanmuuttopolitiikkaa ja sitä, että meillä halutaan luoda myyttiä työvoimapulasta", Lahtinen sanoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Missään ei ole esitetty lukuja tai muutakaan konkreettista, mitä hyötyä on haalia tänne kolmannen maailman ihmisiä runsain joukoin vailla mitään vastiketta tulonsa eteen. Tässä suhteessa tarvitsemme enemmän Immosen, Halla-ahon, Moilasen ja Lahtisen kaltaisia henkilöitä kritisoimaan hallituspuolueiden linjaa maahanmuuttoa kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävän vähissä ovat tämän hetken mediassa näin biasoitumattomat jutut, joissa kerrotaan faktat Perussuomalaisten ja tässä tapauksessa myös Suomen Sisun periaatteista ja tavoitteista heidän omasta suustaan. Mm. eilisestä YLE:n ajankohtaisohjelmasta jäi mieleen vain netistä poimitut asiayhteydestään irrotetut lauseet, joita selvästi esiintymään kokemattomat SS:laiset hämmentyneinä yrittivät kommentoida. Asiallista keskustelua eniten toivonut hiukseton mieshenkilökin syyllistyi ohjelmassa itse räikeimpiin ylilyönteihin - pahimpana nolohko yritys vetää käsiaseetkin keskusteluun. Paljon on vielä perussuomalaisillakin parannettavaa medioissa esiintymisessä, sillä ellei asiaansa saa tuotua painokkaasti ja asiallisesti suustansa ulos, ei asiaan vihkiytymätön voi niistä mitenkään käsitykseen päästä. Tämä juttu on askel sivistyneempään keskusteluun, ja toivoisin suuntauksen olevan sama jatkossakin. Tämä siis omakohtainen ulkopuolisen näkemykseni, en ole minkään yhdistyksen tahi puolueen jäsen tai kannattaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Faktat ensin haltuun! Mm. pakolaiset eivät SAA Suomen lain mukaan tehdä työtä. Entä muut ryhmät? Halukkuutta varmasti löytyy, jos laki ja työnantajien asenteet eivät ole esteenä. Yrittäjyyttäkin löytyy, mutta onnistujia yritetään heti kampittaa, esim. ilkivalta nk. etno-pizzerioita kohtaan, YLE:n herjausuutiset jne. Rasistiset ja lainvastaiset järjestöt on lopetettava. Maapallon väestö on aina ollut jatkuvassa muutostilassa, jopa kaikki suomalaisetkin ovat maahanmuuttajia, kun tarpeeksi kauas historiaan katsotaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosialistit ja monikulttuuriväki tarvitsee lisää äänestäjiä ja töitä omiin tukikoneistoihin. Varmimpia ovat valtiontukien ja-toimenpiteiden varassa elävät. He ovat keksineet mistä niitä saa loputtomasti lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä "tiedostavien piirien" vauhkoontuminen mustamaalauskampanjoineen on oikeastaan jo aika söpöä. Muutama nykymenoa vastustava PS ehdokas menee lävitse valtuustoihin, niin mediasta saa kuvan että tänne ollaan jo rakentelemassa leirejä 30-40-luvun Saksan malliin :-D Onkohan pelko päällä että heidän pikku puuhastelunsa kotouttamiskustannuksineen paljastuu julkiseksi tiedoksi vai mikä on jutun juoni? Niihin verrattuna 90-luvun pankkituki on pikkurahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rasismikortin heiluttelu mediassa on nykyisin muotia, jos ihminen omaa hiemankaan kriittisen asenteen pakolaispolitiikkaa kohtaan. Vihreät ja Vasemmisto saavat mellastaa ääriliberaaleine aenteineen ilman kritiikkiä. Ollin kaltaisia ihmisiä toivoisi enemmänkin julkisuuteen, jotta asiallinan ja kriittinenkin keskustelu olisi sallittua maahanmuuttoasioissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että nykyään vielä joku uskaltaa arvostaa Suomea ja suomalaisuutta! Lisää tällaisia poliitikkoja valtaan eikä vain vasemmistolaisia maailmanhalailijoita jotka haluavat rapauttaa niin sananvapauden, tasa-arvon kuin suomalaisen identiteetinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olli puhuu asiaa. Lopettakaa jo se naurettava mustamaalaaminen! Ei kansalaiset mitään tyhmiä ole!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen kannattaisi ottaa mallia maahanmuuttopolitiikassaan Singaporesta, Australiasta tai USAsta. Nämä maat ottavat ilomielin monikulttuurisia ihmisiä ympäti maailman asumaan ja työskentelemään maassaan. Ainut pieni reunaehto on, että näiltä maahanmuuttajilta toivotaan tietyn tason älykkyyttä, osaamista ja työhalukkuutta. Mutta eihän ne ole pahoja asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image