Oulu

Oulun uimarannoilta ei löytynyt ve­si­näyt­teis­sä sinilevää – Varjakan uimarannalla oli turhan korkea en­te­re­kok­ki­pi­toi­suus

Arkistokuvassa sinilevää Pyykösjärvellä. 17. kesäkuuta otetuissa näytteissä sinilevää ei löytynyt. KUVA: Teija Soini
Oulu 20.6.2019 12:51
Heikki Uusitalo

Oulun seudun ympäristötoimi otti 17. kesäkuuta uimavesinäyt­teet Oulun seudun yleisiltä uimarannoilta lukuun ottamatta EU-rantoja. Tuoreissa näytteissä rantavesistä ei löytynyt sinilevää.

Lumijoen Varjakan uimarantaa lukuun ottamatta kaikkien uimarantojen veden laatu oli indikaattoribakteerien (E.coli ja suolistoperäiset enterokokit) osalta hyvä. 

Lumijoen Varjakan uimarannan veden enterokokki-pitoisuus varmistetaan uusintanäytteellä, joka otettiin 20. kesäkuuta. Uusintanäytteen tutkimustulokset eivät ole vielä valmistuneet. Mikäli tutkimustulokset ovat huonoja asiasta tiedotetaan erikseen ja tiedote toimitetaan uimarannan ilmoitustaululle. 

Uimarantojen uimavesien laatu määritetään indikaattoribakteerien. Näille on Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa annettu rajat. Indikaattoribakteerit osoittavat uimaveden ulosteperäisen saastumisen määrää. Nämä indikaattoribakteerit itsessään eivät välttämättä aiheuta vatsatauti- tai muita oireita, mutta jos indikaattoribakteereita on runsaasti, uimavedessä voi olla myös tauteja aiheuttavia bakteereita ja viruksia.

Vesien lämpötilat vaihtelivat 16 asteesta 22 asteeseen. Lämpimin vesi oli Tyrnävän ampumaradalla.

EU-rantojen uimavedet testattiin viikolla 23. Niistä ei tuolloin löytynyt sinilevää. Seuraavat uimavesinäytteet EU-rannoilta otetaan viikolla 26 ja tuloksista tiedotetaan viikon loppupuolella.

MAINOS

Kommentoi

Paljonkohan olisi löytynyt raskasmetalleja, teollisia kemikaaleja, lääkeaineita, hormonihäiriköitä ja huumeita jos niitä olisi tutkittu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ei löytynyt sinilevää niin ei siitä tarvitse tiedoittaa. Ilmoittakaahan kun on asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

132
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
101
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
41
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
40
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
39
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
38
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
35
Kaleva testasi Nallikarin uuden vaijeriliu'un – helppoon extreme-elämykseen ovat tervetulleita lapsetkin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image