Oulu

Oulun torinrantaan suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia – Terwa Toweriin tulisi hotellin lisäksi asuntoja ja kokoustiloja

Terwa Toweriin on suunniteltu muun muassa asuntoja, hotelli ja toimistoja. KUVA: JK-arkkitehdit
Oulu 19.4.2018 13:41 | Päivitetty 19.4.2018 15:06
Liisa Laine

Oulun kauppatorin, kirjaston ja teatterin viereen Vänmanninsaareen suunnitellaan 22-kerroksista tornihotellia, Terwa Toweria.

Tällä kertaa rakennuttajana olisivat YIT Talo Oy, Terwa Kiinteistökehitys Oy ja Terwa Management Oy, jotka ovat pyytäneet suunnitteluvarausta nykyisen pääkirjaston ja teatteritalon taakse. Rakennuttajat ja kaupungin yhdyskuntapalvelut tiedottavat asiasta torstaina.

Terwa Tower on ensi viikolla yhdyskuntalautakunnassa ja esitys on, että suunnitteluvaraus myönnetään. Tavoitteena on saada hotelli valmiiksi vuonna 2023. Hakijoiden tavoitteena on saada alueelle asemakaavamuutos, joka mahdollistaa hotellin sekä muiden oheistoimintojen toteuttamisen alueelle. Hotellin valmistuminen on tähdätty vuoteen 2023.

Suunnitteluvarausta haetaan 22.4.2022 saakka.

Videolla havainnekuvia Oulun torinrantaan suunnitellusta Terwa Towerista.

Tornin pinta-ala olisi noin 24 000 kerrosneliömetriä. Hotellin lisäksi siellä olisi toimisto-, ravintola- ja kokoustilaa, yhteisöllisiä coworking-työtiloja sekä yksityisomisteisia CitySuites-huoneistoja. Viime mainittuja ovat esimerkiksi kalustetut huoneistohotellit.

Ylimpään kerrokseen suunnitellaan kohtaamispaikkaa, josta olisi hulppeat näkymät yli koko Oulun, suistoon ja merelle.

Rakennuksen ja Meritorin alle suunnitellaan pysäköintihallia.

Matalammassa osassa olisi merivesialtaita.

Hotellissa 200 huonetta

Terwa Toweriin sijoittuva hotelli toimisi tämän hetkisten suunnitelmien mukaan kymmenessä kerroksessa ja siinä olisi noin 200 huonetta.

CitySuites majoitusta olisi kahdeksassa kerroksessa, yhteensä noin 100 huoneistoa.
Kokouskeskuksessa olisi suistonäkymillä varustetut kokoustilat ja luentosali. Erityistä huomiota kiinnitetään tilojen muunneltavuuteen ja yhdistettävyyteen.

Hotelli olisi korkeudeltaan 80 metriä eli paria metriä matalampi kuin Stora Enson punainen soodakattila Nuottasaaressa, joka tällä hetkellä on Oulun korkein rakennus. Keskustan korkein rakennus on Valkea, se on asuinkerroksineen hieman vajaa 54 metriä.

Vänmanninsaaren asemakaavassa on jo varaus 22-kerroksiselle tornille, mutta asemakaavanmuutosta tarvitaan, koska hotellin toiminnot vaativat myös matalaa levittäytymistä maan tasossa ja rakennusoikeutta havitellaan yli kaksi ja puoli -kertaisesti kaavan salliman määrän.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (421)

Hieno juttu! Kyllä oulu on muutenkin jääny jälkeen uudistumisessa.. vanhat rotiskot alas ja nykyaikaa tilalle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan kamalan näköinen maiseman pilaaja ja varjostajan, näkymä merelle pitää olla avoin jokaiselle ihailtavaksi.
Tyhmää touhua ja lyhytnäköistä 😡☹️

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo olisi toteutuessaan erittäin suosittu varmasti, niin paikallisten ja muidenkin riveissä .. varsinkin mennä katolle pällistelemään paikkoi :) .. Jos tuo nousee paikalleen, niin voisin kuvitella itseni kaupunki lomailemassa asuin kaupungissani ja käyttää paljon kaikkii tornin palveluita, olla ilman arjen murheita hetkenaikaa. Tuo olisi erittäin todennäköistä, ja tuo rakennus olisi erittäin tervetullut sen takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinähän on kaikki kaupungin pikkupomojen sponssit mukana. Kyllä pukkaa Rukan lomia👍🏻👍🏻

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vois Kempele ja Ii taas näyttää esimerkkiä. Miettikääs miten hienot näkymät ja sen voisi täyttää vaikka eläkeläisillä joilla ei ole autoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pieniä-isompia ryhmiä merkkipäivää viettämään kuten synttärit. Ruokailun merkeissä.Ainakin maailmalla suosittuja.
Vesimaisemaa tulee olla,jotta arkiset asiat unohtuu. Ei metsän keskelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon todella, että CitySuitet saadaan asuinkäyttöön eli oululaisten omiksi kodeiksi eikä vain sijoittajille rahastuskäyttöön ja ulkopaikkakuntalaisten iloksi. Oulussa on huutava pula tyylikkäistä ja laadukkaista keskusta-asunnoista: modernia merinäköalahuoneistoa etsivälle ei ole mitään tarjolla. Terwa Towerissa on nyt loistava mahdollisuus tähän. Toivon, että päättäjillä on rohkeutta edistää yksittäisten oululaisten mahdollisuuksia laadukkaaseen asumiseen sen sijaan, että kateuden pelon vuoksi keskustan upeimmat maisemat annetaan muuhun kuin asuinkäyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan siellä hotellissa käydä oululainenkin yöpymässä. Kaikkea ei ole pakko ostaa omaksi. Ethän sinä osta uimahalliakaan omaksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minulla on oma uima-allas. Kuka sitä nyt viitsi pakkasella käydä uimahallissa. Sitähän saa kotimatkalla kuoleman taudin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tulee hotelliksi, kuka tahansa voi vuokrata sen, ei pelkästään ulkopaikkakuntalainen. Jos tulee asunnoiksi, ei niihin kovinkaan moni pääse. Kaikille oululaisille ei riitä tuosta asuntoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kommentti tarvetta korkeaan 20-30 kerroksisiin Oulussa on varmasti ja kaikki myydään heti myös yksityiskäyttöön. Tässä on ollut Oululaisilla rahoittajilla tiedossa saada suuri Kongressikeskus Ouluun ydinkeskustaan lähtökohtana.
Torni muuten sopii tähän erittäin hyvin kokonaisuuteen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa oululaista rakentamiskulttuuria kunnioittava paikka tornille saadaan purkamalla Tuomiokirkko ja rakentamalla torni tilalle. Näin menetellen saataisiin vielä lisänostetta Oulun hakemukselle kulttuuripääkaupungiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisäksi katolle näyttää suunnitelun HELIPAD, (helikopteri laskupaikka). Mutta itse tornin ehdotettu sijoitus on mahdoton. Ehdotan sen sijaan rakennuspaikaksi Merikosken alapuolista , normaalisti kuivaa Kauneuspadon seutua. Siinäpä olisi eksoottinen paikka keskellä kuivaa koskea oikea elämyspaikka. Kulku alueelle voisi olla "kauneuspadon" kummastakin päästä jo lähes valmiitten ajoratojen kautta. Lisäksi kaapelirata gondoleineen toisi lisää eksotiikkaa Ouluun. Lammas-saaren yläpuoleinen rääseikkö joutaa siivota, ja alueelle voisi sitten laatia laajan parkkialueen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (421)

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image