Oulu

Oulun to­ri­ho­tel­lil­le ei herunut kaupungilta poikkeuslupaa viidenteen kerrokseen - video esittelee ne­li­ker­rok­si­sen vaihtoehdon

Video suunnitelmasta, jossa Oulun torihotellissa olisi neljä kerrosta.
Oulu 28.11.2017 12:18
Liisa Laine

Oulun kaupunki ei suostu torihotellin viidenteen lisäkerrokseen.

Päätöksen tehneen vs. asemakaavapäällikkö Paula Paajasen perusteena on, että kyseessä olisi vaikutuksiltaan niin merkittävästä rakentamisesta, ettei sitä voida ratkaista poikkeamisluvalla.

Viidennen kerroksen jälkeen hotellin kerrosneliöitä olisi ollut yhteensä 8 020, joka ylittää asemakaavan salliman rakennusoikeuden 520 kerrosneliöllä. Asemakaavassa kerroksia on kolme.

Hotellilla on kuitenkin jo kertaalleen myönnetty poikkeuslupa ja rakennuslupa neljännen kerroksen rakentamiseen. Siinä kerrosneliöitä on itse asiassa vähemmän kuin asemakaavassa, vaikka kerroksia on yksi enemmän.

Tämä johtuu siitä, että kellaritiloja on vähemmän.

Hotellin rakennuttajana on MGP-Services Oy.

Lue lisää 29.11.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (110)

Mitä, mitä aivan kamalaa!!Mitä siellä Oulussa taas töpeksitään! Kaunis torimiljöö tuhoutuuu! Tutustukaa paremmin tämänpäivän arkkitehtuuriin. Jos tehdään modernia, niin se pitää tehdä kunnolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arkkitehti voisi siirtyä tuosta 70-luvusta nykyaikaan. Ruma suunnitelma kuin mikäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka omistaa Oulun, eikö me kaupunkilaiset yhdessä voitais sanella ehdot tällekkin rakennushankkeelle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä vaiheessa ja ketkä antoivat luvan 4, kerrokselle ? Ja muutokselle gasthaus-tyylisesta nykyiseen kolossiin ? Millä oikeudella ?
Onko kaavoituksella enään mitään väliä ? Tuollainen on aivan erilainen kuin kaavoitusvaiheessa, se on torin tuho !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea päätös Paajaselta!!
Torin ja Oulun kaavoitus sekä yksitotisten mammuttirakennushankkeiden rakentaminen ja visiointi on aiheuttanut paljolti Oulun viihtyvyyden heikkenemiseen . Oulun yleisilme tasoittuu ja nousee ylöspäin, siinä kaikki!

Jo on aika hiljentää vauhtia ja keskittyä viihtyvyyteen; rakennusten arkkitehtuuriin ja puistojen rehevyyden lisäämiseen, kaupunkikulttuurin vaalimiseen. Ei enää kivikenttiä puistoihin eikä tasakattoisia kerrostaloja. Ihmiset ja heidän toimintansa luo elävän kaupungin, torilla tämä toteutuu parhaalla tavalla, ainakin kesäisin. Tästä näkökulmasta on torin suunnitelmienkin lähdettävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoittaako tuo että yhdyskuntajohtajan ei tarvitse osata lakipykäliä, kunhan huutelee mielipiteitään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaleva voisi pohtia hotellin räystäskorkeuden sijasta sen torin toiminnalle aiheuttavia muutoksia. Hotellin liikenne sijoittuu ahtaaseen tilaan. Havainnekuvassa etumusta ei ole erotettu nykyisen kauppahallin pysäköintialueesta. Jos hotellin kellaritiloja supistetaan, mihin hotellivieraiden autot sijoitetaan? Kallioparkki on kaukana. Ainakin minä hotelleissa asuessani pysäköin auton niin lähelle etuovea kuin suinkin. Koskapa kauppahallin parkkipaikka joutuu puristuksiin, minne kauppiaat ja muu henkilökunta saavat autonsa. Myös huoltoliikenne tulee vaikeutumaan. Halleluja koko kauppahalli! Saman kohtalon taitaa kokea muu juoma-, jäätelö- ja pikapalakauppa. Jos hotelliin tulee noin iso terassi, se vienee muilta pikkukauppiailta leivän. Sittenpähän päästään taas miettimään miten torin seutua taas elävöitetään, kun kaikki muu perinteinen kesä- ja kauppahallikauppa on loppunut ja lopetettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kellari tiloja nyt supistetaan mihin tulee tori ja hallikauppiaille luvatut varastot entä yleisö vessat mitkä piti kans rakentaa kellaritiloihin entäpä torikauppiaitten sosiaalitiloista mihin nämä laitetaan. Vai onko rakennuttaja saanut vapautuksen kyseisistä torin toimintaa tukevista tiloista ????? Kyllä nyt pientä lyödään ja lujaa ja kaupunki vain antaa lyödä. Onneksi on ihmisiä ketkä haluavat käydä torilla muutenkin kuin kaljaa kittaamassa. Unohdetaan koko hotelli ja rakennetaan siihen tilaan esiintymislavat ym ja elävöitetään oikeasti tori !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrassaan hieno päätös Paajaselta! Tuo alue kaipaa oikeasti ihan jotain muuta kuin 'laatikkohotellia'! Nyt saatiin lisää harkinta-aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei eihän nyt Oulussa saa liian isoja rakennuksia rakentaa. Pääsee tulemaan vielä suuraupunkimainen ilme. Täällähän on perinnettä nuiden kerroslukujen rajoittamisessa. Parempi pysyä kohtuudessa, vaatimattomuushan on suomalaisten hyve (perisynti).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei missään nimessä Ouluun töitä tai taloudellista aktiivisuutta. Terveisin kommarit

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paremmin merta näkyy kun ei kys. hotelli liian korkeaksi. Ja nuo toriaitat vieressä tuo kotoisuutta.En pitkiin aikoihin käynyt Oulussa,mutta onhan siellä myytävinä käsityötuotteita erilaisista materiaaleista. Nahkaiset,matalat tossut on hävinnyt "ihan sukupuuttoon" tästä maasta. Pitkä kylmäkausi meillä-sukkasillaan töpöstellään sisällä. Käyttäjiä varmasti löytyisi. Oulussahan toimii taidealan koulutuksia. Tässä vinkki nahkatossukoille-markkinarako. Ja norjalaisetkin varmasti olisivat kiinnostuneita. Pohjois-Ruotsin väestö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopii erinomaisesti Sokos-hotellin, kirjaston, teatterin jatkoksi.
Oululainen ei tuota tarvitse. Suunnitelma tekee täystyrmäyksen torin aitoille,
en ummarra. Tumma seinä on masentava. Epätoivoista touhua.
Katon kääntäisin toisin päin ja vähän kallistaisin niin vedet valuisi solisevana purona
vaikka mereen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (110)

Uutisvirta

20:36
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille
20:31
Tämä tiedetään Saksan yliajajasta: 29-vuotias Saksan kansalainen, epäillään tapon yrityksistä – 30 loukkaantunutta, heistä osa lapsia
19:30
Pohjois-Pohjanmaan museon sisäilmatulokset saadaan viikkojen päästä
19:00
Korvausehdoissa on merkittäviä eroja vakuutusyhtiöiden välillä – osa korvaa keski- ja toiset puuskatuulen perusteella myrskyvahinkoja
18:51
Brittimatkustaja halusi pois Milanon koneesta Lontoossa koronaviruspelon vuoksi – Finnair lentää normaalisti Milanoon
18:35
Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa useita onnettomuuksia – pelastuslaitos kehottaa varovaisuuteen liikenteessä
18:11
Pohjankartanon remontissa pikkuetappi, nyt tehdään juhlasaliosan vesikatto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono seuraavissa Lapin kunnissa: Sodankylä, Savukoski ja Inari lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

212 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Ikävä jos noin huonosti on tilsnne. Mutta turha on yleistää, sillä monella on kyllä kavereita ja ystäviä ympärillä. Mutt... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image