Oulu

Oulun Tervahiihto joutuu pohtimaan korvaavaa reittiä, päätös luvassa kahden viikon kuluttua – "Va­ra­suun­ni­tel­ma korvaavasta reitistä on työn alla"

Tervahiihto on hiihdetty viime vuosina reitillä Utajärvi-Muhos-Oulu, mutta tämän hetken lumimäärillä ladun tekeminen näyttää epävarmalta. Kuva vuoden 2019 Tervahiihdosta. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 28.1.2020 20:52 | Päivitetty 28.1.2020 20:54
Sami Korkala

Oulun Tervahiihdon järjestäjät jännittävät, saadaanko viime vuosina käytössä ollut Utajärvi–Muhos–Oulu-reitti hiihtokuntoon helmikuun viimeiseen lauantaihin mennessä.

– Näillä lumimäärillä latua ei saa tehtyä, mutta toisaalta Tervahiihtoon on vielä kuukausi aikaa, Tervahiihdon järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Anne Talvensaari-Mattila sanoo.

Mikäli lumitilanne ei salli alkuperäisissä suunnitelmissa olevan reitin käyttämistä, perinteikäs massahiihto järjestetään Oulun latuverkostolla.

– Varasuunnitelma korvaavasta reitistä on työn alla. Viimeistään kahden viikon päästä ilmoitamme, millä reitillä Tervahiihto käydään.

Oulujokilaakson Tervareitistön vaikeimpia osuuksia ladun tekemisen kannalta ovat Sankivaara–Kallioselkä-osuus sekä reitin soiset alueet, joiden täytyy jäätyä kantamaan latukone.

MAINOS

Kommentoi

Jotta ihmiset heräisivät viimeinkin ilmaston muutokeen niin Tervahiihto tulee perua. Silloin urheilu vouhkaajatkin tajuaa missä maailma menee. Välittömiä ilmasto vaikutuksia on kun turha kaahaaminen autoilla hiihto paikoille loppuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunkihan voi rakentaa 75km pitkän hiihtoputken, rahaa on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eihän siellä ole lunta.latu vaalasta utajärvelle ja sieltä rokualle .no rokuaa ei taida matkailijat kiinnostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos oikeasti haluttas kisa järjestää, niin siellähän olisi isot joukot lapiomiehiä/naisia iltaisin ja viikonloppuisin töissä. Vaan kun suunnitellaan. Kuka tätä kilpailua johtaa??? Alle 400 ilmottautunutta - miksi? Miten meni järjestelyt aiempina vuosina ? Onko syy lumenpuute? En tiedä, kunhan pohdiskelen.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep. Oulun osuus on aina heikoin lenkki. Kiireellä vain nyt kelkalla pohjaa ajamaan. Latupohja kannattaisi ajaa heti kun mahdollista kelkalla kovaksi. Nyt olisi joulukuussa ollut hyvä keli siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirtäkää hiihot Tyrnävän aukeille. Samalla vois tankata Tervanapsia, sitä samaania.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se latu saadaan nyt tehtyä kun käy tämän sateen jälkeen polkemassa reitin
.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:47
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
22:02
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
21:23
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
21:09
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
19:46
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
19:45
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi
19:41
Tuuletus täynnä tunnetta – Oulun Pyrinnön 19-vuotias Samuel Purola täräytti 200 metrillä kotimaisen huippuajan 20,85
60
Jokaisessa julkisessa laitoksessa ei voi käydä vessassa Oulussa, vaikka kyseessä olisikin verovaroin kustannettu laitos – "Hädässä olevaa ihmistä yleensä autetaan"
47
Kätilöliiton mukaan huoli synnyttäjien ja vauvojen turvallisuudesta on maanlaajuinen – "Arvostammeko me uusien lasten syntymää ja perheitä satsaamalla heihin?"
41
Pohjois-Pohjanmaan museon kellarikerros jouduttiin sulkemaan – tutkimuksissa löydettiin terveydelle vaarallisia rakennusmateriaaleja
35
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"
34
"On vain ajan kysymys, milloin osastolla tapahtuu potilasvahinko" – Yle: Oysin kätilöt ovat huolissaan potilasturvallisuudesta ja kannelleet aville, vastuualuejohtaja kiistää väitteet
33
Puheenaihe: Keskittyykö uutismedia liikaa Suomessa? "Digitaalinen julkaisutoiminta syrjäyttää painettua mediaa, murros vaatii resursseja ja osaamista"
28
Suomen teillä kurvailee tuhansia alaikäisiä autoilijoita – 12 000 alle 18-vuotiasta sai viime vuonna poikkeusluvan, ja tuhansia hakemuksia on jonossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image