Oulu

Oulun Tervahiihto joutuu pohtimaan korvaavaa reittiä, päätös luvassa kahden viikon kuluttua – "Va­ra­suun­ni­tel­ma korvaavasta reitistä on työn alla"

Tervahiihto on hiihdetty viime vuosina reitillä Utajärvi-Muhos-Oulu, mutta tämän hetken lumimäärillä ladun tekeminen näyttää epävarmalta. Kuva vuoden 2019 Tervahiihdosta. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 28.1.2020 20:52 | Päivitetty 28.1.2020 20:54
Sami Korkala

Oulun Tervahiihdon järjestäjät jännittävät, saadaanko viime vuosina käytössä ollut Utajärvi–Muhos–Oulu-reitti hiihtokuntoon helmikuun viimeiseen lauantaihin mennessä.

– Näillä lumimäärillä latua ei saa tehtyä, mutta toisaalta Tervahiihtoon on vielä kuukausi aikaa, Tervahiihdon järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Anne Talvensaari-Mattila sanoo.

Mikäli lumitilanne ei salli alkuperäisissä suunnitelmissa olevan reitin käyttämistä, perinteikäs massahiihto järjestetään Oulun latuverkostolla.

– Varasuunnitelma korvaavasta reitistä on työn alla. Viimeistään kahden viikon päästä ilmoitamme, millä reitillä Tervahiihto käydään.

Oulujokilaakson Tervareitistön vaikeimpia osuuksia ladun tekemisen kannalta ovat Sankivaara–Kallioselkä-osuus sekä reitin soiset alueet, joiden täytyy jäätyä kantamaan latukone.

MAINOS

Kommentoi

Jotta ihmiset heräisivät viimeinkin ilmaston muutokeen niin Tervahiihto tulee perua. Silloin urheilu vouhkaajatkin tajuaa missä maailma menee. Välittömiä ilmasto vaikutuksia on kun turha kaahaaminen autoilla hiihto paikoille loppuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunkihan voi rakentaa 75km pitkän hiihtoputken, rahaa on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eihän siellä ole lunta.latu vaalasta utajärvelle ja sieltä rokualle .no rokuaa ei taida matkailijat kiinnostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos oikeasti haluttas kisa järjestää, niin siellähän olisi isot joukot lapiomiehiä/naisia iltaisin ja viikonloppuisin töissä. Vaan kun suunnitellaan. Kuka tätä kilpailua johtaa??? Alle 400 ilmottautunutta - miksi? Miten meni järjestelyt aiempina vuosina ? Onko syy lumenpuute? En tiedä, kunhan pohdiskelen.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi et ole ollut suunnittelijana, niin Tervehiihto on voitu tähän asti aina järjestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep. Oulun osuus on aina heikoin lenkki. Kiireellä vain nyt kelkalla pohjaa ajamaan. Latupohja kannattaisi ajaa heti kun mahdollista kelkalla kovaksi. Nyt olisi joulukuussa ollut hyvä keli siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirtäkää hiihot Tyrnävän aukeille. Samalla vois tankata Tervanapsia, sitä samaania.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se latu saadaan nyt tehtyä kun käy tämän sateen jälkeen polkemassa reitin
.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image