Oulu

Oulun taidemuseon Kahvila Kaari avataan lauantaina – Kahvilaan ei löydetty yrittäjää, museo ja Luuppi pyörittävät ainakin vuoden

Oulu 12.2.2020 7:19
Elina Ursin

Oulun taidemuseon Kahvila Kaari avataan Ellen Thesleff – Aurinkosuudelma-näyttelyn yhteydessä ensi lauantaina, 15. helmikuutta.

Kahvilan toiminta on osa taidemuseon ja Luupin omaa toimintaa, kertoo Museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen.

– Yrityksestä huolimatta emme löytäneet kahvilaan yrittäjää. Kahvilan toiminta on osa Luupin omaa toimintaa ainakin tämän vuoden.

Kahvilalle on remontoitu tila taidemuseon ensimmäiseen kerrokseen. Aikaisemmin tilassa toimi museokauppa. Asiakaspaikkoja kahvilalla on 25 Kasarmintien puolella.

Kahvila Kaaren hoitajana aloittaa Kulttuuritalo Korundin ja Arktikumin ravintolapäällikkönä Rovaniemellä toiminut Piia Niemelä.

Aluksi kahvilan tarjonta keskittyy pikkusuolaisiin ja makeisiin kahvileipiin.

– Sunnuntaibrunssia ja lounasmahdollisuutta mietitään, kun saamme asiakaskokemusta kahvilasta, Tamminen kertoo.

Kahvila on pääsääntöisesti avoinna taidemuseon aukioloaikoina kuitenkin niin, että arkipäivinä kahvila avataan hieman myöhemmin aamupäivällä.

Lisätietoa taidemuseon aukioloajoista löytyy verkkosivuilta.

MAINOS

Kommentoi

Näyttelyissä usein nykyaikaisia, anteeksi, omituisia sotkuja, ei niitä huvita tulla maksusta katsomaan. Kunnolla vanhoja aitoja 1800-luvun tauluja ja menestys on varma. Silloin myös kahvila täyttyisi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi olla aitoja kävijöitä museossa. Itsetutkiskelun paikka näille kulttuuri-ihmisille. Tai olisiko paremminkin itsetutkiskelun paikka kaupungin päättäjille siitä, mihin kulttuurirahoja sijoitetetaan? Perinteinen teennäinen kulttuuri on kyllä niin aikansa elänyt juttu kuin vain voi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseinen katutason tila on huomattavasti parempi kuin entinen toisessa kerroksessa.
Silti en usko kävijäryntäystä, koska paikka on oululaisittain syrjässä, joskin vain runsaan 500 metrin päässä Valkeasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näihin muitten johtamiin puljuihin yrittäjäksi .kaikki sanellaan muualta jaaukioloajat on mitä on .ja viel törky vuokrat.pyöritelkööt vain johto ryhmä ite sumppilaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidemuseoon kahvilayrittäjäksi, ei kiitos! Ei siis ollenkaan ihme, että yrittäjää ei löytynyt. Jotakin rajaa kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähän hankala noihin Taidemuseon ja Tietomaan ravintolaan tulla ulkopuolisen yrittäjän. Toisen yrityksen sisällä oman yrityksen pyörittämisen sanelee "emoyritys" jos nyt näin nimeäisi sen. Aukioloaikoja kaikkine toimintoineen sanelee museot, kätesi on sidotut ja talo tinkaa itselleen polkuhinnat ja velvoitteet. Parasta kun pyörittelette ihan omana toimintananne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se mielenkiintoista, ettei Oulun kokoisessa kaupungissa kannata pitää kahvilaa taidemuseossa. Kyllä täällä eletään niin eri planeetalla verrattuna muuhun Suomeen. Muualla museoiden kävijämäärät vain kasvavat vuosi vuodelta, meillä kehitys menee toiseen suuntaan. Pitäisikö tämän "luupin" johtoportaan harjoittaa välillä itsereflektointia: Mikä on mennyt pieleen? Ja olisiko sittenkin kannattanut johtajaksi valita museoalan ammattilainen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kahvila on olennainen osa museokokemusta maailmalla. Uutinen kertonee siitä, että Oulussa museon kävijät ovat suurimmaksi osaksi lapsia ja nuoria (ilmaiskävijöitä), jotka eivät käytä kahvilapalveluita. Museon kannattaisi ottaa huomioon myös aikuiskävijät, hehän sen rahan tuovat taloon. Nyt painotus ja resurssien panostus selvästi koululaisissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin naulan kantaan! Lapsiasiakkaat ja koululaisryhmät eivät tuo yhtään tuloja taloon. Panostus eri asiakasryhmiin on mennyt täysin väärin päin. On varmaan jotain iki vanhaa perua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image