Oulu

Oulun taidemuseon Kahvila Kaari avataan lauantaina – Kahvilaan ei löydetty yrittäjää, museo ja Luuppi pyörittävät ainakin vuoden

Oulu 12.2.2020 7:19
Elina Ursin

Oulun taidemuseon Kahvila Kaari avataan Ellen Thesleff – Aurinkosuudelma-näyttelyn yhteydessä ensi lauantaina, 15. helmikuutta.

Kahvilan toiminta on osa taidemuseon ja Luupin omaa toimintaa, kertoo Museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen.

– Yrityksestä huolimatta emme löytäneet kahvilaan yrittäjää. Kahvilan toiminta on osa Luupin omaa toimintaa ainakin tämän vuoden.

Kahvilalle on remontoitu tila taidemuseon ensimmäiseen kerrokseen. Aikaisemmin tilassa toimi museokauppa. Asiakaspaikkoja kahvilalla on 25 Kasarmintien puolella.

Kahvila Kaaren hoitajana aloittaa Kulttuuritalo Korundin ja Arktikumin ravintolapäällikkönä Rovaniemellä toiminut Piia Niemelä.

Aluksi kahvilan tarjonta keskittyy pikkusuolaisiin ja makeisiin kahvileipiin.

– Sunnuntaibrunssia ja lounasmahdollisuutta mietitään, kun saamme asiakaskokemusta kahvilasta, Tamminen kertoo.

Kahvila on pääsääntöisesti avoinna taidemuseon aukioloaikoina kuitenkin niin, että arkipäivinä kahvila avataan hieman myöhemmin aamupäivällä.

Lisätietoa taidemuseon aukioloajoista löytyy verkkosivuilta.

MAINOS

Kommentoi

Näyttelyissä usein nykyaikaisia, anteeksi, omituisia sotkuja, ei niitä huvita tulla maksusta katsomaan. Kunnolla vanhoja aitoja 1800-luvun tauluja ja menestys on varma. Silloin myös kahvila täyttyisi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi olla aitoja kävijöitä museossa. Itsetutkiskelun paikka näille kulttuuri-ihmisille. Tai olisiko paremminkin itsetutkiskelun paikka kaupungin päättäjille siitä, mihin kulttuurirahoja sijoitetetaan? Perinteinen teennäinen kulttuuri on kyllä niin aikansa elänyt juttu kuin vain voi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseinen katutason tila on huomattavasti parempi kuin entinen toisessa kerroksessa.
Silti en usko kävijäryntäystä, koska paikka on oululaisittain syrjässä, joskin vain runsaan 500 metrin päässä Valkeasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näihin muitten johtamiin puljuihin yrittäjäksi .kaikki sanellaan muualta jaaukioloajat on mitä on .ja viel törky vuokrat.pyöritelkööt vain johto ryhmä ite sumppilaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidemuseoon kahvilayrittäjäksi, ei kiitos! Ei siis ollenkaan ihme, että yrittäjää ei löytynyt. Jotakin rajaa kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähän hankala noihin Taidemuseon ja Tietomaan ravintolaan tulla ulkopuolisen yrittäjän. Toisen yrityksen sisällä oman yrityksen pyörittämisen sanelee "emoyritys" jos nyt näin nimeäisi sen. Aukioloaikoja kaikkine toimintoineen sanelee museot, kätesi on sidotut ja talo tinkaa itselleen polkuhinnat ja velvoitteet. Parasta kun pyörittelette ihan omana toimintananne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se mielenkiintoista, ettei Oulun kokoisessa kaupungissa kannata pitää kahvilaa taidemuseossa. Kyllä täällä eletään niin eri planeetalla verrattuna muuhun Suomeen. Muualla museoiden kävijämäärät vain kasvavat vuosi vuodelta, meillä kehitys menee toiseen suuntaan. Pitäisikö tämän "luupin" johtoportaan harjoittaa välillä itsereflektointia: Mikä on mennyt pieleen? Ja olisiko sittenkin kannattanut johtajaksi valita museoalan ammattilainen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kahvila on olennainen osa museokokemusta maailmalla. Uutinen kertonee siitä, että Oulussa museon kävijät ovat suurimmaksi osaksi lapsia ja nuoria (ilmaiskävijöitä), jotka eivät käytä kahvilapalveluita. Museon kannattaisi ottaa huomioon myös aikuiskävijät, hehän sen rahan tuovat taloon. Nyt painotus ja resurssien panostus selvästi koululaisissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin naulan kantaan! Lapsiasiakkaat ja koululaisryhmät eivät tuo yhtään tuloja taloon. Panostus eri asiakasryhmiin on mennyt täysin väärin päin. On varmaan jotain iki vanhaa perua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:33
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
22:47
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
22:02
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
21:23
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
21:09
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
19:46
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
19:45
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi
60
Jokaisessa julkisessa laitoksessa ei voi käydä vessassa Oulussa, vaikka kyseessä olisikin verovaroin kustannettu laitos – "Hädässä olevaa ihmistä yleensä autetaan"
48
Kätilöliiton mukaan huoli synnyttäjien ja vauvojen turvallisuudesta on maanlaajuinen – "Arvostammeko me uusien lasten syntymää ja perheitä satsaamalla heihin?"
41
Pohjois-Pohjanmaan museon kellarikerros jouduttiin sulkemaan – tutkimuksissa löydettiin terveydelle vaarallisia rakennusmateriaaleja
35
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"
34
Puheenaihe: Keskittyykö uutismedia liikaa Suomessa? "Digitaalinen julkaisutoiminta syrjäyttää painettua mediaa, murros vaatii resursseja ja osaamista"
34
"On vain ajan kysymys, milloin osastolla tapahtuu potilasvahinko" – Yle: Oysin kätilöt ovat huolissaan potilasturvallisuudesta ja kannelleet aville, vastuualuejohtaja kiistää väitteet
28
Suomen teillä kurvailee tuhansia alaikäisiä autoilijoita – 12 000 alle 18-vuotiasta sai viime vuonna poikkeusluvan, ja tuhansia hakemuksia on jonossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image