Oulu

Oulun syysmarkkinat ovat monelle vuoden kohokohta –syys­mark­ki­nat järjestetään ensi vuonnakin kauppatorilla

Irja Huttunen (vas.) sanoo olevansa onnellinen ostaja kauppatorin syysmarkkinoilla, jonne pitää päästä. Riikka Isohätälä myi hänelle omenoita. KUVA: Pekka Peura
Oulu 12.9.2018 21:27
Antti Ervasti

Sade vaimensi kauppatorin syysmarkkinoiden suosiota.

Oulu

Syysmarkkinoilla Oulun kauppatorilla ei ole keskiviikkona väentungosta, mutta jonkin verran ihmisiä, joita kosteahko sää ei haittaa. Tulee vaikutelma, että he pitävät perinteenään käydä Oulun syysmarkkinoilla. Sellainen on ainakin Tuirasta tullut Irja Huttunen.

– Olen onnellinen ostaja, joka tuli hakemaan puolukoita, omenoita ja rinkilöitä. On syksyn kohokohta päästä tänne. Aiemmin tällä viikolla en ehtinyt, mutta tänään tulin heti yhdeksältä, hän sanoo

Huttusen mielestä Oulun perinteiset syysmarkkinat on tänä vuonna yhtä hyvä tapahtuma kuin aina ennenkin. Myyjiä on paljon, ja tarjonta kelpaa hänelle mainiosti.

– Vaatetavaraakin on, ja ostin tämän villatakin. Eikö olekin sievä?

Torikauppias Riikka Isohätälä on myynyt koko kesän hedelmiä, vihanneksia ja marjoja kojuissaan kauppatorilla. Hänen mielestään maanantaista keskiviikkoon pidetyt syysmarkkinat on perinteinen toritapahtuma.

Hän uskoo, että syysmarkkinat tulee säilymään osana kauppatorin tapahtumakirjoa. Vaikka kesän kansainväliset ruokatorit ovat vetäneet paljon yleisöä sekä kauppiaita, syysmarkkinoilla on oma luonteensa, ja sitä voidaan jopa kasvattaa nykyistä isommaksi.

Myös ensi vuonna syysmarkkinat varmasti järjestetään kauppatorilla. Missä kohden tarkasti ottaen, on vielä kysymysmerkki.

Lue lisää 13.09.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Enpä tiennyt, että Oulun torilla olisi ollut markkinat. Postiluukusta kolahtaa kilokaupalla mainoksia ja ilmaislehtiä lähes joka päivä, yhdessäkään en huomannut mainosta syysmarkkinoista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovasti oli väkeä ja omenoita, helppoheikit puuttuivat. Otsikossa maininta "syys­mark­ki­nat järjestetään ensi vuonnakin kauppatorilla"? Miksi ei järjestettäisi, ei kait tuohon tarvita väistötiloja, vaikka olisi kosteusongelmia sateen muodossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oiskohan jo ainakin kymmenennet jokka jäi väliin,kaupasta saa halvemmalla....ja mitä tunnelmaa siellä enää ole.Koju kojun vieressä ja siinä kaikki,ennen sentään viittivät nähdä vähän vaivaakin,eikä vain seissä toljottaneet oli soittajia ja tapahtumaa muutenkin,,,eli ns.markkinatunnelmaa....latistunu on.
Helppoheikitkin hävinneet,ja hei,,,,mulla sentäs useamman vuosikymmenen kokemus :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähden heti markkinoille, kun siellä myydään niitä vanhan ajan kuminauha markkinapalloja,ne oli kivoja ja tietty vaniljatankoja,mutta niitä saa kaupastakin vissiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viron savuhirvenlihamakkaraa saa vain markkinoilta. Maanantaina ostin yhden pötkyn, mutta sehän katosi vilahtamalla napaan. Keskiviikkona hain kaksi lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen useamman vuoden ajan ihmetellyt, että miksi markkinat järjestetään arkipäivänä. Miksei niitä järjestetä viikonloppuna?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli ihanasti tiedotettu asiasta, sitten vielä ihmetellään kun ei käy asiakkaita. No ilmeisesti niille ei ole tarvetta??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

saattoi vähän verottaa Oulun perinteinen tapa tiedottaa asioista, tästäkään ei ollut mitään tietoa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei markkinat ole enää mikään syyskesän kohokohta, koska kaikenmaailman ruokamessuja ja tapahtumia on pitkin kesää jo Toukokuusta alkaen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä perinteiset markkinat ovat jääneet väliin kun on kesällä kahdet kansainväliset markkinat.
Siellä monipuolisempaa valikoimaa ja lämpimämpi ilma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei näitä ois voinu viikonloppuna pitää, niin ois saattanut keretäkin markkinoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Markkinat on nykyään joka päivä kaupungissa jossa on isot marketit eikä ostoksilla käyntiä sade haittaa.Hinnatkin on huomattavasti edullisempia eikä vihannekset eikä muutkaan puutarhatuotteet ole katupölyn kuorrotamia. Marketeista saa vielä kuitin ostoksistaan ja voi reklamoida jos on tarpeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkäänlaista markkinoihin olennaisesti kuuluvaa ohjelmaahan Oulun syysmarkkinoilla ei jostain syystä ole (enää) ollenkaan. Ei juontajaa, ei elävää musiikkia tms. Vuosi vuodelta vähemmän kauppiaita, ja nekin vähäiset ovat enenevässä määrin markettirihkaman myyjiä. Hieman voisi Oulun Liikekeskus ry. edes yrittää tähän perinteikkääseen tapahtumaan panostaa ja uutta keksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä pääse koskaan syys markkinoille kun töissä käviä olen, lauantaina ja sunnuntaina pääsis itsenkin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten sais tuoretta siikaa? Ei mitään eilistä tai toissapäivänä pyydettyä? Vois maksaakki vaikka 10€ kilo 4siiasta jos olis vain tuoretta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voipi olla, ettei kukaan rupea myymään sinulle sitä siikaa kympillä/kilo. Eilettäin otin kaupan tiskiltä tarjouksesta 12€/kilo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

115
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
89
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
60
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään
52
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
32
Oululaisyhtiö Suomen Hoivatilat jatkoi rajua kasvua – operatiivinen tulos kasvoi 41 prosenttia
31
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
31
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi illalla maan pohjoisosassa jäätävän vesisateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

259 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi tulen äänestämään Keskustaa?

Likapyykin pesu alka heti vaalien jälkeen, kun tulos tai ulos on ULOS. Tämänaamuisiessa HS:n kannatuskyselyssä kepun k... Lue lisää...
SMP(b)

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image