Oulu

Oulun Sokos-tavarataloon tulvi tuhansia työhakemuksia

Kauppakeskus Valkean havainnekuva. KUVA: Arina, UKI Arkkitehdit
Oulu 10.12.2015 6:08
Antti Ervasti

Keväällä avattavan kauppakeskus Valkean Sokos-tavarataloon töihin hakevien määrä on lyönyt ällikällä.

Kaikkiaan tavarataloon on tullut 8 200 työhakemusta, mutta koska monet hakevat useampaa paikkaa, hakijoiden määrä on ollut kaikkiaan 2 200 ihmistä, mikä sekin on valtava määrä. Tavaratalon ruokaosastolle Herkkuun on tullut 2 900 hakemusta.

– Olemme tosi yllättyneitä ja tyytyväisiä, että tilanne on tällainen, sanoo Sokos Oulun tavaratalojohtaja Anu Junnikkala-Alho.

Työpaikkoja osuuskauppa Arinan Sokos-tavaratalossa tulee olemaan yhteensä reilut 150. Ruokaosastolle tulee noin 70 työntekijää.

Valkeaan tulee Sokos-tavaratalon lisäksi paljon muita kauppoja ja liikkeitä. Vuokralaisia on tulossa kaikkiaan noin 60, jotka työllistävät Sokos mukaan laskettuna yhteensä noin 500 työntekijää. Avajaiset on määrä pitää 14. huhtikuuta.

Lue lisää 10.12.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (69)

On hienoa, että Arina työllistää ihmisiä täällä Oulun seudulla. Aika järkyttävää on tämä työttömien määrä. Onneksi muutama onnekas saa töitä.
Olen kuitenkin pettynyt siihen, että Arina on laittanut Limingantullin Prismaan itsepalvelukassoja. Kun asiakaat oppivat niitä käyttämään, voidaan vähentää kassoilla työskenteleviä ihmisiä. En haluaisi tällaista kehitystä. Emme tarvitse enää yhtään lisää työttömiä tai alityöllistettyjä. Tuntuu pahalta, että Arina toisella kädellä antaa ja toisella ottaa. Kysymys on arvovalinnoista. Ennemmin maksan leivästä ja juustosta normaalin hinnan kuin säästän itse muutaman euron ja toiselta ihmiseltä menee työpaikka ja toimeentulo, joka ei näillä kassoilla työskentelevillä ole mitenkää kadehdittava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kelan johtaja Liisa Hyssälä:"Työnteko ei kannata alle 2600 eurolla kuussa". Johtopäätös: Arinan myyjillä on koulutuksen tasoon nähden hyvä palkka, jos lähtevät alle 2600€:n palkalla töihin. Mutta Arinahan ei tavoittele voittoa, vaan on yhteisvastuullinen asiakkaiden omistama yhteisö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just puhuvat eduskunnassa turvapaikanhakojoiden työllistymisestä. Nyt on moniala-ammattilaisille duunia! Työvoimapula on huutava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä yllätys tämä on jos maassa on 400000 työtöntä, tämä vain osoittaa että ihmiset ovat työhaluisia eikä työ haluttomia, kuten eräät tahot näin väittävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä tässä on uutinen.Päivän selvää,että hakijoita on paljon.Sama on jokaisen työpaikan kohdalla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

8200 työpaikkoihin hakijaa joten laittaisitko Sipilä muutaman valtion virastotalon ja 1000 työpaikkaa heti Ouluun!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä se nähdään, että todellakaan ei ole puute työhaluisista, vaan palkanmaksuhaluttomista. Vastaava hyvä esimerkki Taivalkoskelta joku viikko sitten, kun Telatek haki hitsareita koulutettaviksi. Hakemusten suuri määrä yllätti. Syykin aivan selvä, koska edellinen kurssi oli otettu oikeisiin töihin oikealla palkalla, niin ihmiset huomasivat, että tämä koulutus voi sittenkin johtaa, jopa työpaikkaan, eikä vain seuraavaan simputuskurssiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuo hakijamäärä varsinaisesti työvoimapulan puolesta puhu. Mutta hyvä että on hakijoita. Muutenkin näyttää todella hyvältä Oulun kehittyminen. Kallioparkkiin on mukava ajaa kun se on niin tilava, ja sieltä pääsee kätevästi eri osiin keskustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palvelualan työpaikat eivät tuo vientituloja. Kansakunnan varallisuus kasvaa ainoastaa viennin ansiosta ja sillä puolella näyttää heikolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naulan kantaan, kiitos. Onneksi jotkut edes ymmärtävät kilpailukyvyn, josta kustannustaso on merkittävä osa, merkityksen kansakunnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinkahan moni näistäkin hakijoista on alunperin vastustajia? ;) Aikanaan ku h&m tuli, oli hakemuksia myös se pari tuhatta, vaikka työpaikkoja vaan kymmeniä. Tästä näkee kuin täällä todella on pula työpaikoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä tavaratalo on yksi syy, miksi stokka lähtee oulusta, ei kannata kilpailla arinan kanssa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arina siirtää sisäisesti tarvittavan osan nykyisistä työntekijöistä Sokokseen ja loput tulevat Stockmannilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpsistä pöytään. Itse sain sieltä työpaikan, enkä ole ollut lähelläkään Arinaa tai Stockkaa aiemmin. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun ja koko maan työttömyystilastot tiedostaen ei tuossa ole mitään yllätystä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työpaikkoja osuuskauppa Arinan Sokos-tavaratalossa tulee olemaan yhteensä reilut 150. Ruokaosastolle tulee noin 70 työntekijää. Niin mutta montako on näistä on kokopäiväisiä paikkoja ??? Lienee suurin osa muutama tunti viikossa työpaikkoja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaatko, että kaupassa on aina yhtä paljon asiakkaita aamusta iltaan ja päivästä toiseen? Kassoja on töissä tarpeen mukaan eikä niin, että kaikki kassat on aina auki.
Moni työntekijä haluaa osa-aikatöitä perhetilanteessa taikka opiskelun takia. Osa toki ei saa kokoaikatyötä, koska niitä paikkoja on tuollaisessa kaupassa ehkä 40% koko määrästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (69)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image