Oulu

Oulun seudun ym­pä­ris­tö­toi­mi purkaa ha­ke­mus­ruuh­kaa perustamalla määräaikaisen viran – liikelaitos päätti myös pal­ve­lu­mak­su­jen nostamisesta

Oulu 29.1.2020 22:54 | Päivitetty 29.1.2020 22:55
Pekka Rahko

Työruuhkan vuoksi Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitoksen ympäristönsuojeluyksikköön perustetaan määräaikainen ympäristötarkastajan virka.

Lainsäädännön muutoksista johtuen ympäristönsuojelun viranomaistehtävät, erityisesti ympäristönsuojelulain mukaiset poikkeamishakemukset talousjätevesien käsittelyvaatimuksista, ovat ruuhkautuneet.

Määräaikaisella virkatehtävällä turvataan, että vireille tulleet asiat käsitellään ilman aiheetonta viivytystä hallintolain hyvän hallinnon perusteiden mukaisesti.

Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitoksen johtokunta päätti keskiviikon kokouksessaan perustaa ympäristötoimeen määräaikaisen ympäristötarkastajan viran. Virka täytetään kymmeneksi kuukaudeksi vuosien 2020–2021 aikana.

Viranomaismaksut nousevat kahdella eurolla

Oulun seudun ympäristötoimessa on arvioitu uudelleen viranomaistehtäviin käytettäviä työtuntimääriä ja tämän seurauksena Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitoksen johtokunta päätti nostaa palvelumaksuja vastaamaan paremmin tehtävien vaatimia tuntimääriä.

Ympäristönsuojelun ja ympäristöterveydenhuollon viranomaispalveluiden taksojen pohjana on Suomen Kuntaliiton ohjeistukseen ja todellisiin kustannuksiin perustuva henkilötyön omakustannushinta, joka välittömien kustannusten lisäksi sisältää hallinnollisesta tukitoiminnasta jyvitetyt kustannukset.

Uutta tuntihintaa laskettaessa on huomioitu yleinen kustannustason nousu. Näin laskettuna ympäristönsuojelun tuntihinta on 72 euroa ja ympäristöterveydenhuollon tuntihinta 69 euroa. Tällä hetkellä voimassa olevat tuntihinnat ovat ympäristönsuojelun osalta 70 euroa ja ympäristöterveydenhuollossa 67 euroa. Tarkistetut maksut tulevat voimaan 1.3.2020.

MAINOS

Kommentoi

Poikkeuksia talousjätevesien käsittelyyn? EI poikkeuslupia, sillä laki ja sen tulkinta on sama kaikille, se on yhdenvertaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomeksi: Kun ei "työt" huvita, niin palkataan lisää tyhjäntoimittajia, nostetaan omaa palkkaa ja imetään kansalaisilta yhä suurempia maksuja tyhjästä. Tässä järjestyksessä. Vaikka yhtään "asiakasta" ei olisi, byrokratia kyllä pyörisi ja "työllistäisi" itse itseänsä = palkkaisi yhä enemmän byrokraatteja ja valittaisi resurssipulasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupungin talous on kuralla. Miksi palkata lisää tuottamatonta työvoimaa ? Työntekijät pitää vaihtaa parempaa tulosta tekeviin. Ei pitäisi olla liian vaikea tehtävä. Konsulttikin älysi tämän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse tekevät itsensä kiireisiksi. Istuvat diskuteeraamassa ja ryystävät kahavia. Samalla hokevat, että ”kylläpä me ollaan kiireisiä, voivoi kylläpä me ollaan...” Yt kaupungin virkamieskoneistoihin ja pikkupomoille. Jengiä pihalle ja kovasti. Tehostakoot tekemistänsä, niin tässä muutkin on joutunut tekemään. Ei tässä ole varaa lisätä yhtään täysin tuottamattoman kunnallisen puolen kuluja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeassa olet. Kahvilla istuvat ja pehmoisia puhuvat, perättömiä juoruja levittävät.

Byrokratiaa lisätään tehottomien työntekijöiden saamattomuuden vuoksi. Verovaroilla maksetaan palkat. Työvoimatoimiston määräaikaiset työntekijät valitsevat pitkään työttöminä olleista työttömistä ne tyhmimmät sosiaalihuollon asiakkaat Oulun ympäristötoimen määräaikaisiin tehtäviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:00
Maailman onnellisin maa – helpolla hyvinvointivaltiossa ei pääse, jos on vanha tai sairas, usein yhtälöön kuuluu myös köyhyys Lukijalta
6:00
Ihmiskontakteja kaivataan raha-asioissa edelleen, ja Oulun OP:ssa päädyttiin laajentamaan kassapalveluita – Oululainen Ritva Juntunen, 81, hoitelee pankkiasiansa ilman mitään älylaitteita Tilaajille
0:03
Tähtihyökkääjä iski upean maalin ja loukkaantui myöhemmin – Barcelona-pelaaja hölmöili itsensä ulos kentältä
25.2.
Mertens nousee Hamsikin rinnalle Napolin parhaana maalintekijänä – kierteinen laukaus painuu ter Stegenin selän taakse
25.2.
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
25.2.
Etta maksaa oppirahoja – oululaisjoukkue kyykkäsi voitokkaan avauserän jälkeen Raisiossa
25.2.
Kastellin vanha koulualue uuteen uskoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image