Oulu

Oulun Serviisi listasi nopeita säästöjä - lyhyet sijaisuudet ja kahvietu pois

Oulun Serviisi huolehtii kaupungin ruoka- ja siivouspalveluista. KUVA: Pekka Ala-aho
Oulu 16.10.2013 20:07
Kari Sankala

Liikelaitos Oulun Serviisin johtokunta päätti keskiviikkona toimenpiteistä kuluvan vuoden tuloksen parantamiseksi.

Suurin säästö saadaan tiimien kautta, joita Serviisillä on 19. Tiimikohtainen säästötavoite on ollut elokuun alusta lähtien 2 250 euroa kuukaudessa. Viidessä kuukaudessa kokonaissäästöksi muodostuu 213 750 euroa.

Lisäksi pienemmistä säästökohteista kertyy 212 000 euroa, jolloin johtokunnan säästölista tuottaa 425 750 euron kokonaissäästön.

Yksittäisinä säästöinä on listattu muun muassa se, ettei jatkossa palkata 1–3 päivän sairauslomiin sijaisia. Säästö on 42 000 euroa.

Lisäksi jo syyskuun alusta on lopetettu kahvietu. Kun emännän pannusta ei hörpitä, Serviisi säästää 6 000 euroa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (92)

Tauot ovat lakisääteisiä ja summat, joita esitetään ovat vain rikka rokassa. Säästöt etsitään pienipalkkaisilta jälleen, joten ei ne kaupungin ongelmia ratkaise ja luovat vaan epätasa-arvoa. Milloin niitä kohdistetaan sinne yläportaaseen, jossa on mistä ottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työntekijät poltetaan loppuun. Millä motivoida raskasta työtätekevät jatkossa, kun kahviakaan ei enään saa juoda. Työntekijät ovat tuoneet kahvipaketin mukanaan vuorotellen ja ostaneet sen omalla rahalla vuosikymmenet. Vain noin vuoden aikana Serviisi tarjosi yhden kupin päivässä kahvia.

Kouluruokailu on merkittävä etu pohjoismaissa, joka tulee säilyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Serviisin säästöt taitaa nyt mennä liian pitkälle, hyvät lastenne vanhemmat nyt on aika puuttua lastenne terveyden vuoksi näihin säästöihin. Siivous näkyy heti lastenne terveydessä, tiloissa työskentelevät jo nyt oirehtii sisäilman epäpuhtauksien vuoksi. Lapsenne voi nyt tällämenolla saada semmoset infektiot siivouksen säästöjen johdosta. Eikö Serviisin työterveydellä ole minkäänlaista vastuuta työntekijöiden jaksamisessa työssään. Eikö asiakkaalla ole enää mitään oikeuksia saada sitä palvelua mistä maksamme. Ottaisitteko kantaa Serviisin pomot tähän keskusteluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvänen aika, kun on kahviedun menettämisestä huolta. Jokainen tuokoon kahvinsa termospullossa. Joillakin kahvitauko on ja toisilla se on kahvitunti kaksi kertaa päivässä. Kaikilla ei mahdollisuutta taukoa pitää eikä kaikki edes juo kahvia. Miksi teenjuojat eivät puolusta oikeuksiaan pitää teetaukoja kunnan tarjoamalla vedellä? Säälittävää touhua nämä kahvipuheet kaikenkaikkiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoittaa varmaan sitä, että työntekijät poistuvat työpaikaltaan kahvitaukojen ajaksi ja työn yksikkökustannushinta nousee reippaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa kuulua samaan kategoriaan, kuin kaupungin taannoinen päätös jyrärä lastenleikkupuistot. Eikö olis aika jo miettiä oikeita säästöjä? Ei silla lailla kukaan säästä, ettei anneta ihmisille töitä. Johtoportaan palkat nostetetaan ja samalla kielletään siivojia juomasta kahvia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo on naurettavaa ja lapsellista. Vai nyt se on kahvietu sellainen menoerä, että kun se lakkautetaan, niin talous nousee kohisten kuntoon. Lopettakaa kaupungintalon portaiden lämmitys, niin sästyy 120 000 €/vuosi. Sitten voisi valmistaa ruoasta sellaista, että sitä voisi syödä. Totuus on, että Oulun Serviisi tekee niin huonoa ruokaa, että suurin osa siitä menee roskiin kun ei sitä tahdo viitsiä syödä edes aikuiset, saati lapset. Pienennetään myös johtajien palkkoja ja lopetetaan valtuuston/hallituksen ja lautakuntien kokouksissa kahvin lipittämiset ja nisun mussuttaminen. Jokainen tuokoon termospullossa kahvinsa mukanaan. Eikö näille herrojen ja rouvien älyttömyyksillä ole mitään tolkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvvää ruokaa. "ei tahdo viitsiä syödä aikuiset, saati lapset". Kovin on kumma kommentti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan näin kun säästöistä puhutaan, niin vertailun vuoksi: yhden keskitason johtajan palkkakustannukset vuodessa n. 80 000, ylemmän tason johtajan lähemmäs 100 000. Että siinäpä teille vähän kahvirahoja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja ne johtajien palkat inhimillisiksi tai vaihtoehtona muillekkin normityöläisille 5000€/kk takuupalkka!!! miksi aina niiltä otetaan etuja pois jotka niitä ehkä tarvitsisi eniten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollaisella pipertämisellä ei säästöjä tule, kuin tuo kahvin lakkautus. 6000 euroa vuodessa ei ole yritykselle mitään. Jo sen saama negatiivinen vaikutus hankilöstölle saattaa tuoda enemmän kuluja kuin säästöä. Säästää pitäisi siten, että saadaan tuntuvia summia kasaan. Ne tavat vaan eivät ole helppoja, mutta sen jälkeen tehokas ja hyvin voiva henkilöstö on tuottavaa. Parantuneen tuottavuuden kautta tulee isompia säästöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuallakin tuodaan työpaikalle muutamia kahvipaketteja vuodessa, siis omalla rahalla ostettuja..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän se on ja jos on alusta asti ollut niin mikäs siinä. Mutta kun mitä tahansa etua huononnetaan, niin se vaikuttaa henkilöstöön, vaikka huononnuksen jälkeenkin asiat ovat itseasiassa ihan ok. Ja kun tästä ei säästöjä tule kuin tuo muutama satanen kuukaudessa koko firmalle, niin merkitys säästöjen osalta jää lähinnä symboliseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisiko serviisin porukan ja etenkin johtajan kattoa peiliin... Siitä asti kun serviisi alkoi toimittamaan ruoat kouluun, niin yhtäkään päivää ei ole ollut, kun lapset ovat tulleet koulusta ja kertoneet ruoan olevan kamalaa/ pahaa Perunat ovat kuin tennispalloja, eikä keittoruoka ole syötävää....Herää vain kysymys, ett minkälaisista raaka-aineista serviisillä ruoat tehdään...Jos ruoasta on jo pihistetty, niin kenen taskuun ne rahat menee ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan nyt kyseessä nirsot lapset, jotka ovat kotona oppineet syömään pitsaa, hampurilaisia, ranskalaisia perunoita, einespihvejä ...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (92)

Uutisvirta

8:00
Horrossaarnaaja kaivoi tiensä lattian läpi vapauteen, Matti Haapoja karkasi Kakolasta neljästi – Nämä paot kiinnostavat vankilaturisteja Tilaajille
7:36
Johtajaksi jalostunut Leijona – Sakari Manninen kulki pitkän tien MM-kisojen ratkaisupelaajaksi
7:00
Autiotuvilla on omat sääntönsä, ja niitä kannattaa noudattaa – Siivoa jälkesi ja muista, että polttopuu voi maksaa jopa yli euron per klapi Tilaajille
7:00
Toimittajat kilpailevat skuupeista paineen alla – brittisarja ei oikein tempaise mukaansa
7:00
95 oli kevät, jolloin torilla tavattiin – kiekkohuumainen elokuva ei ehdi keskittyä kunnolla mihinkään
7:00
Joustavaa yhteistyötä tarvitaan silloin, kun asiakas ei selviä ongelmistaan omin voimin Lukijalta
6:30
Silvio Berlusconi ja Janis Varoufakis voivat tuoda sähköä Brysseliin – EU-vaaleissa useita mielenkiintoisia julkkisehdokkaita
22
Hamal tekee kahta työtä ja yrittää ansaita nettona 2 600 euroa kuussa, jotta saisi perheensä Suomeen – Korkea tuloraja on vähentänyt perheenyhdistämisiä
9
Sähkölaitteen vika aiheutti tulipalon ravintolassa Oulun Pakkahuoneenkadulla – "Ravintolan henkilökunta toimi esimerkillisesti"
9
Leijonat kaatoi Ruotsin ja etenee mitalipeleihin! Ratkaisu haettiin jatkoajalta – seuraavaksi vastaan Venäjä
8
Oulun Lentokentäntiellä kolmen auton ketjukolari – kaksi lasta sairaalaan tarkistettaviksi
7
Osaajapula voi olla ratkaiseva isku yksittäisen yrityksen maailmanvalloitukselle – miksi ict-alan työvoiman tarve ja tarjonta eivät kohtaa? Lukijalta
6
Toppilassa sytytettiin jälleen tulipalo – palavat rakennusjätteet aiheuttivat runsaasti savua alueelle
6
Näin asianajajat ja muut oikeusavustajat törttöilevät – "Tuomarilla on persiljaa korvissa aina, kun minä puhun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työttömälle oikeus lomaan

Keppiä loisijat tarvii. Lue lisää...
Keppi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image