Oulu

Oulun satama sai Kevitsan mal­mi­kul­je­tuk­set, rekkaralli alkanee kesäkuussa

Oulun sataman kautta aletaan kuljettaa Sodankylän kaivoksen tavaraa. KUVA: Risto Rasila
Oulu 28.5.2012 15:10
Niina Koskela

Oulun Satama on saanut Sodankylän Kevitsan kaivoksen malmikuljetukset. Sopimusneuvottelut käytiin operaattori Baltic Bulk Oy:n toimitusjohtaja Mikko Laaksosen mukaan loppuun viime viikonlopun aikana.

Baltic Bulkilla valmistaudustaan siihen, että ensimmäinen lasti Kevitsan kaivokselta kohti Oulun Vihreäsaaren satamaa voisi lähteä jo kesäkuussa, mutta se on kiinni kaivoksesta.

Sopimus lisää Oulun sataman liikennemäärää noin viidellä prosentilla

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (60)

VR:n nykyisillä taksoilla on vaan huomattavasti halvempaa kuskata tuo rikaste rekalla kuin junalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiistain Lapin Kansa tosiaan tiesti kertoa, että samalla suunnitellaan kuljetusten hoitamista Kemin Ajoksen kautta. Vaatii infran rakennusta, mutta Baltic Bulk on sitä valmistelemassa, joskaan ei vielä varmasti lyönyt lukkoon. Mutta todennäköisesti kuljetukset siirtyvät Kemiin parin vuoden päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

rekoista narisijalle... jos noi kumipyörät pysähtyis ni,aika pian loppus sultaki polttoaineet,ruoka yms .joten järki käteen ja tyhjä narina pois.rajat on auki että solekku lotna moro ja hei hei. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä touhu on suoraan Hölmölästä. Parempi olisi kuljettaa rikaste junalla. Jos Kevitsaan ei rakenneta rautatietä, niin sitten lähimmältä asemalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanos muuta...luulisi kaupunkilaisten olevan tyytyväisiä, kun oman sataman liikevaihto kasvaa ja aluetalous kehittyy. Ainiin, eihän se hyödytä välittömästi juuri HEITÄ millään tavalla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko toimittajalla peruskouluajan matematiikkakoulutus?
Jos kaivokselta lähtee rekka kahdesti tunnissa,vuorokaudessa lähtee noin 50 rekkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas liikennettä lisää ennenkaikkea muutenkin ruuhkaiselle, ahtaalle ja vaaralliselle Ii-Kemi-välille. Joko olisi aika rakentaa koko väli moottoritieksi?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei se satamaan lisää yhtään työpaikkaa.on ukkoja jo tarpeeksi.ei se ole enään lapiohommaa lastaaminen tai purku

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että eikö se ole sama tehdä jo kunnon teiden parannus kerta tämä rekka liikenne lisääntyy huimasti täällä pohjoisessa. Ja miettikää ihmiset paljonko työllistää pohjoisessa 1 veturinkuljettaja vs. monia autonkuljettajia! Minä ainakin kannatan että pohjoisessa tiet paremmiksi ja ennen kaikkea turvallisemmaksi ja miksei näille teille voitais tehdä että kaksi kaistaa molempiin suuntiin ja kaiteet vastaantulevan liikenteen väliin niin eipähän tule "toistaiseksi tuntemattomasta syystä" henkilöautot rekkamiesten karjapuskuriin rytinällä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt vihdoin pitäisi saada ainakin pari kevyenliikenteen alikulkua tuolle Hietasaarentielle. Ensimmäinen Pitkämöljäntien päähän ja toinen Holstinsalmentien päähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikasteena ulkomaille, ei tartte jättää euroja rikastuttamaan joutavaa paikallisväestöä. Pääasia, että Kehä3 saa omansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika ilikiäasti kirjotettu juttu Kalevalta. "Rekkaralli alkaa". Eikös tässä taantuman pienessä loivassa jämähtämisessä ole hienoa että työpaikkoja tulee lisää niin satamaan kuin kumipyöräpuolellekkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä hetkellä olisi otollisinta lastata aines junaan rovaniemellä. Kuitenkin järkevältä tuntuisi, maalaisjärjellä ajatellen, tehdä se rata roista pohjoiseen ja pikkuhiljaa norjan kanssa yhteistyössä Kirkkoniemeen asti. Mutta järkihän ei poliitikkojen päätä kovastikaan kivistä eikä paina. Oulun sataman lähistölle luultavasti perustetaan välilanssi joka sitten tarpeen tullen lastataan uudelleen rekkoihin ja edelleen laivaan. Mitäs siihen sanotte?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kas kun suomalaiset ei ole keksineet siirtää Kevitsan kaivosta Oulun satamaan, olis hiukka lyhyempi matka .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei vissiin Toppilan porvarit ole vielä tajunneet, mikä rekkaralli ja malmin pöly alkaa velkaisten talojen pihoille leijumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep, meidän liikenneministeri Kyllönen laittaa tierahat hiipuvalle Kajaanin tielle. 4-tie ruuhkaantuu entisestään ja kuolonkolareita saadaan lukea lehdestä lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kaippa se rikastamo on siellä kaivoksella tyhjänpanttina ja sieltä ajetaan malmia suoraan tänne .. eikäku.

Laittakaa nyt oikeasti edes jotenkuten kartalla olevat toimittajat tekemään näitä juttuja kun menee senat sakasin ja asiat ihan väärin. Otsikkokin on mallia keltainen lehdistö, muistakaa kaleva että me luetaan teitä sen takia että te ETTE ole keltaista lehdistöä.

Sieltä tulee rikastetta ei malmia ... Malmi on sitä alinta rapaa missä on kaikki ylimääräinen. 5% lisää liikennettä satamaan ei ole yhtään mitään .. pari rekkaa tosiaan per päivä. Nyt on varmaan tosiaan tukossa koko tiestö pohjoiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (60)

Uutisvirta

100
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – rakennuslupa tarvitaan, jos mökki jätetään paikoilleen
85
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
62
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
52
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
36
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
32
Talvikunnossapito paranee 1500 kilometrillä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – katso kartalta, missä tilanne muuttuu
29
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pidätkö aletarratuotteita ostavia köyhänä?

Hölmöintähän tässä kauppojen ruokahinnottelussa on se, ettei hintaa lähdetä alentamaan heti tavaran tultua kauppaan, jol... Lue lisää...
meniskö järkeen

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image