Oulu

Oulun sääs­tö­lis­tal­ta karsittiin muutamia kohtia: Eri­kois­luo­kat, kau­pun­ki­pyö­rät ja Tuiran tal­viuin­ti­paik­ka säilyvät

Tuiran talviuintipaikka poistettiin kaupungin säästölistalta. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 27.2.2020 13:25 | Päivitetty 27.2.2020 14:00
Anna Leinonen

Oulun kaupunki on päättänyt, ettei kaikista konsulttiyhtiö Perlaconin laatiman säästölistan kohteista säästetä. Kaupungin julkaisemasta asiakirjasta käy ilmi, että leikkuri ei iske ainakaan kaupunkipyöriin ja erikoisluokkatoimintaan.

Lisäksi päätettiin, että toimenpiteitä ei ainakaan vielä käynnistetä Oulun kaupunginteatterin toiminta-avustuksen leikkaamisen tai sairaanhoitajan vastaanottomaksun suhteen.

Myös maksuton ehkäisy nuorille halutaan säilyttää, eikä kaupunki aio luopua sosiaalisesta luototuksesta tai välivuokrauksesta.

Säästöjen ulkopuolelle jäävät myös liikuntapaikkojen karsiminen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että myös Tuiran talviuintipaikka säilyy kaupungin hallinnassa. Lisäksi kaupunki aikoo säilyttää liikuntapaikkamaksujen alennukset alle 18-vuotiaiden harjoitus- ja kilpailuvuoroissa.

Perlacon esitti kahden pelastuslaitoksen kylmäaseman luopumisesta, mutta niitä ei aiota toteuttaa.

Perlaconin laatima lähes 54 miljoonan euron säästölista julkaistiin tammikuussa. Lista piti sisällään 120 toimenpidettä.

Loput säästökohteet kaupungin luottamushenkilöt ovat jakaneet kahteen koriin. Ensimmäisessä korissa on toimenpiteet, jotka etenevät jo tehtyjen päätösten mukaisesti.

Toisessa korissa on toimenpiteet, joiden osalta valmistelu ja tarkemmat selvitykset kannattaa käynnistää. Nämä toimenpiteet valmistellaan ja päätetään erikseen.

Kaupunginhallitus käsittelee toimenpiteitä ja niiden koritusta 23. maaliskuuta.

Tässä vaiheessa säästöjen ulkopuolelle jätettyjen toimenpiteiden kustannukset ovat yhteensä ainakin 880 000 euroa.

Lue myös: Pelätty ja odotettu Oulun kaupungille tehty talouden ulkoisen arvioinnin loppuraportti valmistui – katso jutusta, mistä yli 54 miljoonan euron säästösumma koostuu

Lue myös: "Ei valtuusto tule hyväksymään tuollaisia esityksiä" – Kaupungin luottamusmiehet epäileväisiä ja huolestuneita Perlaconin esittämistä säästötoimista

Lue myös: Näin Oulun poliittinen johto vastaa rajuun säästölistaan – Jukka Weisellin mukaan säästöjä on raavittu kokoon tiheällä täikammalla: "Kouluissa tarvitaan rakennemuutoksia"

Juttua täydennetään 27.2. kello 13.58.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (159)

Terveydenhoidostahan voidaan vielä säästää. Kyllä pitäisi yksi lääkäri ja hoitaja riittää hoitamaan kaupungin sairastuneet ihmiset, muut voidaan hoitaa nettirobotilla. Näin tulisi säästöä, ihmiset voisivat hoitaa itseä itseään ja toisiaan, sillä netistä löytyy hoitotietoutta jo paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sykkeleitä ovat täysin turhia. Ne hankittiin siksi, että Oululle jäisi edes yksi hieno viherarvo, Suomen pyöräilykaupunki. Siirtäkää ne kuitenkin pois Avohoitalon vieteistä, jossa ne käyttämättöminä vievät monta autopaikkaa. Miksi ne pyörät seisoivat samoilla paikoilla viikosta toiseen.? Siksi, että äärimmäisen harva potilas sairaalasta sykkelillä kotiinsa polkaisee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraava käsittely kuukauden päästä. Karsitaan muutama kohta ja seuraava käsittely kuukauden päästä. Karsitaan muutama kohta jne. Sitten kesätauko ja
Hups onkin syyskokous ja vaalit niin lähellä että päätökset pitää siirtää seuraavalle valtuustolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On järkevää käyttää ulkopuolista arvioitsijaa. Sen pohjalta on yhdessä eteneminen helpompaa. Toivottvasti saavat päätöksiä tehtyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt vain rohkeasti ja suoraselkäisesti päätöksiä tekemään. Kaupunkilaiset tottuvat kyllä kunhan päätökset saadaan aikaan. Jatkuvaa kitinää ja valittamistahan sähköisen median aikana on koko ajan. Nyt vain on tehtävä päätöksiä jotka ei kaikkia miellytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On erikoinen ja omituinen organisaatio tämä Oulun Kaupunki kun ei itse tiedä, mihin rahat menevät? Oikein konsulttifirma oli pyydetty apuun, että selviää rahanreijjät. Mutta kansapa tietää mihin rahat menee, mutta sitä ei saa ääneen sanoa, eikä mihinkään kirjoittaa. On tämä pelleily kivaa katsottavaa näin sivusta. Mitähän seuraavaksi....?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne varsin hyvin tietävät, mutta kukaan poliitikko ei uskalla ottaa vastuuta leikkauksista. Siksi annetaan homma konsulttifirmalle, jonka raportin taakse voi sitten piiloutua leikkauspäätöksiä tehdessään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunkipyörät oli listan kärjessä. Siinä tullaan vaan muutaman edustajan henkilökohtaiselle mukavuusalueelle. Kun tilaa 6MEUR sopimuksen on tapana itsekkin hyötyä jotain kautta🤬🤬

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina löytyy joku joka tietää kaiken.
Yhteiset asiat ja yhteiskunnalliset velvoitteet ovat kaupungin päättäjien vastuulla. Vaaditaa perehtymistä, ymmärrystä, viisautta, oikeudenmukaisuutta, joustavuutta ja sopimista. Ja paljon muuta.
Onko sitä, päätökset sen kertovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtuuston päätöspöytäkirja äänestystuksin nähtäväksi tähän juttuun.Tiedämme,ketä äänestämme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailma ei tuhoudu eikä pelastu teki sykkeleille niin tai näin. Eikä parane yhtään vanhusten huoltokaan. Ei päättäjät voi kommenttien kaltaisiin lillukavarsien siemeniin päätöksiään perustaa, kun puhutaan yli miljadista ja olemassa olevista sopimuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sykkeleihin menee enemmän rahaa kuin moneen kyläkouluun, Lyseon korjauksesta puhumattakaan. Citykyläpoliitikot vain haluavat aina vaan enemmän - viimeisimpänä villityksenä halutaan tyhjentää Linnanmaa, että keskustassa näyttäisi täydemmältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakkohan noihin Lehdon ja muiden kalliisiin asuntoihin on asukkaita saatava. Kun ei muuten noilla hinnoilla mene kaupaksi niin sitten valtion maksamia opiskelijoita.
Husson sanoin saadaan pöhinää keskustaan😂😅🤥

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös laita-alueiden valtuutettujen olisi kannattavaa ja asiallista ryhtyä tekemään rakentavaa ja asioita edistävää yhteistyötä ikuisen "siltarumpupolitiikan" sijasta. Esimerkiksi mitähän järkeä olisi lopettaa sykkelit, joita ei edes ole vielä ole saatu otettua käyttöön kuin pieneksi ajaksi. Samoin jos kouluasiat ovat ainoat laita-alueiden valtuutettuja kiinnostavia asioita, voi perustellusti kysyä, ovatko kyseiset valtuutetut oikeassa paikassa tekemässä suuria ja vastuullisia taloudellisia päätöksiä. Samoin kyläkoulujen ja Oulun lyseon vertaaminen samalla asteikolla ei ole mitenkään yhteismitallista; lähinnä asenne paljastaa näköalattomuutta ja äärimmäistä nurkkakuntaisuutta, ehkäpä lievää historian halveksimista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (159)

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image