Oulu

Oulun rikosvyyhden tut­kin­nan­joh­ta­ja: Yksi uusissa tapauksissa epäillyistä miehistä vielä vapaalla jalalla

Oulu 12.1.2019 15:41
STT, Kaleva

Yksi Oulussa perjantaina julkisuuteen tulleista uusista seksuaalirikoksista epäillyistä miehistä on yhä vapaalla jalalla, kertoo tutkintaa johtava rikosylikomisario Markus Kiiskinen Iltalehdelle.

Oulun poliisi tiedotti perjantaina, että rikosepäilyjen vuoksi on otettu kiinni kolme nuorta ulkomaalaistaustaista miestä, mutta epäiltyjä on kaikkiaan neljä.

Kiiskisen mukaan puuttuva epäilty on "hyvinkin" poliisin tiedossa, vaikka tätä ei vielä ole otettu kiinni.

Poliisin mukaan neljästä epäillystä kaksi on noin 20-vuotiaita ja kaksi alle 18-vuotiaita.

Kiiskinen ei kerro tarkemmin yksityiskohtia, esimerkiksi vielä vapaalla jalalla olevan epäillyn ikää.

Perjantaina julkisuuteen tulleiden uusien epäiltyjen rikosten uhrit ovat poliisin mukaan alle 15-vuotiaita tyttöjä.

Rikosten epäillään tapahtuneen viime kesän aikana.

Rikosnimikkeet ovat tutkinnan tässä vaiheessa raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Oulussa tuli viime vuoden loppupuolella ilmi viisi muuta tutkinnassa olevaa seksuaalirikoskokonaisuutta, joissa epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä ja epäiltyjen rikosten uhrit 15-vuotiaita tai alle 15-vuotiaita tyttöjä.

Epäiltyjä on nyt Oulun tapauksissa kaikkiaan pitkälti toistakymmentä.

Laajimmassa rikosvyyhdessä useita miehiä epäillään samaan alle 15-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneista seksuaalirikoksista. Poliisi ei tässä vaiheessa tarkenna, liittyvätkö uudet tapaukset aiempiin.

Aiemmin on kerrottu, että osa epäillyistä on tuntenut toisensa.

12.1. kello 21.17: Uutisen kommentointi on päättynyt.

Lue lisää aiheesta

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (22)

Poliisin kenttätoiminnan ympärivuorokautinen toimipaikka ja -tila on saatava/palautettava ensi tilassa Oulun keskustaan. Siihen pitää olla Oulun kaupungilla valmius osoittaa tilat. Vaikka sillä ei olisikaan suoranaista vaikutusta näihin törkeisiin väkivaltarikoksiin, niin turvallisuus paranee ja rikosten tekotilaisuuksia suunnitteleva aines voidaan poistaa. Valtiovallan on heti ryhdyttävä toimiin poliisien määrän lisäämiseksi, joka on Suomessa pohjoismaiden alhaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin "ei ole tarvetta ottaa vielä kiinni"? En ymmärrä? Voisiko joku selventää minulle tätä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha syyttää poliiseja, koska syylliset tähän tilanteeseen löytyy lammasmaisesta eduskunnasta ja varsinkin nykyisestä hallituksesta, joka ei uskalla tehdä oikeita päätöksiä rasismikortin pelossa. Sipilä ja kokoomushan näitä oli tänne oikein kutsumassa ja vihreät sekä vasurit sitten niitä suojelevat kaikin keinoin. Ensin seistiin viikkotolkulla kädet taskussa mitään tekemättä ja nyt sitten muka ollaan suu vaahdossa vaatimassa toimenpiteitä näin vaalien alla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pistäkää kameroita sinne Valkeaan ja niistä nettiyhteys kaikkien katsottavaksi. Helppo ratkaisu tulevan varalle, näkee koko maailma vaikka oululaista kulttuuria, kun se hankekin nyt on menossa. Pitäähän sitä virkamiehillä olla tekemistä. Sama sitten sinne Rotuaarille, kunhan sateensuojan sinnekin laittavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hanna on huolissaan kotouttamisen onnistumisesta. Sekö se ongelma tässä on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja minä palauttaisin kaikki yksinäiset miehet sinne, mistä ovat tulleetkin. Perheelliset tervetuloa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa perustetaan työryhmä pohtimaan asiaa kuin asiaakin.Ne pohdinnat eivät nyt auta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tytti Tuppurainen toisaalla Kalevassa: "...tyttöjä on varoitettava saalistavista miehistä".

Nyt kai tämäkin näkökulma voidaan hyväksyä maahanmuuttopoliittisesti korrektiksi, kun demarikansanedustajakin sen toteaa ääneen. Hyvä niin.

Teot ovat hirveitä. Mutta on myös todettava, että jotain on suomalaislasten kasvatuksessa pahasti pielessä, jos alle 15-kesäisten hakeutumista seurusteluun aikuisten maahanmuuttajien kanssa on pidetty normaalina tapana toteuttaa elämäänsä. Maailma on paha, ja kaikkea saastaa ei tarvitsisi kokea omakohtaisesti altistamalla itsensä hyväksikäyttäjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi Oulussa nämä paljastuu. Kuinkahan se on eteläisemmässä Suomessa? Onkohan siellä vain uutiskynnys korkeammalla. Vai oliko se niin että Poliisia siellä käsketään olla tutkimatta kun ei kerta ole resursseja. Onhan se niin että jos kansalainen mielessänsä miettii onko Poliisi valmis kuuntelemaan ja ottamaan vakavissaan kansalaisen hätää, ratkaisee se sen tehdäänkö ilmoitusta lainkaan. Jos kokemus on se että vähätelään ja sanotaan vaan että "älä välitä" tai "voimme kirjata mutta emme tutki" niin eihän näitä juttuja koskaan viedä käräjille. Lähinnä on siis poliitikkojen hurskastelua järjestellä "hätäkokouksia" suuri eleisesti. Selvästi vaalit tulossa. Totuus on että kaikkialta on leikattu kuin myös kansalaisten turvallisuudesta kiitos istuvan hallituksen. Ei se auta koventaa rangaistuksia jos ketään ei koskaan saada vastuuseen teoistansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

julkaiskaa sen kuva, niin äkkiä on kiinni, jos vielä Suomessa. Onhan noista epäillyistä aiemminkin kuvia julkaistu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistö peräänkuulutti omassa lausunnossaan avointa keskustelua vaikeistakin aiheista. Niinistön lausuntoa koskevassa uutisessa kommenttikenttä oli lukittu Kalevan toimesta. :/ Jätän tämän vain tähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkään halventamatta kohteina olleita tyttöjä, niin kehottaisin naisväkeä kiinnittämään huomiota pukeutumisensa provosoivaan vaikutukseen.
Luullaan, että ei kenellekään kuulu miten ihminen pukeutuu.
Tämä on vain yksi osa-alue, mutta väittäisin sen olevan herkin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-ahohan varoitteli maahanmuuton haitoista jo vuosikausia sitten. Ette kuunnelleet ja nyt on liian myöhäistä :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomeen pitää saada sama systeemi kuin Tanskaan. Vakaviin rikoksiin syyllistyneiden oleskeluluvat ja turvapaikkahakemukset perutaan automaattisesti ja heidät karkotetaan. Jos karkotus ei onnistu niin sitten suljetaan laitokseen kunnes karkotus onnistuu tai henkilö suostuu poistumaan maasta vapaaehtoisesti. Ja takaisin ei ole enää tulemista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän poliisi mahtaa nyt odottaa, kevättäkö? En keksi yhtään syytä miksi odottelusta olisi hyötyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On siinä oma hommansa lähteä johonkin Raaheen kuskaamaan, vai missä ne nyt sattuu olemaan lähimmät vapaat kiinniottotilat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliitikkojen kanssa olen täysin samaa mieltä että kaikkia samaa kansaa olevaa ei saa syyllistää. Poliitikot sen sijaan pitää pistää vastuuseen päätöksistään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy kyllä nyt myöntää, että olen todella pettynyt oulun poliisin toimintaan. Salailua ja kieltämistä. Jopa siviilien piti tehdä poliisin työtä kiinniotossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä tahansa ammatista sai herkästi kenkää ja varmaan saa vieläkin jos sattuu puhumaan liian suoraan. On eri asia olla realisti kuin rasisti tai kaiken pahan kieltävä, rasismiksi realismia kutsuva ihminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

12
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
10
Lisää kylmää vettä niskaan – valmentajaa vaihtanut AC Oulu maalasi kotikentällä kahdesti, mutta menetti hyppysissä olleen voiton lisäajalla
7
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
7
Raksilan uimahallissa on otettu käyttöön lyhennetyt kesäaukioloajat ­– kysyimme, missä asiasta on tiedotettu
4
Tehtaanmyymälät ovat aarreaittoja automatkan varrella – listasimme Pohjois-Suomessa toimivia myymälöitä
4
Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? – Eläinten hyvinvointilaki on myös uuden hallituksen työlistalla
4
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image