Oulu

Oulun putkapula voi jatkua vuoteen 2022 asti – "Asiaan on mahdotonta löytää nopeaa ratkaisua"

Oulun putkatilanne helpottuu vasta, kun uusi poliisitalo valmistuu. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 11.7.2018 18:07
Riikka Aaltonen

Alustavan suunnitelman mukaan uusi poliisitalo otetaan käyttöön vuonna 2022. Ei ole varmaa, helpottuuko Oulun putkatilanne ennen tätä.

Väistötiloiksi rakennetut Haukiputaan moduuliputkat on jouduttu sulkemaan tämän vuoden aikana kahdesti: ensin ilmanvaihdon ja sitten hälytysjärjestelmien ongelmien takia. Tilat ovat olleet käyttökiellossa teknisten ongelmien takia yhteensä useita kuukausia.

– Jos tilanne jatkuu samanlaisena vuoteen 2022 asti, se tulee kalliiksi ja vaarantaa poliisin suorituskyvyn, Oulun Poliisipäällikkö Sauli Kuha sanoo.

Poliisihallituksen materiaalihallintopäällikkö Jouni Jantunen kertoo, että Ouluun tarvittavista lisätiloista on käyty keskustelua.

– Ensisijaisen tärkeää on saada Haukiputaan väistötilat käyttöön ilman toiminnallisia ongelmia, Jantunen sanoo.

Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikön Marita Rovamon mukaan asiaan on mahdotonta löytää nopeaa ratkaisua.

– Väliaikaistilojen rakentaminen poliisivankilalle on hankalaa ja hidasta. Toistaiseksi poliisi käyttää Haukiputaan tiloja, Rovamo sanoo.

Sekä Jantusen että Rovamon mukaan on mahdollista, että Oulun putkatilanne helpottuu vasta, kun uusi poliisitalo valmistuu. Asiasta ei kuitenkaan ole tehty vielä lopullista päätöstä.

Oulun poliisi keskittää kaikki toimintonsa Hiukkavaaran uuteen poliisitaloon. Tämä tarkoittaa, että myös keskustan lupapalvelupiste siirtyy Hiukkavaaran poliisitaloon sen valmistuttua.

Poliisipäällikkö Kuha ei usko, että siirto aiheuttaisi ihmisille kohtuutonta haittaa.

– Tällä hetkellä noin 75 prosenttia passeista uusitaan sähköisesti. Myös ampuma-aselupaa voi lähitulevaisuudessa hakea verkossa, Kuha sanoo.

Poliisin uudet tilat Hiukkavaarassa. KUVA: Teija Soini

Lue lisää 12.07.2018 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

On kyllä saamatonta porukkaa. Eikö edes niitä entisen poliisistalon putkia edes voisi remontoida käyttökuntoon, siitä huolimatta vaikka muu toiminta on muualle siirretytykin. Kyllä siellä juopolla se yksi yö menee, monella on hometta kotonakin. Pidätyssellit on eri asia, mutta vangitut voi panna junaan ja viedä vaikka Pasilaan asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haukiputaalle on 20 min matka Oulusta. Se on lyhyt matka mitattaessa mistä päin Suomea tahansa putkatiloihin.

Tulisiko halvemmaksi palkata muutama poliisi lisää siksi aikaa kun Haukipudas on käytössä sen sijaan että tehdään väliaikaisia putkia jonnekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ihmisen itsemääräämisoikeutta rajoitetaan valtion toimesta humalatilan tai rikosepäilyn vuoksi, on turvallisuuden, lämpötilan ja sisäilman oltava viimeisen päälle. Siksi nämä kontit eivät tule koskaan toimimaan. Vanhat putkat on tyhjillään koska poliisijohto ei suostu käyttämään niitä henkilöstön vastustuksen takia. Hyvä että tulee kokonaan uusi poliisivankila, joka rakennetaan varmasti kunnolla kaiken tämän julkisen kohkaamisen jälkeen. Oulun poliisi näytti mallia muille poliisilaitoksille ja lisää ulosmarsseja vanhoista poliisitaloista on tulossa. Mikäpä siinä, onhan veronmaksajilla rahaa kustantaa nämä hienot bunkkerit ja myydä vanhat talot puupennillä jobbareille. Seuraavaksi ulos marssii puolustusvoimat ja leiriytyy telttoihin varuskunnan pihalle siihen saakka, että valtio lupaa rakentaa kaiken uusiksi. Ilmaiseksi tietysti, armeijallahan ei asekauppojen jälkeen ole rahaa vuokriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä ei ole hyväksyttävää että on olemassa nk putkapulaa. Ei voi olla siten että Oulun kokoisessa kaupungissa ei löydy tiloja selviämisasemille. Tai rahoitusta niille.

Miksi veronmaksajat maksavat korkeita vuokria Senaattikiinteistöille jos ei nille tule vastinetta ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei uskos ei..mutta rautatienkavullehan ne rakentelee hirveitä betonitönöjä !!!
Kaksioita ja yksiöitä näyttii hirmuhintaan olevan että siitä lohkenee taatusti muutamalle paapotulle tilaa ihan ettei tarvi valittaa kun on kuuma ja pahaolo pikkusella..:(
Jos ei kelpaa niin sitten jos ruvetaan porukalla miettiin että laitetaankos kadut kuntoon ihan itse?? Kansapartio...eikä kuskaille yhtikäs minnekään olipa rosmo tai juopale.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hommatkaa ratapihalle vr:ltä vankivaunuja putkatilaksi. Tällä selevä. Kiitoskorvaukset voi lähettää mulle. Riittää kahvit ja esittelykierros putkassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäs poliisin putkaam kuskaamilla asiakkailla pärjätä paljon huonommissakin tiloissa. Laittakaa vaikka nuotiopiiri sinne ja telttapatjat pihalle kesäksi. Lamauttajan kanssa joku vartija kattomaan niiden perään tai vaikka maakuntajoukot. Ihmiset töissä jouvat olemaan homeisissa tiloissa ja juopoille ei kelpaa yöpaikaksi. On tämä hommaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvänen aika, eikö ole säilöön otetuille alkoholisteille riittävän hyvä ilma toipua yksi yö kännistään noissa kopeissa? Opettajat, koululaiset, sairaanhoitajat, päiväkotilaiset jne viettävät kaikki arkipäivänsä homeisissa tiloissa joissa on sisäilmaongelma. Sitten hyysätään näitä säilöönotettujen sisäilmaa ja ajellaa ihmisiä kahden poliisin voimin Raaheen ja Ylivieskaan. Nyt sais tämmöinen kukkahattuilu loppua! Päättäjät, nyt toimia. Ja jos jouu sisäilmavalvoja ei vapauta noita putkia käyttöön niin pakkohan ne uudet on rakentaa Hiukkavaaraan, eikö osata laskea sitä kustannusta ja turvallisuustason alennusta kun poliisit käyttävät työvuorostaan ison osan kuskatessaa samoja kännäreitä päivästä toiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mittään hättää,oulunsalon kunnantalo kauppiaantiellä on tyhjillään,sinne voi majoittaa,putkaa tarvitsevat plus muitaki😊 myös lakkutetut kyläkoulut on tyhjillään ympäri oulua. Hei päättäjät voitte huomioida myös nämä huippu hyvät vaihtoehdot....😊

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

haukiputaan putkat voisi siirtää rotuaarille, olisi lyhyt matka, kun pois pääsee, päiväkaljoille ja sitten taas iltaputkaan ja taas aamukaljoille jne. eikä kelakaan kaukana olisi, asiakaspalvelua parhaimmillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi olisi tehdä ja tarjota asuntoja noille syrjäytyneille tai syrjäytymisuhkassa oleville. Myös monenlaista päihdekäytön lopettamisapua ja etsivää nuorisotyötä pitäisi lisätä reippaasti.
Esim. Nuoriso/Osnan asuntoihin nuorella ei ole asiaa jos takana on kannabiksen käyttöä. Ensin pitää tai pitäisi pystyä tekemään ryhtiliike. Tuskin se kannabiksen käyttö tuolla kadulla yöpyessä tai käyttäjäseurassa vietettyjen öiden jälkeen vähenee. Suomella on vielä isot hankaluudet edessä lasten ja nuorten huumekokeilujen ja käytön myötä jos ratkaisuja ei aktiivisesti etsitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työnantajan ja sen edustajien pitäisi pitää poliisin resurssit ja myös toimitilat kunnossa niin, että poliisi voisi tehdä työnsä asianmukaisesti!!
Aivan onnetonta nyhräämistä tämä putkahomma ja sen hoitamattomuus!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image