Oulu

Oulun poliisilaitos puhallutti pik­ku­jou­lu­lii­ken­tees­sä lähes 3000 kuskia viikonlopun aikana – puolet kärähtäneistä ajoi huumeiden vaikutuksen alaisena

Oulun poliisilaitoksen partiot puhalluttivat viikonlopun aikana yhteensä 2973 kuljettajaa. Kuvituskuva. KUVA: Susanna Eksym‰
Oulu 18.11.2019 15:51
Mirko Siikaluoma

Oulun poliisilaitoksen partiot puhalluttivat viikonlopun aikana yhteensä 2973 kuljettajaa. Ratsioita kohdennettiin erityisesti ilta- ja yöajan pikkujoululiikenteeseen.

15.–17. marraskuuta välillä toteutetussa valvonnassa tavattiin 12 rattijuopumuksesta epäiltyä, joista puolet kuskeista ajoi huumaantuneina. Kuusi epäillyistä ajoi autoa alkoholin vaikutuksen alaisena ja kolmen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.

Huumaantuneina ajaneiden määrä liikenteessä on lisääntynyt viime vuosina, ja se on ollut havaittavissa jo aikaisemmissa valvonnoissa koko valtakunnan alueella, poliisi huomauttaa.

25 puhallutettua puhalsi alle rangaistavuuden jäävän tuloksen. Poliisi pitää tätä lukemaa suhteessa liian suurena. Lisäksi poliisi tavoitti neljä etsintäkuulutettua, paljasti kaksi huumausainerikoksia ja lisäksi todettiin kaksi muuta rikosta.

MAINOS

Kommentoi

Paljonko oli hyötysuhde kappalemäärittäin ja rahallisesti? Eli tuliko sakkoina paljonkin enemmän kuin poliisien palkka?
Kuinka monta lähes suut´rinta sallittua nopeutta ajanutta löytyy nopeusratsioissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäli viherpiipertäjät saisivat kannabiksen vapaaksi nousisi huumerattiksien määrää 200% perusratiksien määrän pysyessä ennallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä puhutaan huumeiden vaikutuksen alaisena, kannabista ei mainita. Kyllä niitä kovia huumeita, amfetamiinia ja kokaiinia, käytetään ihan siinä missä kannabistakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pikkuhiljaa Suomi. Kohta joka toinen ajaa pöllyssä kunhan vihreät saavat hallituksen taakseen. Antti tekee mitä vain että saa olla vallankahvassa edes hetken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvää työtä tehty ja palakkansa ansainneet... Huumekuskeja onm nykyvään enemän liikenteessä kuin alkoholinvaikutuksen alasena.. Määrä lisääntyy joka vuosi suuremmaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinkahan moni huumeissa todellisuudessa ajanut... Moni ajaa huumeissa ja puhaltaa nollat..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
94
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
71
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
70
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
60
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image