Oulu

Oulun po­lii­si­lai­tok­sen alueella tehtailtiin asuntomurtoja torstaina – poliisi kaipaa havaintoja ulkomaan re­kis­te­ri­kil­vis­sä olevasta autosta

Oulu 10.8.2018 14:20 | Päivitetty 10.8.2018 14:22
Kaleva

Oulun poliisilaitoksen alueella murtauduttiin tai yritettiin murtautua kahdeksaan asuntoon ja yhteen varastoon torstain aikana. Murtautujien kohteet olivat Lumijoella, Haukiputaan Martinniemessä, Kiimingissä, Haukiputaalla, Raahen Pattijoella ja Piehingissä sekä Kalajoella.

Asuntoihin oli murtauduttu tai yritetty murtautua rikkomalla ovilasi tai vääntämällä tuuletusluukku auki. Asunnoista oli viety koruja ja käteistä rahaa.

Oulun poliisi tutkii tapauksia neljänä törkeänä varkautena, neljänä törkeänä varkauden yrityksenä sekä yhtenä varkautena.

Poliisi pyytää havaintoja murroista ja niihin mahdollisesti liittyvästä harmaasta, hopeanvärisestä tai vaaleasta autosta. Kyseessä on farmari- tai tila-auto, jossa on ulkomaan rekisterikilvet. Auton merkki voi olla Opel, mutta siitä ei ole täyttä varmuutta. Samanlainen auto on nähty myös Kokkolassa vastaavalla tavalla tehtyjen asuntomurtojen yhteydessä.

Vinkki- ja vihjetiedot voi soittaa vihjepuhelimeen 0295 416 194 tai laittaa sähköpostitse osoitteeseen teematiimi.oulu@poliisi.fi.

Akuutit silminnäkijähavainnot pitää soittaa hätänumeroon 112.

Asuntomurtojen määrät Oulun poliisin alueella ovat kasvaneet viime vuodesta. Tähän mennessä murtoja on tehty enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (50)

Poliitikot on antaneet suomen rosvojen temmellyskentäksi. Aravatkaa säilyykö tavallisen suomalaisen veronmaksuhalu ja lainkuuliaisuus tällä tavalla kauaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan poliisin saamattomuus ja ehkä vähän haluttomuuskin ottaa tällaisista vaikeammista asioista "koppia" perua poliisijohdon ja ylempien esimiesten toilailuista. Aarnion sekä Helsingin poliisijohdon sekä entisen poliisiylijohtajan saamat rikossyytteet vaikuttavat varmasti negatiivisesti koko porukkaan. Siihen päälle vielä joku poliisipomo kehtasi twiitata järjettömiä ohjeita polkupyöräilijöille. Ei Oulun poliisin saamattomuutta esimerkiksi tässä asuntomurtobuumissa voi oikein muuten ymmärtää. Kyllä kai nykyaikana Baltiasta ja Itä-Euroopan maista Suomeen varta vasten rötöstelemään tulevat porukat pitäisi pystyä tunnistamaan ja ottamaan heti alkuunsa seurantaan ja kiinni. Joku poliisin toiminnassa mättää pahasti, jos ei nykyaikaisia tutkintamenetelmiä osata tai haluta käyttää eikä pystytä tekemään yhteistyötä Tullin ja Rajavartioston sekä muiden etelän poliisilaitosten kanssa. Voi tietenkin olla että yhteistyötä on viritelty ja rikoksia yritetty selvittää mutta onko voimia panostettu riittävästi. Liikenteen valvontaan poliisi ainakin oman ilmoituksen mukaan panostaa paljon aikaa ja työvoimaa mutta eivät tulokset sieltäkään ole kovin hyviä kun rattijuoppoja ja kaahareita putkahtaa Oulussakin meedioihin harva se päivä. Viime vuosina on muokattu kovalla kädellä poliisin organisaatiota mutta ilmeisesti unohdettu, että ihminen tekee tuloksen. Ovatko poliisityön tekemisen painopisteet, koulutus ja motivointi unohtunut poliisipomoilta tyystin. Ilmeisesti poliisipomot eivät tee mitään palkkansa eteen vaan köllöttelevät. Noudattavat tunnon tarkasti ylempien esimiesten pilkunviilaus ohjeita ja ovat turvassa. Älä tee mitään niin et tee virheitä, ja kysy aina esimieheltä miten uusi tai vaikealta tuntuva asia pitäisi hoitaa vai jätetäänkö hoitamatta. Siitä muodostuu nopeasti sellainen byrokratian viidakko, joka hautaa alleen esim. nyt tapetilla olevan asuntomurtobuumin nopean ja tehokkaan hoitamisen. Eihän tässä tarvitse poliisipomojen tehdä muuta kuin komentaa porukat ulos töihin, ja käskeä partiomiehiä ottamaan tiedossa olevat autoilla liikkuvat ulkomaalaiset rosvoporukat kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään oli myllytiellä tuirassa kirkon vieressä Tanskan rekkareilla oleva harmaa auto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsingissä oli eilen virolaisia, venäläisiä, latvialaisia, liettualaisia, ruotsalaisia, saksalaisia, ranskalaisia, ukrainalaisia, romanialaisia rekkareita liikenteessä. Ja kun Oulua kohti ajoin, niin matkalla näkyi Italian, Espanjan, kazakstanin rekiserillä varustettuja autoja, olikohan myös noita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko jo aika suomenkin palata tiukempaan rajojen valvontaan ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iissä liikkui samanlainen auto Tikkasenharjussa n. klo 14. aikaan, autossa mies ja nainen jotka kuvasivat taloja!
Asiasta on ilmoitettu poliisille joka seuraa tilannetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talon kuvaaminen ei ole laitonta :)))
haha..ties vaikka olivat kiinteistövälittäjiä..noo vainoharha on ikävää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todellakaan ole rikos kuvata taloa, pihaakin saat kadulta kuvata, mutta kuvia et saa jakaa jos ihmisiä kuvassa.
Esineiden kuvaaminen ei ole salakatselu rikos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopettakaa nyt jo tuo poliisia leikkiminen. Kuormitatte vain oikean poliisi resursseja noilla typerillä ilmoituksillanne. Ilmoittakaa sitten kun on oikeasti jotain ilmoitettavaa.
Käykää kysymässä millä asioilla liikkuvat, jos alkaa epäilyttämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on kylätien kupeessa vanha OKT, piha aidattu ja ympärillä puskia että muita taloja. Pihalla päivystää kesällä 24/7 irrallaan kaksi saksanpaimenkoiraa, 10 v eläkeläinen ja 2 ,5 v nuori rohki härski hurjimus. Vanha koira on saanut nuorena poliisikoirille suunnitellun suojelukoulutuksen ja puree jokaista pihalle yrittävää vierasta. Nuorempi on paraikaa koulutuksessa, on rohkea jannu, puree mielellään suojapukuun pukeutunutta maalimiestä, ja haluaa puolustaa omaa kotia. Ei ole vielä toistaiseksi käynyt rosvoja. Portilla on varoituskyltti koirista. Olisi mukava nähdä miten käy jos molemmat purisivat sairaalakuntoon asuntomurtoa yrittävän romanilaisen hiipparin. Kai sitä maksumieheksi joutuisi, ellei koiran kotivakuutus korvaa tällaista vahinkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä oli mielikuvitus valloillaan..kyllä tulee kalliiksi noin hoitaa..vakuutuksen kautta halvempi.
Sitäpaitsi Kela ei korvaa koiranruokaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänenvaimentimella varustettu hiljentäjä, niin vahdeistasi ole kuin lämmin hönkä jäljellä. Koitahan nyt palautua maan pinnalle sieltä jostakin jälleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi voisi keskittää valvontaa öisin asuntoalueille kun kerta tiedossa asia on.
Voisi olla motivoivampaa poliisillekkin kuin esim. liikenteenvalvonta, esimerkkinä parin viikon takaa äimäraution puutarhan kohdalla nopeusvalvonta.
Kesäkuteissa poliisi kävelee ja tutkaa takaapäin autoiljoita, jotka jonossa ajaa.
Helpon tuloksen perässä helmpompaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö jonkun viranomaistahon pitäisi jo puuttua poliisin hymistelyyn ja laiskotteluun. Itä-Euroopasta ja Baltiasta tulleet keikkamiehet ajelevat pitkin ja poikin maakuntaa rosvoten ihmisten asumuksia mutta poliisit eivät vaivaudu laittamaan työhaalareita päälle vaan pyytelevät asukkailta apua rikostutkinnan suorittamiseen. Eikö ole osaamista vai eikö vaan Oulun poliisi ole kiinnostunut omasta työstä sen vertaa että ottaisivat asuntoja putsaavat rosvot itse kiinni ja veisivät nämä koijarit oikeuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mun mielestä tärkein valvonta on nopeuden mittaus
toiseksi tärkein sakotus kun nurmikolla auto kasarmintien varressa
maksan nurmikon kunnostuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä neljä kameraa talon nurkilla ja näkyvät varoitustarrat. Naapurissa ei kameroita,siellä kävi rosvot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä ei käyneet mutta naapurissa kävi vaikka siellä oli kamera.
Poliisi ei ole rosvon kuvista eikä vakuutusyhtiökään kiinnostunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (50)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi aamuyöstä alkaen Kainuun maakunnassa, Etelä- ja Itä-Lapissa sekä Koillismaalla lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

380 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kyseenalainen onnellisuustutkimus

Kyllä tutkimus perustuu mitattavissa oleviin, ja myös vertailukelpoisiin tietoihin eikä mielipiteisiin. Tämä oli jo sei... Lue lisää...
Heippa vaan rehellis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image