Oulu

Oulun poliisi tiedottaa Medvedevin vierailusta Twitterissä

Poliisi hoitaa valtiovierailun turvallisuusjärjestelyt. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 2.12.2016 10:27
Kaleva

Oulun poliisi aikoo tiedottaa poikkeuksellisista liikennejärjestelyistä ja muista Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin ensi viikon vierailuun liittyvistä asioista Twitterissä.

Twitteristä voi seurata ensi viikon perjantaina Medvedevin vierailua poliisin näkökulmasta hashtageillä #oulunpoliisi ja #valtiovierailu.

Poliisin mukaan perjantaina 9. joulukuuta Oulun kaduilla on liikkeellä tavallista enemmän poliiseja ja poliisin kalustoa. Kaupungin katuja ja teitä suljetaan, joten esimerkiksi bussireitit voivat ydinkeskustan alueella tilapäisesti muuttua.

Muuttuneet liikennejärjestelyt merkitään selvästi liikennemerkeillä, puomeilla tai keiloilla. Risteyksissä on poliisi tai sotilaspoliisi ohjaamassa liikennettä.

Poliisi muistuttaa, että tienkäyttäjiltä vaaditaan kuitenkin tarkkaavaisuutta ja kärsivällisyyttä, koska tilapäisiä ruuhkia saattaa syntyä.

– Toivomme oululaisilta ymmärrystä merkittävän valtiovierailun onnistumiselle. Liikennejärjestelyissä pyrimme siihen, että kaupunkilaisten sujuvalle liikkumiselle aiheutuisi mahdollisimman vähän harmia. Poliisin tehtävänä on varmistaa vierailun häiriötön kulku, mikä on kaikkien oululaisten etu, sanoo ylikomisario Arto Autio tiedotteessa.

Ilmailun rajoittaminen tarkoittaa, että rajoituksen voimassa ollessa ei saa lennättää miehittämätöntä ilma-alusta tai lennokkia rajoituksessa määrätyllä alueella.

Luvattomasta lennättämisestä tai lentämisestä vierailun ajankohtaan Oulun kaupungin alueella voi syyllistyä ilmailulain rikkomiseen ja vakavammissa tapauksissa rikoslain rikkomiseen.

Oulunsalon lentokentän normaaliin lentotoimintaan rajoituksella ei ole vaikutusta.

Vierailupäivään liittyvistä muutoksista ja aikatauluista tiedotetaan tarkemmin itsenäisyyspäiväviikolla.

Poliisi huomauttaa, että perjantaina Oulussa kannattaa varata enemmän aikaa paikasta toiseen siirtymiseen sekä on hyvä selvittää etukäteen, vaikuttavatko muuttuneet järjestelyt omaan reittiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eikö tähänkään oo parempaa tiedotuspaikkaa, kaikilla kun ei oo twitteriä fbtä tai muita sosiaalisia medioita. On aika syrjivää politiikkaa viranomaisilta kansalaisia kohtaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kyllä on syrjintää! Ei kaikilla ole Twitteriä, ei edes konetta tai älypuhelinta. On ihmisiä vieläkin joilla peruspuhelimet. Kyllä olettaa että tiedotus asiasta tulee poliisin sivustolle ja että asiasta vielä kerrotaan radiossakin. Papparainen kun ei tiedä minne ajaa kun tuttu tie on suljettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanko totta, että vain twitterissä - ei siis avoimessa internetissä, vaan yhden kaupallisen organisaation sovelluksella?
Jos ja kun minulla ei twitteriä, niin saanen kulkea vain ja ainoastaan yleisiä liikennesääntöjä noudattaen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Reaaliaikaista tiedottamista varten ei oikein ole kanavia muuten kuin kaupallisilla sovelluksilla. Ei nettitoimitukset pysty tarjoamaan sellaista kaistaa. Twitter kulkee poliisilla mukana, samoin kuin tietoa tarvitsevalla kansalaisellakin. Silloin tiedon ei tarvi odottaa välikäsiä kirjoittamaan julkaisua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:04
Koulukiusatusta tytöstä kasvoi tatuoitu Miss Rovaniemi – nyt hän örisee metallibändissä ja järjestää Ouluun vaihtoehtokulttuurien messut Tilaajille
16:36
"On vaikea tarkkaan arvioida, millainen vaikutus huumausaineilla on tavallisen raahelaisen turvallisuuteen" – Poliisi valvoi tehostetusti huumeita Raahessa, tuloksena 17 rikosilmoitusta
16:27
Korkeasaaren nuori Topias-norppa menehtyi yllättäen – heinän mukana syöty hiekka aiheutti suolitukoksen
16:08
Kaleva oikaisee
15:59
Bittiumille Puolustusvoimille toimitettaviin radioihin liittyvä 1,6 miljoonan euron jatkotilaus
15:55
Pohjois-Pohjanmaan museon suosikkinäyttelyt kiinni rakennusteknisistä syistä – Koiramäki ei siirtyisi muualle ongelmitta, museolehtori paljastaa
15:41
Mies pahoinpiteli toista ravitsemusliikkeessä Kuhmossa – töytäisi uhrinsa kaksi kertaa lattialle
40
Päästöjen vähentämiseksi tehtävissä vapaaehtoisesti paljonkin – kauppaan voi joskus kävellä ja julkisia kulkuneuvoja tulee suosia Lukijalta
36
Vähälumisen ja vetisen talven olosuhteet osoittautuivat liian vaikeiksi, perinteikäs Tervahiihto peruttiin
23
Oululainen varavaltuutettu Kati Jurkko siirtyy SDP:stä kokoomukseen
21
Pudasjärvi vetoaa päättäjiin – 110-paikkaisen vastaanottokeskuksen lopetus veisi työpaikkoja ja vaikuttaisi palvelujen kysyntään
16
Oulun seudulla varoitetaan kovasta tuulesta, huonosta ajokelistä ja liukkaista kevyen liikenteen väylistä – tuulenpuuskat voivat puhaltaa myrskylukemissa
15
Myrsky on tehnyt tuhojaan: Laajat sähkökatkot tulivat nyt pohjoiseenkin – ajokeli on paikoin erittäin huono
12
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

254 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image