Oulu

Oulun poliisi tiedottaa Medvedevin vierailusta Twitterissä

Poliisi hoitaa valtiovierailun turvallisuusjärjestelyt. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 2.12.2016 10:27
Kaleva

Oulun poliisi aikoo tiedottaa poikkeuksellisista liikennejärjestelyistä ja muista Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin ensi viikon vierailuun liittyvistä asioista Twitterissä.

Twitteristä voi seurata ensi viikon perjantaina Medvedevin vierailua poliisin näkökulmasta hashtageillä #oulunpoliisi ja #valtiovierailu.

Poliisin mukaan perjantaina 9. joulukuuta Oulun kaduilla on liikkeellä tavallista enemmän poliiseja ja poliisin kalustoa. Kaupungin katuja ja teitä suljetaan, joten esimerkiksi bussireitit voivat ydinkeskustan alueella tilapäisesti muuttua.

Muuttuneet liikennejärjestelyt merkitään selvästi liikennemerkeillä, puomeilla tai keiloilla. Risteyksissä on poliisi tai sotilaspoliisi ohjaamassa liikennettä.

Poliisi muistuttaa, että tienkäyttäjiltä vaaditaan kuitenkin tarkkaavaisuutta ja kärsivällisyyttä, koska tilapäisiä ruuhkia saattaa syntyä.

– Toivomme oululaisilta ymmärrystä merkittävän valtiovierailun onnistumiselle. Liikennejärjestelyissä pyrimme siihen, että kaupunkilaisten sujuvalle liikkumiselle aiheutuisi mahdollisimman vähän harmia. Poliisin tehtävänä on varmistaa vierailun häiriötön kulku, mikä on kaikkien oululaisten etu, sanoo ylikomisario Arto Autio tiedotteessa.

Ilmailun rajoittaminen tarkoittaa, että rajoituksen voimassa ollessa ei saa lennättää miehittämätöntä ilma-alusta tai lennokkia rajoituksessa määrätyllä alueella.

Luvattomasta lennättämisestä tai lentämisestä vierailun ajankohtaan Oulun kaupungin alueella voi syyllistyä ilmailulain rikkomiseen ja vakavammissa tapauksissa rikoslain rikkomiseen.

Oulunsalon lentokentän normaaliin lentotoimintaan rajoituksella ei ole vaikutusta.

Vierailupäivään liittyvistä muutoksista ja aikatauluista tiedotetaan tarkemmin itsenäisyyspäiväviikolla.

Poliisi huomauttaa, että perjantaina Oulussa kannattaa varata enemmän aikaa paikasta toiseen siirtymiseen sekä on hyvä selvittää etukäteen, vaikuttavatko muuttuneet järjestelyt omaan reittiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eikö tähänkään oo parempaa tiedotuspaikkaa, kaikilla kun ei oo twitteriä fbtä tai muita sosiaalisia medioita. On aika syrjivää politiikkaa viranomaisilta kansalaisia kohtaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kyllä on syrjintää! Ei kaikilla ole Twitteriä, ei edes konetta tai älypuhelinta. On ihmisiä vieläkin joilla peruspuhelimet. Kyllä olettaa että tiedotus asiasta tulee poliisin sivustolle ja että asiasta vielä kerrotaan radiossakin. Papparainen kun ei tiedä minne ajaa kun tuttu tie on suljettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanko totta, että vain twitterissä - ei siis avoimessa internetissä, vaan yhden kaupallisen organisaation sovelluksella?
Jos ja kun minulla ei twitteriä, niin saanen kulkea vain ja ainoastaan yleisiä liikennesääntöjä noudattaen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Reaaliaikaista tiedottamista varten ei oikein ole kanavia muuten kuin kaupallisilla sovelluksilla. Ei nettitoimitukset pysty tarjoamaan sellaista kaistaa. Twitter kulkee poliisilla mukana, samoin kuin tietoa tarvitsevalla kansalaisellakin. Silloin tiedon ei tarvi odottaa välikäsiä kirjoittamaan julkaisua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11
Oulussa kannattaa sijoittaa asuntoihin – kaupunki on Suomen kolmanneksi paras asuntosijoituskohde
8
Korkeakoulupiskelijoiden heikko jaksaminen vakava asia – tarvitaan muutosta tai tulemme kouluttamaan työelämään jo valmiiksi työuupumuksesta kärsiviä osaajia Lukijalta
8
Oulun keskustan ravintoloiden lokkisota etenee – lokkisiimoja viritetään kolmelle terassille jo tällä viikolla
5
Ouluntiellä Pudasjärvellä kahden henkilöauton peräänajo – syynä tiellä kulkeneet porot
5
Vihiluodon luontopolun grillillä Kempeleessä ilkivaltaa, roskis täytettiin puilla ja sytytettiin tuleen – katso video
4
Uiva karhu yllätti kalastajat Kiiminkijoella – "Velipoika katsoi, että hirvikö se tuolla ui", katso video!
4
Oulun poliisi käräytti kaksi rattijuoppoa: toinen ajoi huumausaineen alaisena, toinen kortitta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

Miksi vihata köyhyyttä tai typeryyttä. Yksilöhän itse voi vaikuttaa niihin. Suurin osa on kaltaisiasi "tenevia" ja vaan ... Lue lisää...
Ööh...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image