Oulu

Oulun poliisi nappasi rat­ti­juop­po­ja, kaahareita ja mieskaksikon, joka porasi moot­to­ri­pyö­rän lukkoa auki

Poliisin haaviin jäi yöllä muun muassa liikenteessä törttöilleitä. KUVA: Heikki Uusitalo
Oulu 16.9.2018 8:39
Heikki Uusitalo

Oulun poliisilla oli tapahtumarikas lauantain ja sunnuntain välinen yö.

Vähän ennen puoltayötä kiikkiin jäi Tuirassa henkilöauton kuljettaja, joka puhalsi 0,69 promillea. Kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta, ja käytössä ollut auto oli katsastamaton.

Miestä epäillään nyt rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä ajoneuvorikkomuksesta.

Samoihin aikoihin poliisi mittasi Pohjantien tietyömaa-alueella henkilöautolle nopeudeksi 160 kilometriä tunnissa. Alueella on kahdeksankympin rajoitus.

Auton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet määrättiin ajokieltoon.

Ennen puoltayötä jäi kiinni myös mieskaksikko, joka oli poraamassa porakoneella moottoripyörän lukkoa auko. Poliisi otti miehet kiinni epäiltynä moottorikulkuneuvon käyttövarkauden yrityksestä.

Hieman ennen aamukolmea poliisi tutkasi Kaukovainiolla henkilöautolle ylinopeuden. Auton nopeus oli viidenkympin alueella 75 kilometriä tunnissa.

Autoilija lähti poliisia karkuun. Pakomatkallaan kuljettaja ajoi päin punaisia liikennevaloja ja käytti huomattavaa ylinopeutta.

Vähän ajan päästä pakenemisesta poliisi tavoitti epäillyn kuljettajan liikkumassa kävellen lähellä tapahtumapaikkaa. Mies otettiin kiinni ja hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Sain kyllä poliisin paikalle nopeasti kun heitä tarvittiin.Kiitos siitä 👍Se että poliiseja on liian vähän ei varmasti ole poliisin syy,syylliset löytyy helsingistä.Siellä samassa paikassa istuu myös syylliset siihen että juopot,narkkarit jne. saavat parasta kohtelua suomessa.Kaikki maksetaan ja mistään ei tarvi välittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitosta poliiseille! Kaukovainiolla saisi olla ympärivuorokautinen nopeus/rattijuoppous valvonta.Aamuisin kännääjät suuntaavat autoillaan maskettien ALKOon hakemaan uutta känniä vaikka entistä ei ole maksa vielä polttanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaunis kiitos Oulun poliisit,
aurinkoista syksyä kaikille teille
sekä voimia työhönne!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoin minä lähetän näin kiitokset ja jaksamista Teille työssänne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä Oulussa on niin paljon rosvoja, että jotain pitäisi tehdä. Autohallitkaan eivät saa olla rauhassa vaikka sisäänpääsy on monin tavoin estetty. Kyllä olisi poliisella työmata muutoinkin kuin istuskella poliisiautossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä poliisi teitä tarvitaan.
Onneksi Oulussa kaikki toimii Kiitettävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisit tekevät sellaisia töitä jotka heitä itseään kiinnostaa, ja missä ei tule hiki. Onhan se mukavampi kirjoittaa sakkoja mopopojille kuin painia vaikka Oijärven taikka Ylikiimingin tanssilavalla juopuneiden riskien metsurien kanssa. Tarkoittaa käytännössä, ettei poliisipäälliköillä ole mitään tarvetta seurata ja valvoa mitä alaiset tekevät kentällä ja tutkinnassa: Aarnion rikosjutun ohessa paljastui ettei Aarnion kahdella esimiehellä eikä Poliisiylijohtajalla ollut mitään hajua mitä Aarnio on vuosikaudet touhunnut omaan laskuun. Tuntuu kerta kaikkiaan uskomattomalta että noin isossa yrityksessä, lähes 1500 poliisimiestä töissä, ei esimiehet seuraa yhtään mitään huumeyksikön johtaja ja hänen alaiset tekevät!! Miten lie Oulusa? Poliisipäällikkö saa joka tapauksessa samaa palkkaa ja samat määrärahat käyttönsä vuodesta toiseen eikä kukaan kysy mihin rahat on käytetty, tai olisiko kansalaisilta nyhdettyä verorahaa voinut käyttää tehokkaammin, ja petrata poliisipalvelujen laatua. OYKS ja Poliisilaitos pyörittävät toimintaansa samalla kaavalla;- ei haittaa vaikka asiakkaat joutuvat jonottamaan tuntikausia, tai hädässä olevan ihmisen puhelinsoittoon ei vastata tai jonkun rikosjutun tutkinta viivästyy kaksi vuotta ilman mitään järkevää syytä tai kun sattuu paha moka kuten mopolla metsäpolulla ajaneen tytön kaasuttaminen ja epäilty vamman aiheuttaminen. Kiistetään kaikki jyrkästi ja sanotaan että oli oma vika.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko poliisi lisännyt valvontaa ja samalla kansalaiset muuttuneet holtittomimmiksi vai onko kyseessä Kalevan uutisoinnin muutoksesta tai kaikista kolmesta. Humalaisia, huumehörhöjä, ajoneuvovarkaita ja paikallisia Kimi Räikkösiä ylinopeuksien kera jää kiinni tuon tuostakin. Ossaisko joku kysymyksessä opastaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen ei ollut nettiä, ei uutisoitu kuten nykyään.
Samaa menoa ollut vuosikymmenestä toiseen, käytettävät kemikaalit vaan muuttuneet hiukan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisilla on aina riittävä valvonta suurkaupungeissa, joka Suomessa Oulukin on. Kansalaisten ei tarvitse olla huolissaan.
Miehistövahvuus ei ole julkinen asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katso Poliisi Tv joskus niin tiedät ja näet mitä poliisi partio tekee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö puhetta, että Poliiseja vähän! Joutilaanahan nuo tuossa näyttää istuvan. Hyvä kun välillä jotakin sattuu niin saavat tehä palkkansaeteen töitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä vitsin heitit!!
Poliisilla on myös lakisääteiset tauot oltava.
Voi että ihmiset on oikeasti tyhmiä...
Olisihan se hyvä jos ei olisi mitään tekemistä, silloin asiat toimii hyvin!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja samat kännikuskit ensi yönä ajamassa uudestaan? Autot valtiolle ja rattojuopot häkkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autot valtiolle, heti ensimmäisestä todetusta päihtyneenä ajamisesta ja kuskit taolle. Saattaisi haitata harrastusta kummasti ja samalla normaalit kansalaiset voisivat huokaista helpotuksesta. Jos tätä nykyä pitää lähteä aamuyöstä matkan tekoon maantielle, saa pelätä näitä "hurmoksessa" ajelijoita, joilla ei ole mitään järkisääntöjä ajelussaan....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saahan sitä kannattaa ihan mitä lystää, mutta Helsingissä ne laet laaditaan.
Ylinopeuden sakottamistakin sieltä vähennetään jonkun epätasaarvon vuoksi. Ei saa sakottaa vaikka peltipoliseilla kerättäisiin satoja miljoonia ellei miljjatdia veronmaksajille, tätä minä isosti olen aina ihmetellyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

19.4.
Valko-Venäjä yllätti Pikkuleijonat MM-jääkiekossa – Suomi hävinnyt molemmat turnausottelunsa
19.4.
Demokraatit vaativat koko Mueller-raporttia julki – "Olen tuominnut oikeuden estämisestä murto-osalla näistä todisteista"
19.4.
Omituinen näky ihmetyttää Helsingissä: Skoda on kolaroitu suoraan meluvallien väliin
19.4.
Rintamamiestalon yläkerrassa syttyi tulipalo Torniossa, henkilövahingoilta vältyttiin
19.4.
Pekka Virta ehti pelata urallaan satoja otteluita kotimaassa ja ulkomailla – valmentajan pilli jäi kaulaan heti pelaamisen loputtua
19.4.
Libyan taistelut saapuivat pääkaupungin liepeille – yli 200 kuollut armeijan komentajan johtamassa kapinassa
19.4.
Leijonat antoi Norjalle kalseaa kyytiä – miesten jääkiekkomaajoukkue otti Kokkolassa voiton lukemin 7–0

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Eläkeikä

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääsiäinen - ryyppäjäinen?

Ei kukaan ihminen tarvitse alkoholia. Surettaa ja harmittaa se aine mitä pahaa se hyvin usealle käyttäjälle ja käyttäjie... Lue lisää...
Viisas ei juo

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image