Oulu

Oulun poliisi nappasi kiinni Rotuaarilla häiriköineen pyörävarkaan – toinen pyörää vohkinut jäi kiinni itse teossa Myllytullissa

Oulu 20.9.2019 7:05
Antti Pasanen

Pyörävarkaaksi osoittautunut oululainen mies aiheutti Rotuaarilla häiriötä yöllä puoli kahdentoista aikaan, kertoo poliisi.

Partion selvitellessä tapahtumia kävi ilmi, että miestä oli syytä epäillä edellisenä päivänä tapahtuneesta polkupyörävarkaudesta.

Mies otettiin kiinni ja kuljetettiin poliisivankilaan.

Oulun poliisi kertoo napanneensa torstaina jo aiemmin illalla kiinni toisenkin pyörävarkaan, kun partio yhytti Myllytullissa Puusepänkujalla pyörän vieneen henkilön verekseltään tekopaikalta.

Hänetkin kuljetettiin kiinniotettuna poliisivankilaan jatkotutkintaa varten.

MAINOS

Kommentointi on lukittu.

Näytä kaikki kommentit (27)

Liian paljon varkautta tapahtuu.. hyvä joku ketju varas jäi kiinni.sius TEKEE koko ajan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Torifi ja muille nettikaupoille pitäisi nostaa syyte varastetun tavaran välittämisestä. Tuntuu kummalliselta että poliitikot antavat varastetun tavaran kaupan jatkua vaikka ongelmia voisi vähentää kohtuu helposti.

Nettikaupat pitäisi pakottaa käyttämään myyjille vahvaa tunnistautumista niin että poliisi saisi tarvittaessa myyjän selville. Ilmoituksissa voisi olla ostajille ilmoitus että myyjä on vahvasti tunnistettu, eli kyseessä on todennäköisesti rehellinen myyjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

GPS-paikantimet ovat halvimmillan halpoja, akun kesto vain kovin huono. Ihmettelenkin sitä ettei tietääkseni vielä ole ole noihin kalliiden ja varkaiden suosimien sähköpyörien akkuihin ole kehitelty integroitua paikanninta, jonka lataus tapahtuisi automaattisesti akun latauksen yhteydessä. Silloin löytyisi pelkkä akkukin - nekin kun tuntuvat olevan varkaiden suosiossa. Ehkäpä jotain tämän kaltaista on jo kehitelty?? Vai onko tyuhmä idea?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei sitä akkua laiteta sellaiseksi, että se latautuu aina kun pyörää polkee? Eikö se auton akkukin lataudu kun ajetaan?
(ei ole autokorttia eikä autoa)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Oulun poliisit💐ja voimia vaativaan työhönne!

Aurinkoista viikonloppua teille, perheillenne sekä kaikille muille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä estää järjestyspoliisia laittamasta enemmän painoa pyörävarkausten estämiseen esim. suunnittelemalla partiointireittejä ja paikallaoloa nykyistä paremmin? Oikein toteutettuna se ei olisi pois muiden tehtävien suorittamisesta. Suuri osa partion työajasta kuuluu kuitenkin partioinnissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meritullinraitti 1 kohdalla puiston puuhun on nojaillut pyöränresu jo Qstockin ajoilta asti.Ei siivoa kaupunki puistojaan romuista eikä kelpaa edes varkaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun poliisi saisi olla aktiivisempi ja näkyä enemmän keskustan alueella. Näitä pyöriä varastelevia pyörii päivät pitkät Valkea lähettyvillä repussa voimapihdit. Ei siinä kauan mene kun on lukko auki. Pari tyyppiä jotka päivittäin ajavat erilaisilla pyörillä, toki ovat poliisin tietäviä henkilöitä mutta eipä vaan näy ketään tarkistelemassa kenen pyörillä ajaa.
Samoin julkinen virtsaaminen - porttikongit ja kahdun kulmat haisevat aivan hirveälle. Reilu viikko sitten, henkilö makaa maassa Valkean lähettyvillä ja käy välillä tekemässä tarpeensa kahteen paikkaan. Soitto poliisille, mutta eivä tulleet paikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... Valkea edessä oleva aukio on erittäin epähygieeninen paikka tällä hetkellä. Penkeillä vakituisesti istuskelevat henkilöt pissailevat penkille, kadulle ja talojen viereen. Eilenkin taas kerran yksi naista vakihenkilöistä uhitteli ohikulkijoita ja pui nyrkkiä. Valkean edessä olisi erinomainen aukio ja turisteillekin houkutteleva, jos se rauhoitettaisiin normaaliväestön käyttöön, ja tehtäisiin muutoinkin "sisustettaisiin" houkuttelevamman näköiseksi. Tällaista ei kyllä muualla maailmassa näe, eikä tarvi olla edes kaupunki, joka havittelee kulttuuripääkaupungin titteliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siinä on paljon kyllä "katuroskaa"joutas tunkiolle ja myös teltassa asuminen ei ole laillista siltojen alla.Leirialueella on telttapaikat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun PolPolla muuta ja tärkeämpää tehtävää. Netissä oletettavasti joku väittänyt, että Suomi kuuluisi muka suomalaisille! Tärkeintä on, että tällaiset puheet ja mielipiteet on saatava loppumaan keinolla millä hyvänsä, muista rikoksista viis. Näin kuuluu sisäministeriön määräys, mutta sitähän ei saa julkistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä pyörävarkaita on Oulu "täynnä". Lakia pitäisi koventaa että nämä saataisiin kuriin,samoin varastetun pyörän ostajaa tulisi rangaista niin kovaa että varastettu pyörä ei kertakaikkiaan kiinnosta.Pyörävarkaat aiheuttaa suurta vahinkoa pyörien omistajille mm.opiskelijille,työttömille yms. jotka vähillä varoillaan ostavat polkupyörän joka siten varastetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ostajaa siitä voi rangaista! Hyvin harva ostaja tietää että pyörä on varastettu..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sitä ostajankin pitäisi pystyä olettamaan pyörä varastetuksi, jos sitä pyörää myydään huomattavalla alennuksella kaupan hintoihin nähden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostaja syyllistyy varastetun tavaran kätkemiseen ja käyttöön 3kk linnaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä aina ostaja pysty päätteleen onko varastettu kun esim runkolukon saa itse asennettua että on kyllä kummallinen ideasi, ja mietippä jos lyötäis pyörävarkaat vankilaan niin se tulisi vielä kallimmaksi yhteiskunnalel koska vankien hoito maksaa, ei löydy osalta laajempaa ajattelukykyä aasioista. En puolustele varkauksia mutta kyllä nykyään on muuttunu ihmeellisen tekopyhäksi ja leimaavaksi osan käytös, sitten kun huomataan että oli väärässä niin sitäkään ei voida myöntää kun luullaan olevansa täydellisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ostaa varastetun tavaran, voi syyllistyä kätkemisrikokseen joko tahallisesti tai tuottamuksellisesti eli huolimattomuuttaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

25
Kommentti: Ehdotus bensakiintiöstä on kuin EU:n päästökauppa – hyvässä ja pahassa
22
SSAB sulkee Raahen toisen masuunin väliaikaisesti – seisakin arvioidaan kestävän viikkoja
21
Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus
13
Pahasti myöhässä oleva junaliikenne pääsi liikkeelle – Juna Helsingistä Kemijärvelle myöhästyy noin 10 tuntia
12
Teknologiateollisuuden kysyntä laskee selvästi – Työmarkkinapomo Minna Helle: Kiky-tunneista luopuminen merkitsisi palkankorotuksista tinkimistä
12
Vihreät lopettaa puoluelehtensä – Vihreän Langan päätoimittaja on uutisesta surullinen, järkyttynyt ja yllättynyt
10
Senaatti-kiinteistöt pitkittää Poliisin toimitilaongelmaa Oulussa, luvattujen uusien tilojen suunnittelu viipynyt kohtuuttomasti Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä sisäministeri Ohisalosta?

PS-kansanedustaja Packalén sanoi ihan oikein, että Ohisalon toiminta on populistista flirttailua anarkismille, eikä täll... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image