Oulu

Oulun poliisi käräytti kaksi rattijuoppoa: toinen ajoi huumausaineen alaisena, toinen kortitta

Oulu 18.7.2019 6:33 | Päivitetty 18.7.2019 7:34
Katri Keskitalo

Oulun poliisi käräytti kaksi rattijuoppoa keskiviikkoiltana ja torstaiyönä, tiedottaa Oulun poliisi. 

Toisen heistä poliisi tavoitti Hätäkeskukselle tehdyn ilmoituksen perusteella Laakeritieltä noin kello 20:30. Hieman yli 30-vuotias oululainen mieskuski puhalsi seulonta-alkometriin 1.4 promillen lukeman. 

Poliisi otti miehen ajokortin haltuunsa ja määräsi miehen väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisi otti myös miehen säilöön. Poliisivankilassa tehdyn turvallisuustarkastuksen yhteydessä hänen hallustaan löytyi vähäinen määrä huumausaineeksi luokiteltavaa lääkeainetta. Kyseinen aine takavarikoitiin. 

Poliisi kirjasi rikosilmoituksen törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. 

Toiseen rattijuopon poliisi pysäytti Pohjantiellä torstain vastaisena yönä noin kello 01:25. Pakettiautoa kuljettanut 27-vuotias oululaismies puhalsi alkometriin 0,88 promillen lukeman. 

Kävi ilmi, että miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, ja vuoden sisällä mies oli jäänyt yhteensä 9 kertaa kiinni kortittomasta ajelusta. Miehen käyttämä auto oli poistettu liikennekäytöstä, sen katsastusta ei oltu suoritettu ja ajoneuvoveron todettiin myös olevan maksamatta.

Poliisi kirjasi tapahtumasta rikosilmoituksen nimikkein rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, ajoneuvorikkomus ja ajoneuvoverorikkomus.  

Juttua muokattu klo 07:34: korjattu ensimmäisen lauseen loppu muotoon "keskiviikkoiltana ja torstaiyönä". 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Tajuatteko te niin sanotut paremmat ihmiset että jotkin aineet luokitellaan huumaaviksi aineikso ja jollain ne on lääkärin määräämiä lääkkeitä ja ajolupa on myönnetty silti. Ennemmin olisin huolissaan kännykän käytöstä ajon aikana kun n.80% autoilijoista sitä harrastaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä yhä tästä äidinkielen käytöstä:
Rattijuoppo voi olla harvoin oluen ottava, mutta juuri silloin pahimmoilleen sen toisenkin ottanut ja puhaltaa yli.
Toisin sanoen tavallaan "viaton", "raitis" , tavallaan huono-tuurinen ihminen, mutta kielessä siis "juoppo".
Joku voi ottaa hatsit harvoin, mutta väärään aikaan ja jää kiinni.
Hän on kielessä yhtä lailla "juoppo", vaikka polttaa harvoin ja ei edes juo.
Minusta sana "RATTINARKKI" olisi oikeutettu.
"Yksi rattijuoppo ja kaksi rattinarkkia kärysi Poliisin ratsiassa." - otsikko olisi selkeämpää kieltä!
Miltä tämä sinne "lootaan" kuulostaa?
In the box, or out from the box? ...that is the question!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oululaiset on pöljiä, kun pitää kamoissa ajella. Joka päivä näistä saa lukea. On tässä toki sekin hyvä puoli, että mahdollisimman paljon lähtee kortteja oululaisilta, niin ehkä liikennekin alkaa kohta toimia, kun saadaan tumpelot pois kuleksimasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuta kuin tänään uudestaan rattiin, jossakin satunnaisessa kunnossa. Suomeen saadaan kyllä hienoja superpeltipoliiseja kiusaamaan ihmisiä 4 km/h ylityksistä, mutta näille ilmiselville liikenneriskeille ei tehdä mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti alettaisiin käyttää lain sallimaa keinoa: auto valtiolle, kun kärähtää ratista. Varmasti osa noista törpöistä jatkaisi päihtyneenä ajamista tavalla tai toisella, mutta varmasti osan ajamiset päihtyneenä loppuisivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

....apua ole vaikka valtio auton takavarikoisi. Entistä enemmän ajettaisiin 100€ jarruttomilla romuilla ja veronmaksajille jää pelkät kulut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Usko sinä mitä haluat. Minä uskon, että ainakin osa päihdekuskeista lopettaa ajot. Osa ajaa ”vahingossa” päihtyneenä ja nämä varmasti lopettaisivat kulkuvälineen menettämiseen. Osa ajaa tietoisesti välittämättä päihdetilastaan ja lopettavat vain vapauden menetettyään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne mihinkään lopeta vaan hommaavat halpoja romuja millä ajelevat ja vähät välittävät takavarikoista. Ja en minä mitään usko, vaan tiedän, että näin tulisi käymään. Kukaan ei aja vahingossa päihtyneenä, että älä nyt viitsi ihan hulluja kommentoida. Sinä olet tietoinen siitä, että alkoholia on veressä aina kun otat huikan, samoin kun käytät muita päihteitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtä ahkerasti jos tiedottaisivat että kuinka hyvin hoitavat omaisuusrikoksia ja olisivat edes kiinnostuneita niistä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi poliisi on näin ahkera tiedottaja. Muidenkin ammattilaisten pitäisi ahkerammin tiedottaa töistään.
vaikea leikkaus oysissa viime yönä, potilas selvisi hädintuskin hengissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi että kansalaisten on hyvä tietää että joukossamme liikkuu päihtyneitä ihmisiä jotka voivat olla hengenvaarallisia muille ihmisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansalaisten olisi myös hyvä tietää, että joukossamme liikkuu aivan liian väsyneitä ajoneuvojen kuljettajia, joiden väsymys ylittää selvästi törkeän rattijuoppouden rajan, vastaten jopa promillen känniä. Heitä huiviin puoli litraa vahvaa olutta ja kossukopsu tai kaksi, lähde ajamaan vartin sisällä. onko ajokunnossa? Sama, kuin vuorokauden valvominen. Milloin poliisi tiedotti kiinniotosta viimeksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka joisi pullon kossua ei se vaikuta ajokuntoon mitenkään, saatikka puoli litraa olutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun se leikkaus ei vaaranna muiden terveyttä eikä henkeä. Kyllä nämä rattijuopot aiheuttaa liikaa vaaraa muille ulkona liikkujille, ihan jokaiselle. Ja ei kaikki ei nuku yöllä, osa on jopa töissä tai töistä menossa kotiin, vaikka sinä nukutkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se leikkaus itse muita vaaranna, mutta sen seuraukset voivat, jos kaikki ei mene, kuten tarkoitus. Juna voi suistua raiteilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse teimme ilmoitusta poliisille Oulun, kun vakuuttamattomalla autolla pyörittiin ja kuski ei ollut kunnossa. Pyysimme, että puuttua, kun auto ainakin vuoden pyöri ko. kavereiden ajamana. Mutta mitään ei tapahtunut. valvonta ei pelaa kaikkien kohdalla. Liekkö syy, että kuski oli erään poliisin pojan "paras keveri".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rattijuopumustuomioista ei nykyään välitetä mitään.
Vihreiden Tuija Brax ministeriä aikoinaan muutti lainsäädännön tältä osin hoivalainsäädännöksi ja tuomiot ovat "soo soo"-tasoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä viipyy aamuliikenteen puhallusratsiat joita voisi kesäaamuisin järjestää työmatkaliikenteessä?
Ei kovin tiheään ole muutenkaan joutunut puhaltelemaan 2010 viimeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

27.1.
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
27.1.
Ettan vire kestää lentopalloliigassa, nyt kotisalissa talttui Hurmos: "Onneksi pelaajat pystyvät repimään ratkaisevan eron, kun valmentaja ei saa mitään aikaan"
27.1.
Analyysi: Oulun valtuusto kokoustaa kuin sillit purkissa – auttaako tiivis tunnelma päättämään isoista säästöistä? Tilaajille
27.1.
Turun synagogaa töhrittiin maalilla holokaustin muistopäivänä – presidentti Sauli Niinistö pitää töhrimistä huolestuttavana
27.1.
Päävalmentaja Jukka Jalonen Ruotsin EHT-turnauksen lähtökohdista: "Sopivan haastavaa itsellekkin"
27.1.
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti
27.1.
Yhdysvaltain sotilaskone putosi Afganistanissa – Taliban väittää ampuneensa koneen alas, USA kiistää Talibanin osallisuuden

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Enontekiön kunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

186 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image