Oulu

Oulun piispa Jukka Keskitalolta kirja ensimmäisestä piis­pa­vuo­des­ta – tuotot raa­mat­tuo­pis­tol­le Tansaniaan

Maanantaina julkaistu kirja koostuu Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalon puheista ja kirjoituksista ensimmäisen virkavuoden ajalta. Arkistokuva. KUVA: Pekka Peura
Oulu 18.11.2019 15:00
Mirko Siikaluoma

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo julkaisee kirjan ensimmäisestä piispavuodestaan. Maanantaina julkaistu Pyhästä ja pohjoisesta -kirja koostuu vuosi sitten piispana aloittaneen Keskitalon puheista ja kirjoituksista ensimmäisen virkavuoden ajalta. Kirja on kuvitettu 80 kuvalla eri puolelta hiippakuntaa ja sen ulkopuolelta.

– Kun kustantaja lähestyi minua ja kysyi mahdollisuutta julkaista kirjana ensimmäisen piispavuoteni puheita ja kirjoituksia, päätin tarttua tarjoukseen, piispa Keskitalo toteaa.

Keskitalo kertoo, ettei halunnut pitäytyä kirjassa vain kirkon sisäisissä teemoissa, vaan käsitellä myös yhteiskunnallisempia teemoja, kuten maahanmuuttoa, ihmisen arvoa ja metsien roolia ilmastonmuutoksen torjonnussa.

Kirjan myynnistä saadut tulot piispa ohjaa kokonaisuudessaan Tansaniassa sijaitsevan Nyakaton raamattuopiston hyväksi. Raamattuopisto sijaitsee Oulun hiippakunnan ystävyyshiippakunnassa Viktoriajärven itäpuolella.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
94
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
71
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
70
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
60
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Miksi pitäisi jonkun/minun olla kiinnostunut köyhistä? Minulle ei kuulu kenenkään köyhän toimeentulo eikä eläminen vaan ... Lue lisää...
Oman onnen seppä.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image