Oulu

Oulun oma­ko­ti­ta­lo­tont­tien haku alkaa – jaossa 64 tonttia eri puolilla kaupunkia

Uusia omakotitalotontteja on jaossa muun muassa Hiukkavaaran alueelle. Tällä kertaa tontteja vapautuu Vaskikankaalta. KUVA: Maiju Pohjanheimo
Oulu 10.8.2018 9:32 | Päivitetty 10.8.2018 9:36
Kaleva

Oulun kaupunki on avannut uusien omakotitalotonttien haun perjantaiaamuna. Nyt on jaossa 64 uutta tonttia.

Eniten tontteja on Hiukkavaaran Vaskikankaan alueella, jossa tontteja on jaossa 20. Korvenkylässä paikat on 14 rakentajalle ja Ritaharjussa kymmenelle. Lisäksi uusia tontteja on Oulunsalon Niemenrannassa, Kiimingin Hakomäessä ja Kellon Letonrannassa.

Ympäristötalon aulassa pidetään keskiviikkona 15. elokuuta tontti-iltapäivä, jossa asiantuntijoilta voi kysyä tontteihin ja rakentamiseen liittyvistä asioista.

Tontteja voi hakea sähköisesti Oulun seudun karttapalvelu Karttatien kautta. Samoilta hakijoilta hyväksytään vain yksi hakemus. Useampia tontteja voi hakea etusijajärjestyksessä. Hakijat voivat itse päättää ostavatko vai vuokraavatko hakemansa tontin.

Tonttia ei voi hakea, jos hakijat ovat vuokranneet tai ostaneet tontin kaupungilta vuonna 2013 tai sen jälkeen.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Miksi uudet tontit ovat niin kaukana keskustasta? Keskellä metsää paikoissa, joissa ei ole palveluita eikä toimivaa joukkoliikennettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin vika: sijainti Oulussa.
Ei viitsi maksaa ylihintaa jostain käpykylän palstatontista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa, pitääpä hakea. Jos sais viidennen kerran kaupungin tontin, niin voisi tehdä hiukan pesämunaa. Neljäs talo kun oli jo ilmainen...Ei paljon korkojen nousu haittaa, heh

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omakotitalotonttien hinnoittelu on yläkanttiin Oulussa. Pitää miettiä kannattaako hankkia.
Elinkustannukset ovat korkeat ja nousevat koko ajan. Taloussuhdanne Suomessa on tällä hetkellä käännekohdassa, joten tarkkana menojen suhteen täytyy olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On älytöntä, että voi 5 vuoden välein osallistua arvontaan. Rakentajat tekevät talon ja myyvät 2v asumisen jälkeen.
Soisi heille tontin, jotka eivät ole gryndanneet. 10v karenssi takaisin!! Hinnat ovat aivan linjassaan valtakunnallisessa vertailussa ja maaseudun taloilla ei tulevaisuudessa tule olemaan kuin tunnearvoa. Anteeksi vain

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä kanssasi. Olen jo kerran jättänyt asiasta valituksen. 10 v on sopiva aikaväli vuokratontin saadakseen kaupungilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tossa valtavia summia pääse nettoamaan mitenkään jos 5v välein yhden talon rakentaa. Oulussa omakotitalojen hinnat ovat varsin kohtuulliset tarjonnan runsaudesta johtuen, maksimissaan jonku 50-100k voi netota per talo jos oman työn osuus on todella suuri. Samalla se talonrakennukseen käytetty aika on pois palkkatöistä.

Toki jos harrastaa veronkiertoa ja ostaa firman nimissä oman talon rakennustarvikkeet ilman alvia niin voi vielä säästää lisää. Mutta se on laitonta ja tontilla ei ole mitään tekemistä sen asian kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iso ero on siinä, että palkasta joutuu maksamaan veroa, omakotikeinottelun tuotoista ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joudu hullu viitsii perheineen muutta 2 vuoden välein, suon sen ja sen tuomat voitot heille ilomielin. Itse pilaisin elämäni sillä touhulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postikortin kokoset tontit ja törkyhinta. Oikeasti. Ketä oikeasti kiinnostaa? Yhteiskuntakelposuuden voi osoittaa muutenkin:D..vai pitääkö näyttää, kunn on varaa(pankin)..
Mikäs itellä reilu 20 hehtaarin tontilla ison järven rannalla viisastellessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs tosiaan sieltä erämaajärven rannalta huudella kilpaa kurkien ja hirvien kanssa. Täällä kaupungissa, jossa on myös työtä ja palveluja, tonteilla on eri hinta, kuin siellä kairassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä kaupungista kirjoittelet, kun kehut siellä töitä olevan? Itse muutin Oulusta pois kun töitä ei ollut. Täällä etelässä sai valita, mihin menee töihin, ja lähes joka viikko tarjotaan kilpailevista firmoista töitä edelleen, vaikka päivääkään ei ole tarvinnut olla työttömänä täällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on suurtyöttömyyden synnyinmaa. Ex Nokialaisten asuntoja oli satoja pakkomyynnissä..ohan niitä vieläkin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myynnissä olevien uudehkojen omakotitalojen määrät on nyt n.10% siitä mitä oli silloin pahimpaan aikaan. Joten voisi sanoa, että hyvin on aika kaupitellut, eikä ole edes kovin halvalla menneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin suosta tehdään nimeä muuttamalla kangas, siihen grynderiltä 300 tonnin lautakasa ja katokseen varmarivolovo. Pihalle vielä trampoliini. Oululainen unelma, ah.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kultainen noutaja unohtui, sehän on ihan pakko hankkia makaamaan passiivisena olohuoneen lattialle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä kyllä huvittavaa hommaa... Jonotetaan postimerkin kokoisia älyttömän kalliita maaplänttejä, joille sitten rakennetaan lähes tontin kokoinen tönö. Pihalla ei ole minkäänlaista yksityisyyttä, eikä omaa rauhaa. Sitä sitten sanotaan omakotiasumiseksi! Hah hah! Ja parhaimmillaa työmatka kaupungin sisällä on vain puolen tunnin luokkaa ja sekin stressaten ruuhkassa.

Eipä voi Iiläisenä mitenkään käsittää tätä Oululaista asumisen mallia. Iistä ja muistakin lähikunnista pääsee bussillakin Ouluun vajaaseen puoleen tuntiin. Oulun tontin hinnalla saa puoli hehtaaria omaa maata ja lähellä olevan luonnon! Eipä mahdu tämä maalaisen pieneen mieleen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haukiputaan elinkeinoelämän haluavat kaupungin päättäjät romuttaa kokonaan. "Kaavoitusmotti" saa jatkoa vuodesta toiseen. Outoa etteivät putaalaiset nouse kapinaan valitsemiaan päättäjiä kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

102
Puheenaihe: Ovatko Stora Enson yt:t suurempi isku kuin Nokian vähennykset?
56
Lehmät kuumentavat vaalikeskustelua – keskusta ja kokoomus pelkäävät vasemmiston ja vihreiden ilmastotekoja
51
Kärpät nollasi Ilveksen ja siirtyi puolivälieräsarjassa 2–0 -johtoon – Osalan taklaus kuumensi tunteet, pitkä pelikielto uhkaa
37
Analyysi: Vaalikampanjoista loppuivat repivät aiheet, koska kukaan ei halua suututtaa Sdp:tä
30
Suomalaiset käyvät viivytystaistelua harjoituksessa Ruotsin lumisissa metsissä: "Sodankylästä tulleelle jääkäriprikaatijoukollekin saattaa olla haasteellista"
18
Ferrovanin tehdasta ei tulekaan Raaheen – yhtiö on asetettu selvitystilaan ja toimitusjohtaja vapautettu tehtävästään
17
Ulkoministeri Timo Soinin kimppuun yritettiin hyökätä Vantaalla – vartijat taltuttivat Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutuneen miehen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi aamuyöstä alkaen Kainuun maakunnassa, Etelä- ja Itä-Lapissa sekä Koillismaalla lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

383 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kyseenalainen onnellisuustutkimus

Kyllä tutkimus perustuu mitattavissa oleviin, ja myös vertailukelpoisiin tietoihin eikä mielipiteisiin. Tämä oli jo sei... Lue lisää...
Heippa vaan rehellis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image