Oulu

Oulun nor­maa­li­kou­lun kuu­des­luok­ka­lais­ten ro­bo­tiik­ka­jouk­kue voitti Suomen mestaruuden

Oulun normaalikoulun joukkue Jesper Julin, Noora Halla-aho, Aku Kettunen ja Nico Putaala voittivat aiemmin Tallinnassa järjestetyssä kansainvälisessä Robotex-tapahtumassa Vex iq Friendship Challenge -nimisen kisan. Arkistokuva. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 11.1.2019 19:19
Arja Mikkola

Koululaisten seuraava tavoite olisi maailmanmestaruus.

Oulun normaalikoulun kuudesluokkalaiset voittivat perjantaina Suomen mestaruuden Riihimäellä käydyssä robotiikkakisassa.

Kauko-ohjattavan robotin ovat rakentaneet ja sitä ohjaavat koululaiset Noora Halla-aho, Jesper Julin, Aku Kettunen ja Nico Putaala.

Kaksipäiväiseen kisaan osallistui Riihimäellä 35 joukkuetta.

Teknisen työn lehtori Eero Hietapelto kertoo, että kaikkiaan piti suoriutua paristakymmenestä joukkuekisasta ja henkilökohtaisesta ottelusta.

Kisassa edetään tiimihaasteesta toiseen siten, että kisatiimit pyrkivät hyödyntämään toistensa vahvuuksia yhdessä. Oululaiset taistelivat perjantaina lopuksi voitosta yhdessä riihimäkiläisten kanssa Orimattilaa vastaan.

Edellisen kerran oululaisjoukkue voitti loppuvuodesta VEX IQ Friendship Challenge -robotiikkakisan Virossa. Sen jälkeen on harjoiteltu kovasti.

– Kisa sai Nooran skarppaamaan. Robottia oli viritetty vielä parempaan kuntoon, Hietapelto viittaa joukkueen koodaajaan.

Suomen mestaruus tarkoittaa sitä, että joukkue alkaa valmistautua huhtikuussa Kentuckyssä Yhdysvalloissa järjestettäviin maailmanmestaruuskisoihin.

Millä varoilla sinne matkustettaisiin?

– Sitä täytyy vielä miettiä, toteaa Hietapelto.

Amerikkalainen VEX IQ on korkeatasoinen, koodaamaan opettava oppimisympäristö, joka sopii kaikille kouluasteille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Onnea ja onnittelut! Nyt matkarahat yhtesityötahoilta ja kohti MM-mittelöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon onnea koko joukkueelle! Tässä olisi muutamalle oululaiselle teknologiayritykselle hyvä sauma saada hyvää näkyvyyttä ja tehdä pieni panostus tulevaisuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivoisin, että Oulun vireä alan yritystoiminta reagoisi koululaisten upeaan voittoon ja reissulle löytyisi sponsoreita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image