Oulu

Oulun Narikka saa itse maksaa kauppahallin remontin väistötilat

KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 9.4.2018 19:48 | Päivitetty 9.4.2018 23:28
Kari Sankala

Oulun Narikka Oy ei saa kaupungilta avustusta väistötilojen pystyttämiseen ja rahoittamiseen Oulun kauppahallin remontin ajaksi.

Asiasta päätti Oulun kaupunginhallitus maanantai-iltana.

Kauppahallin peruskorjaus alkaa ensi lokakuussa ja kestää kymmenisen kuukautta ainakin heinäkuuhun 2019.

Narikka Oy oli esittänyt, että se saisi kauppahallin remontin aikaisten väistötilojen toteuttamiseen 529 000 euron avustuksen.

Kaupunginhallitus totesi, että väistötiloista maksettava vuokra on pienempi kuin nykyisistä hallitiloista maksettava vuokra. Kaupunginhallitus katsoi, että tuki olisi kilpailua vääristävä ja se asettaisi muut markkinoilla toimivat yrittäjät eriarvoiseen asemaan.

Hallin yrittäjät ovat huolestuneita tilanteesta. Jaanan puodin Jaana Räisänen miettii, millä tullaan toimeen, jos väistötiloja ei saada,

– Vuosi ilman toimintaa merkitsee sitä, että asiakkaat hakevat leipänsä muualta. Asiakkaatkin jo kyselevät, mistä he löytävät ensi talvena Jaanan puodin?

Vihanneskauppa Tmi Riikka Hyvärin yrittäjä Riikka Isohätälä toivoo, että toimintaa voisi jatkaa talven yli.

– Halu olisi yrittää.

Lue lisää 10.04.2018 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (70)

Eipä tuolla kaupahallissa tavallisena arkipäivänä juuri vastaantulevia ole näkynyt. Ihmettelen monesti millä nämä yrittäjät tulevat toimeen ja miten viitsivät hiljaisille alkuviikon päiville yleensäkään avata liikkeensä. Ainoat ruuhkat ovat joulunalusviikolla ja muiden juhlapäivien edellä. Silloin tullaan sankemmin joukoin "hakemaan tunnelmaa", ostajista en tiedä silloinkaan. --Väistötilat on järjestyttävä tämänkokoisessa kaupungissa. Jos täällä ei ole kauppahallikulttuuria ei ole silloin olemassa kulttuurukaupunki Ouluakaan-- Kehittämisideana laittaisin hallin aukioloajat uusiksi, pois noista perinteisistä maalaismarkkinoiden varhaisaamuista hiukan myöhemmälle päivään. Arkisin jotain 9-18, pe-la voi olla sitten auki vaikka klo 7 alkaen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avojalakasena oululaisena ihimittelen että miksi sitä hallia pittää remontoija?eihä siitä ny oo hirviä kaua ku se remontoitii?Siksikö että saatas perittyä korkiampaa vuokraa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun Kaupunki voisi toimia niin kuin juhlapuheissaan ja toimintasuunnitelmissaan lupaa. Eli tukea kauppahallin yrittäjiä selviämään remontin yli mahdollisimman pienillä kolhuilla.
Alla otteita BusinessOulun ( = kaupungin hallituksen) toimintasuunnitelmasta.
Lainaus
Oulun kaupungin elinkeinopolitiikan tarkoituksena on luoda yrityksille ja yrittäjyydelle vetovoimainen toimintaym-
päristö, joka edistää yritysten syntymistä, toimintaa, kasvua ja kilpailukykyä sekä työllisyyttä. Elinkeinopolitiikan
kehittämisestä ja toteuttamisesta vastaa kaupunginhallitus yhdessä Business Oulu -liikelaitoksen kanssa. Elinkei-
nopolitiikkaa toteutetaan yhteistyössä alueen elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.

Jotta yrityksille pystytään tarjoamaan Oulussa kilpailukykyinen ympäristö uusien tuotteiden kehitykseen, on kaikkien kaupungin yksiköiden oltava aktiivisia oman toiminnan uudistajia ja samalla avoimia yhteistyöhön yritysten kanssa.

Elinkeinopalvelujen rooliin kuuluu erityisesti palvelujen tarjonnan ylläpito ja kehittäminen.

Oulun kaupungin elinvoimaan liittyviä palveluja tulisi jatkossa edelleen kehittää ja yhtenäistää vastaamaan paremmin asiakkaiden
tarpeita. Kaupunkistrategian ja liikelaitoksen toimenpideohjelman päivittäminen voivat tuoda muutoksia toimintaan.
*

BusinessOulun henkilöstökulut vuonna 2018 ovat muuten n. 13 miljoonaa , mitä me tällä rahalla saamme ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huoli on varmaan enemmän siitä, että tulevatko asiakkaat mahd. tuleviin väistötiloihin maksamaan huonosta / enintään tavanomaisesta tavarasta selvästi enemmän kuin mitä muualta saa. Tuskinpa tulevat ilman kauppahallin glamouria. Se taas ei ole kaupungin, veronmaksajien tai asiakkaiden vika jos aiemmin perityistä ylihinnoista ei ole jäänyt "sukan varteen" huonojen päivien varalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä osin, pitäisi olla yrittäjällä puskuria, kun kuitenkin tiedossa on ollut tämä tuleva remontti. Onko niitä kuluja, jos laittavat lapun luukulle sen remontin ajaksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yrittäjällä ei yleensä ole omia kuluja kun on aina töissä ;-) Nyt kun on tiedossa vuoden pakkoloma niin omiakin kuluja syntynee, syödäkin pitäisi, asuakin on pakko jossakin ja jälkipolvikin tuhlaa sen kun kerkiää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No elämässä moni muukin pitäisi olla toisin. Pitäisi olla puskuri!! Siellä joku insinööri on nyt pähkinyt toden teolla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OULU haluaa ilmeisesti hävittää Kauppahallin ja tulee tällä tavalla onnistumaan. HELSINKI on jo pilannut muut hallintaa paitsi Hakaniemen. Heräsi aivan viimeisellä hetkellä - toivottavasti Hakaniemen atmosfääri säilyy. Oulussa nähtävästi melko moukkamaista puuhastelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu, hyvin kommunistinen ja sisäpiirin sisällä toimiva kaupunki. Suurimpana osallisina L-positiviisten "uskontomafia" ja arina sekä keskusta. Saamelaiset... Täältä etelästä hauska katsoa tuhoanne :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suuret kauppaketjut on käskenyt romuttaa pienyrittäjien liiketoimet pois häiritsemästä sijoittajien voittojen keruuta kaikesta kaupasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Narikka Oy:n pitäisi maksaa myös hallin remontti. Miksi me veronmaksajat kustannamme joidenkin yksityisyrittäjien liiketilat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Modernissa kaupungissa ei mitään kauppahalleja tarvita. Torihotelli saisi hallista mahtavat ravintolatilat. Jos kauppiaat haluavat jatkaa, niin kannattaisiko kysellä Stockmanin tiloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla liian kallista pienille yrittäjille Pekurissa, kun ei se Stockmankaan niitä vuokria suostunut maksamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla voitaisiin vaihtaa hallin kauppiaat, näyttää siltä, että joillakin kulkee perintönä hallipaikka. Vuokra-aika viiteen vuoteen ja sitten out. Näistä Oulun kuvioista sen verran, että on aivan sama asia veronmaksajalle maksaako kaupunki suoraan näitä rakennuskuluja, vai näiden "tytäryhtiöiden" kautta, kuten Oulun Pysäköinti, Oulun Narikka jne. Näillä vain saadaan kaikki näyttämään paljon kauniimmalta !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Torin (lähes) keskelle rakennetaan iso uudisrakennus, hotelli tapahtumatoreineen.
Hypeyrittäjä tulee valmiiseen miljööseen. Pilaako sen, aika näyttää. Työmaa haittaa paljon.
Torin kauppiaat väistävät työmaan alta pois. Kauppahallin suojeltu rakennus säilyy, mutta kauppiaat joutuvat taivasalle.
Torissa ja kauppahallissa tärkein asia on toiminta siellä, kauppiaat ja asiakkaat. On ympäristölläkin merkitys.
Toivottavasti pienet yrittäjät jaksavat palata evakon jälkeen ja palauttaa tori 2.0 lähes ennalleen.
Kaupunki voisi auttaa heitä NYT säilyttämään Oulun kesän ykkös matkailukohteen huipputasoisena tulevaisuudessakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Porvari hallitus on näyttänyt esimerkkiä miten toimitaan ja pikku herrat ja rouvat pomppii innoissaan perässä euron kuvat silimillään, arina sen kohta omistaa kattokaa vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö ne sopeuttamiseläkkeen saajien rahat joutaisi tähän tarpeeseen,on se kumma että sekin asia painetaan villasilla??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (70)

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
37
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
11
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
8
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
5
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
4
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image