Oulu

Oulun lukioiden kes­kiar­vo­ra­jat julki – Kastellin lukioon vaadittiin parhaimmat paperit

Kastellin lukio KUVA: Pekka Peura
Oulu 14.6.2018 11:17
Kaleva

Lukioiden ja ammatillisten koulutusten yhteishaun opiskelijavalinnat on julkaistu tänään.

Korkein keskiarvoraja oli tänä vuonna Kastellin lukioon. Kastellin lukioon vaadittiin 8,83 keskiarvo. 

Oppilaita, jotka hakivat ensisijaisesti Oulun lukioihin oli tänä keväänä yhteisvalinnassa 1636. Sisään lukioihin heitä pääsi 1450.

Kastellin lukio keräsi eniten hakijoita tänä vuonna. Kastellin lukioon haki 341 opiskelijaa. Toiseksi eniten hakijoita oli Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukioon, jonne haki 234 hakijaa. Aloituspaikkoja Kastellissa on 185 ja Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa 190.

Keskiarvorajat oululaislukioihin:

Haukiputaan lukio: 5,58
Kastellin lukio: 8,83
Kastellin lukion urheilulinja: 14,89/20 pist.
Kiimingin lukio: 7,25
Laanilan lukio: 8,17
Madetojan musiikkilukio: 12,25/20 pist.
Merikosken lukio: 7,83
Oulun Lyseon lukio: 8,67
Oulun Lyseon lukion IB-linja: 12,69/20 pist.
Oulun Lyseon lukio/Tyrnävän monimuotolukio: 7,67
Oulunsalon lukio: 7,25
Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio: 8,54
Pateniemen lukio: 7,42
Oulun normaalikoulun lukio: 8,58
Svenska Privatskolan i Uleåborg: 7,42

Lukioihin valittujen nimet löytyvät lukioiden omilta kotisivuilta. Yhteishaun tuloksesta ilmoitetaan kaikille hakijoille myös kirjeitse.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (56)

Onnittelut lukioon valituille!

Jos joku jäi ilman lukiopaikkaa, maaseutulukiot, mm. Rautavaaran lukio, ottavat avosylin vastaan ja huolehtivat yksilöllisesti ylioppilaaksi. Rautavaaran lukiolaisilla on mahdollista osallistua sirkuskoulutukseen. Kunnassa on kansainvälinen leiri- ja kurssikeskus, joten kansainvälistyminen on luonnollista.

Eipä teilata reuna-alueiden lukioita keskiarvon takia. Tiedän, että lyhyen matematiikan kuutosellakin voi valmistua matematiikan maisteriksi erinomaisin arvosanoin. Vaatii tietysti ryhdistäytymistä.

Oulun lukioissa panostetaan kiitettävästi matemaattisiin aineisiin. Lukiolaisten kannattaa osallistua matematiikan maksuttomille kertauskursseille ja ahkeroida matematiikan parissa muutenkin, koska varsinkin pitkän matematiikan opiskelleille aukenee jatko-opiskelupaikka kohtalaisen "helposti". Vaatii kyllä pitkäjännitteistä työtä.

Ilmoittautuminen kertauskursseille viimeistään 20.6. osoitteessa: ouluma.fi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Cooperin testi pitäisi olla jokaisen lukion tärkein testi. Kun on hyvä kunto niin älykin pelaa paremmin ja jaksaa opiskella teoriaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alle 7,5 keskiarvon lukiot kannattaa lopettaa.
Haukiputaallekin siirtymäajalla kiireessä rakennettiin uusi iso lukio kun päättivät liittyä Oulun kanssa, nyt sinne pääsee kaikki alle 6 keskiarvollakin ei näytä kiinnostavan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoruudessani lukioon pääsi vain keskikoulun parhaat ja kynnys oli korkea kun suuret ikäluokat olivat kysymyksessä. Silloinen teku oli kova sana siellä osattiin laskea mennen tullen paremmin kuin nykyiset yliopisto opiskelijat.Nykyisin paapotaan ja kehutaan vaikka ei mitään olisi kehumista päin vastoin haukkuminen ja rangaistus olisi oikea toimenpide.Valitettavasti lukioon ohjataan lähes kaikki oli järkeä tai ei ja enimmäkseen ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se nuori voisi oppia uskomaan itseensä ja kykyihinsä, jos kukaan muukaan ei usko? Eiköhän meillä menetetä liian monta nuorta joka vuosi sillä, että ainoa kannustuskeino on "lyö lyötyä" vielä kerran. Pahalla ei hyvää saa aikaiseksi - tässä nyt jo tuhansien murheellisten laulujen maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä teknisen tiedekunnan matematiikan PK1 ja PK2 heti ensimmäisenä vuonna erottelee jyvät akanoista. Tarkoitus lienee koko PK (peruskurssi):lla on näyttää ettei DIn papereita tule ilman oikeasti erinomaista matematiikan ymmärrystä. Sinä kyllä lukion pitkän matematiikan keskitason suorittajat ovat heikoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta kirjoitat. Kyllä pitkästä matikasta pitäisi olla e tai l, että ymmärtäisi jotain. Mutta opiskelijoita otetaan sisään ihan niin kuin joissakin lukioissa, että saataisiin opettajille töitä. Laadusta viis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

LUKIOON ? Peruskoulun päättötodistuksen keskiarvo EI määritä lukio-opinnoissa menestymistä. Peruskoulun opettajat eivät aina onnistu opetustyössään eivätkä arvioinneissaan, mikä näkyy oppilaan päättötodistuksessa. Perusasteella pienen koululaisen/oppijan motivaation puute kertoo huonosta oppija-opettaja -suhteesta !

Lukio-opinnoissa - kuten kaikissa opinnoissa - menestymisen kannalta keskeinen tekijä on MOTIVAATIO. Motivaatioon vaikuttaa ensisijaisesti oppijan oma käsitys itsestään itseohjautuvana oppijana. Nuoren saama asiallinen kannustus teoreettisiin opintoihin johtaviin lukio-opintoihin sekä yksilön omanarvontunto, itsetunto, itsekunnioitus vahvistavat motivaatiota.

Nykyisin kouluissa korostetaan itseohjautuvuuden tärkeyttä, mikä on edellytyksenä lukio-opinnoissa menestymiselle. Tarvitaan itsenäistä opintojen suunnittelua ja oman lukujärjestyksen laatimista ottaen huomioon monessako vuodessa lukio-opinnot aikoo suorittaa. Harrastuksille täytyy jäädä aikaa. Harrastusten ei tarvitse olla kalliita vaan erityisesti sosiaalisia vuorovaikutustaitoja kehittäviä ja terveelliseen elämään valmentavia, joista esimerkkinä liikunta ja urheilu. Nuori valmistautuu kohtaamaan tulevaisuuteensa. Hänen täytyy elää omaa elämäänsä, ei muiden ja siihen tarvitaan itseohjautuvuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sääli ettei Toppilan lukiota enää ole. Siellähän oli monta vuotta koko Suomen huonoin keskiarvo. Oulusa osataan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaakseni sieltä myös pääsi ylioppilaaksi, vaikka 75 lukiokurssia ei tullut täyteen. Silloinen vallanpitäjä esiintyy nyt kyllä kaiken koulutuksen asiantuntijana. Kouluhan kyllä lakkautettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin kun olin siinä ijässä olisi päässyt lukioon 7,4 keskiarvolla vaan maalais kylässä ei ollut lukioita olisi pitänyt lähteä maalikylliin lukioon vaan kun ei ollut rahhoo niin jäi pelkän peruskoulun varraan vaan nyt on jo palluulipun miehiä .Vaan onnea kaikille valituille ,kyllä maaliman läpi mennöö kun tolokku ja rehellinen .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoret äänestää jaloillaan ulos sivukylien lukioista. Vanhemmat haluaa lukion kotikulmille mutta nuoret haluaa keskustan lukioihin. Sivukylien lukioihin menee sitten ne, jotka ei muualle pääse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joidenkin nuorien kohdalla tietysti totta, lähinnä kylläkin sen vuoksi, että reunalukioita on viime vuosina kovin aktiivisesti mustamaalattu. Itse jäin lähilukioon, enkä ole päätöstäni joutunut katumaan (eikä ole kyllä kukaan kavereistanikaan). Ei keskustan lukioilla ole sen enemmän tarjottavaa, kuin joku hassu kurssi sinne tänne. Eikä nuorilla olisi mikään kiire kaupunkiin, jos reunalukioita ei leimattaisi siksi "viimeiseksi vaihtoehdoksi", kyllä monet haluavat edelleen jäädä lähilukioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän reunalukioita systemaattisesti mustamaalata. Joku lukio tekee sen omalta kohdaltaan ihan itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä siinä mielessä mustamaalataan, että toistuvasti nostetaan kyseiset lukiot lakkautusmielessä esiin. Toivon, että lähilukiot säilytetään ja niille annetaan työrauha. Opiskelijoita ei saada kouluihin, jos ei ole varmuutta siitä, että koulun saa käydä loppuun asti omassa lukiossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin ymmärrettävää nuorten kannalta ja keskustaan kaikki tiet vievät joten helppo kulkea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnittelut joka tapauksessa kaikille opiskelupaikan saaneille, onpahan alku suurelle ja tuntemattomalle tulevaisuudelle👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lyseon raja on kyseenalainen, koska pitkän Ruotsin lukeneet peruskoululaiset pääsevät huomattavasti alhaisemmalla päästötodistuksella lukioon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (56)

Uutisvirta

6:00
Senaatti-kiinteistöt pitkittää Poliisin toimitilaongelmaa Oulussa, luvattujen uusien tilojen suunnittelu viipynyt kohtuuttomasti Lukijalta
6:00
Valoa luvassa kurjistuvalle elonkirjolle: ympäristöministeri Krista Mikkonen lupailee 42 miljoonaa euroa luonnon monimuotoisuuteen jo ensi vuonna
6:00
Oulu on suurista kaupungeista sairain: Perusterveydenhuollon kulut vertailun korkeimmat, asukasta kohden käytettiin viime vuonna 2519 euroa Tilaajille
22.10.
Ratavaurio sotkenut liikennettä: Intercity Tampereelta Ouluun on peruttu – junaliikenne pääsee jatkamaan arvion mukaan kello 7
22.10.
Venäjän ulkoministeri Lavrov: Venäjä ja Turkki alkavat partioida yhdessä Syyrian pohjoisosissa
22.10.
Viime kauden vastustajan valmentajaa harmittaa: "Pukkia tarjottiin mestaruussarjan kaikille seuroille"
22.10.
Parlamentin alahuone hyväksyi Johnsonin ehdottaman brexit-lain, mutta kumosi esityksen lain tiukasta aikataulusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

128 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Mutta nämä aloitukset satuttaa aina eniten kateellisia. Vastauksista näkee ketä. Lue lisää...
Niin tai näin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image