Oulu

Oulun lentoaseman suuri laajennus lyötiin lukkoon

Oulu 5.6.2009 10:52
Susanna Kemppainen
Oulun lentoasema joutuu syksyllä tuhdin remontin kouriin. Lentoasemaa ryhdytään laajentamaan, ja sen terminaalia ja rakenteita uudistamaan. Yksityiskohtaiset suunnitelmat rakentamisesta valmistuvat lokakuun loppuun mennessä, minkä jälkeen päästään tositoimiin. Pääasiallisesti rakentaminen ajoittuu vuosiin 2010 ja 2011. Valmista pitäisi olla syyskuussa 2011.

Finavia, Oulun kaupunki ja seutukunta sopivat Oulun lentoaseman kehittämistä koskevat yksityiskohdat torstaina. Tuolloin lyötiin lukkoon muun muassa hankkeen aikataulua koskevat virstanpylväät ja käytiin läpi rahoitus ja suunnitelmien tarkempi sisältö.

"Tavoitteenamme oli päästä siihen, ettei toteutuksessa lähdetä liukumaan. Nyt on hyvä aika tehdä ja toteuttaa", Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen kuvailee.

"Tämä on erittäin positiivinen asia. Uudistus antaa edellytykset koko seudun matkailun kehittämiselle."

Laajennuksen jälkeen Oulun lentoaseman volyymi lähes kaksinkertaistuu 1,5 miljoonaan matkustajaan. Lentokentän tiloista tulee entistä avarampia, ja esimerkiksi turvatarkastuskapasiteettia lisätään kehittäen tarkastusta entistä nopeammaksi. Myös muun muassa ravintola-, kahvila- ja palveluliiketiloja tulee lisää.

Finavian pääjohtaja Samuli Haapsalo kertoo, että uudistus mahdollistaa sujuvan Schengen-maista ja muualta tulevan iikenteen erottelun. Samoin se tekee mahdolliseksi transfer-liikenteen yhteydet. Jatkossa esimerkiksi lentokoneisiin ei tallustella nykytapaan pitkin lentokenttää, vaan matkustajasiltoja eli tuttavallisemmin putkia pitkin.

"Oulunsalon lentoasema nousee varsin korkealle palvelutasolle", hän kuvailee sanoen investoinnin olevan erittäin mittava.

"Laajennuksen ansiosta Oulun asema Suomen selvänä kakkoslentoasemana vahvistuu entisestään."

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 21 miljoonaa euroa. Valtio antaa siitä elvyttävän lisäbudjetin kautta 6 miljoonaa, Finavia 9 miljoonaa, Euroopan aluekehitysrahasto 4 miljoonaa ja Oulun seudun kunnat 2 miljoonaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Finavia lomauttaa mm. tämän investoinnin seurauksena koko henkilöstön 3 viikon ajaksi, jolla saadaan n. 5 milj euron säästöt. Näin toimii vastuullinen valtion omistama liikelaitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järjetön hanke. Rahat olisi voitu suunnata vaikka Oulu-Seinäjoki radan kehittämiseen. Lentomatkustaminen saastuttaa luontoa ja on tulevaisuudessa kannattamatonta kun öljy loppuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saadaan varmaan se mittari, lolla mitataan onko nestetilavuus sallitut 25 ml vai ei. Sinappituubini etiketissä oli 50 ml. Siis tupla määrä. Sanoin jotta puristeltaa puolet pois siitä tuubista. Ei käynyt, kun ei ole mittaria. Varmaan maistuu virkailijalle koko tuubi krillatessa, kun oli jätettävä se hänelle. Että tällainen tapaus. PS. Vältän kaikin keinoin lentämistä ja sen saasteita. Ulkomaille lähden vain, jos joku pakottaa ja maksaa menot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä rahasta ne työpaikat luodaan, ei siitä että ne annetaan vastikkeettomina tukina ihmisille, jotka eivät nähtävästi ymmärrä, että heillä on itselläkin! vastuu omasta elämänraiteestaan. Erittäin hyvin toimittu! Toimivat lentoyhteydet ovat välttämättömyys, mikäli aiomme houkutella firmoja ja työpaikkoja Oulun alueelle. Vielä kun saadaan paikallisjunayhteys lentokentältä Kaakkurin kautta keskustaan ja sieltä edelleen teknologiakylään ja yliopistolle, niin koko seutukunta alkaa pelittämään. Ei tätä muut tee kuin me itse! :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

laajennus voisi tuoda uusia lentoyhtiötä ouluun vaikka joku easyjetin kaltainen ja se olisi todella hyvä oulun matkailulle ja oululaisille matkailijoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin Raha puhuu kuten tulenee olemaan kallioparkinkin suhteen. Kumpikin tulee osoittautumaan vuosien saatosssa turhaksi. Ilmastonmuutos on tosi asia, vaikka siihen ei haluta uskoa kuin silloin kuin siitä voidaan hyötyä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi olisi kyllä ollut nuokin rahat käyttää rautatien kehittämiseen ja tuplaraiteen rakennusaikataulun nopeuttamiseen Oulu - Seinäjoki välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja samaan aikaa muissa uutisotsikoissa "Rajut säästöt jatkuvat Finnairissa " ja "Oulun lentoliikenne notkahti ". Onko tuo laajennus Oulunseudun lentoliikenteen pullonkaula?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihdoin ja viimein saamme Oulun imagoon sopivan lentokentän! On hävettänyt olla kentällä vastassa muualta maailmasta tulevia kun jokaisen pienenkin "kylän" kenttä on tuplasti isompi kuin täällä, vaikka liikennettä on hurjasta paljon enemmän..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipa ole hiipunut Oulun kentalla. Jonoja riittaa, vaika helsingissa onkin autiota ja ylikapasiteettia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onhan tuo hyvä että laajenee ja alkaa muistuttaa jo ihan oikeaa lentokenttää kun tulee nuo putkilot eikä tarvitse tepastella asvaltilla koneeseen. kehitys luo kehitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt onkin sopiva hetki tulossa sulkea lentokenttä, koska laman ja videoneuvottelujen myötä sen tarve romahtaa. Toinen asia on se, milloin lentoaseman käyttö palaa ennalleen. Oma ennustukseni on, että ei koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmeessä volyymia pitää suurentaa kun matkustajamäärät vain hiipuvat hiipumistaan? Näin laman keskellä näillekkin rahoille löytyisi varmasti tarpeellisempiakin kohteita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miten se oli se ilmastonmuutoksen kanssa, entä lentomatkustamisen väheneminen(huomattu tarpeettomaksi), entä yleinen asenne lentämiseen....voisiko sinne rakentaa sen kallioparkinkin samaan syssyyn niin olis Pennanen kumppaneineen tyytyväinen heti kerralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image