Oulu

Oulun lentoaseman mat­kus­ta­ja­mää­rät laskussa alkuvuodesta, Lapin lentoasemilla kasvua

Oulun lentoasemalla kävi alkuvuodesta aiempaa vähemmän kotimaan matkustajia, mutta kansainvälisten matkustajien määrä kasvoi. KUVA: Maiju Torvinen
Oulu 11.7.2019 10:07
Iida Ahonen

Oulun lentoaseman matkustajamäärä laski alkuvuonna hieman. Matkustajia oli Oulussa tammi-kesäkuussa 2019 yhteensä noin 547 000, mikä on 1,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Kotimaan matkustajien määrä laski Oulussa alkuvuodesta 2,1 prosentilla. Matkustajia oli noin 493 000. Kansainvälisten matkustajien määrä puolestaan nousi 4,7 prosentilla noin 54 500:een.

Pohjoisen vetovoima näyttää edelleen olevan hyvä, sillä Lapin lentoasemien matkustajamäärä kasvoi 4,4 prosentilla ja oli tammi-kesäkuussa 794 000.

Suomen kaikkien lentoasemien matkustajamäärä nousi alkuvuodesta. Matkustajia oli kaikilla asemilla yhteensä lähes 13 miljoonaa.

Matkustajien suosituimmat kohdemaat kaikilta Finavian lentoasemilta ovat olleet Saksa, Ruotsi ja Espanja. Verkostolentoasemilla eniten ulkomaanlentojen matkustajia oli Ruotsiin. Turkish Airlines avaa joulukuussa suoran yhteyden Istanbulista Rovaniemelle, minkä odotetaan kasvattavan reittiyhteysverkostoa Pohjois-Suomesta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (71)

Lentäminen on huppailua. Suurin osa tarpeetonta ilman saastuttamista. STOPPI tälle sotkemiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimivan yhteys ja lisää pyöräteitä lentokentän ja kaupunnin välille.
Onneksi naapuri kuskaa minut lentoasemalle ei tarvi käyttää toimimatonta taksipalvelua..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö sais sen toimivan liikenneyhteyden Oulunsalon lentokentän ja kaupunnin välille, jossa toimisi pankkikortti manksuvälineenä. Nykyiset onnikkavuorot eivät mätsää lentojen kanssa ja taksit pitää tilata etukäteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuonna 2018: 1. Helsinki 20 848 749 + 10,4 %, 2. Oulu 1 096 917 +18,8%, 3, Rovaniemi 644 144 +11,2 %.
Tässä kolme eniten matkustajia Suomessa lentokenttää.
Oululla viime vuosi oli historiallisen ennätyksellinen vuosi +18,8 % oli ylivoimaisesti suurin kaikista pitkään aikaan.
Nämä kolme kenttää painii ihan eri sarjassa Kittilä on neljäs 2018, 354 561,
Lentäminen lisääntyy vaan Suomessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommenttipalstoilla tehty tästäkin uutisesta isompikin draaman aihe. Oulun matkustajamäärien lasku on ihan normaalia eri vuosien välistä heittoa. Oulun lentoasemalla menee hyvin, kuin myös monilla Lapin lentoasemalla, ja hyvä niin. Näiden lentoasemien menestys ei ole millään tavalla pois muilta lentoasemilta, sillä Oulun ja Lapin lentoasemien käyttäjäryhmät ovat hyvin erillaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun matkailu on kasvanut hyvin vuosittain noin 5 prosenttia, se on vain totuus, mikä on rabortoitu ja kerrottu julkisuudessa.
Viime vuonna Oulussa mentiin jo miljoonan lentomatkustajan yli ja näyttää nytkin menevän, lentomatkustus Oulusta on kasvanut joka vuosi nopeasti pitemmän aikaa.
Lapin viiteen kaupunkiin on tänä vuonna ollut paljon lentoja, se on ihan hyvä asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin näin. Samoin Oulun hotellien täyttöaste on Suomen parhaimmasta päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa ulkomaan lennot on kasvaneet 5 prosenttia, sitä pitäisi vieläkin lisätä, ettei Helsingin kautta tarvitsisi enää lentää.
1,5 prosentin laskueminen kotimaan lennoissa on erittäin vähän ja varmasti matkustajat on siirtynyt VR käyttäjiksi, kun rata on saatu kuntoon Helsinki-Oulu väli 5,5 tuntia on jo hyvä, jospa tulevaisuudessa 4 tuntia.
Lapin lentokentät lasketaan kaikki yhteen, tilauslentojahan sinne tulee, kotimaan lentoja vähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se tosiaan noloa, kun Oulu ei pärjää enää edes lentomatkustajien määrissä toisille.
Hauskinta kuitenkin on se, että Lapin lentokentät ovat vetäneet enemmän ihmisiä kuin Oulun kenttä.
Tässä huomaa, että Oulu on epäonnistunut jälleen kerran eikä osaa edes turismia itselleen hankkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ymmärsit tai tulkitsit väärin: kyllä se Oulun lentoasema on edelleenkin se toiseksi vilkkain kenttä Suomessa matkustajamäärissä, tuosta pienestä kausinotkahduksesta huolimatta. Finnavian tilastojen mukaan kokonaismatkustajamäärä toukokuun lopussa oli Oulussa 107 773 ja Rovaniemellä 32 750. Muut matkustajatiedot voi myös tarkistaa Finnavian tilastoista (finavia.fi).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En minä ymmärtänyt tai tulkinnut missään kohtaa väärin. Luehan sinä nyt kommenttini oikein ajatuksella niin huomaat, että kerroin Lapin lentokenttien menneen ohi oulusta.
Kannattaisi käsittää asiaa ennen kuin alkaa höperehtimään mitään.
Voi teitä pikkuisia kun teille ei oikein avaudu asiat vaan kateellisena alatte heti kauhean selityksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä Lapissa ole kuin pieniä kenttiä lähinnä turisteja varten. Siis lasketaan yhteen kaikki ja verrataan yhteen kenttään, eli höpöhommaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lappi on eri asia kuin Oulun lentokenttä, joka on Suomen toiseksi vilkkain, rautatiet vetää nykyään taas Oulusta varmasti paremmin.
Totta on että talvimatkailu veti hyvin Lapin matkailukeskuksiin väkeä, mikä on meille Oululaisille ja koko Suomelle erittäin hyvä asia, hinnat Lapissa myös nousi pilviin, eipä sinne enää Oulusta päässyt lomailemaan kaikki oli varattu loppuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se näköjään todistetusti oululaisille vaikeaa tajuta totuus, että Oulu jäi häviölle jälleen kerran ja tulee jäämään jatkossakin ja paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa 547 282, Rovaniemellä 322 331, eihän se ole ihan kaksinkertainen Oulun matkustajamäärä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten nuo PESSIMISTIT ja oman pesän likaajat saataisiin kaikki sinne Puolangalle karkotettua

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu kannattaa kiertää kaukaa eikä varsinkaan Oulun keskustaan pidä mennä koskaan. Tämä näkyy jo lentomäärissäkin. Oulu pelottelee ja ajaa kaikki turistit pois jo ennenkuin ne on tuleetkaan. Sakolla korkeintaan muistaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (71)

Uutisvirta

15:29
Tällaisia ovat Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun ehdotukset
15:25
Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun työt valmistuivat
14:34
Kuumalle liedelle jäänyt muoviastia aiheutti palohälytyksen Limingassa
13:59
Postin työntekijät osoittivat mieltään Postin pääkonttorilla Helsingissä – "Emme hyväksy, että meitä kohdellaan kuin orjia Suomessa"
13:50
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa
13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Henkilöauto ja traktori kolaroivat Oulun Vasankankaalla – ensihoito vei yhden henkilön tarkistettavaksi
101
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
79
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
45
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
39
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
37
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
23
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

235 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image