Oulu

Oulun lentoasemalle suunnitellaan parkkihallia

Oulun lentokentälle halutaan rakentaa parkkihalli. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 28.1.2012 8:03
Sanna Räihä
Oulun lentoasemalla on tehty alustavia selvityksiä pysäköintihallin rakentamiseksi aseman yhteyteen. Lentoaseman päällikkö Pekka Mäntynen kuitenkin painottaa, että toistaiseksi päätöksiä rakentamisesta ei ole tehty.

"Pysäköintitalo on yhtenä kehityskohteena ollut esillä, mutta mitään päätöksiä asiasta ei ole. Kyllä se tulevaisuudessa kuitenkin toteutetaan. Jos Oulun lentoasema saa kauttakulkulentoaseman roolin, silloin on edellytykset myös pysäköintitalolle", Mäntynen kertoo.

Vuosia lentoaseman suurkäyttäjänä ollut teollisuusneuvos Jorma Terentjeff on pohdiskellut parkkihalliasiaa paljon. Hän uskoo, että rahoitus voisi löytyä yksityispuolelta, mikäli Finavia ei pidä hanketta ajankohtaisena. Joko lentoaseman palveluita käyttäviltä maakunnan yrityksiltä tai sijoittajapiireiltä voisi olla intressejä rahoittaa autoille katto pään päälle.

Mäntynen ei yksityisrahoituksesta innostu.

"Sellainen ei ole meidän keinovalikoimissa. Jos pysäköintitalo tehdään, se tehdään itse."

Terentjeffin mielestä parkkihalliasiassa ei pitäisi pitää rimaa liian korkealla, vaan voitaisiin tyytyä esteettisesti vaatimattomaan, mutta kuivat jalat ja sulat autot edullisesti takaavaan ratkaisuun.

Lue lisää lauantain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Kannatan lämpimästi parkkihallia! Jos ei Finavian hallitsemille maille (lue: se ei halua luopua parkkipaikat-nimisestä kultakaivoksesta), niin kyllä kentän läheisyydestä taatusti löytyy tilaa pari-kolme hehtaaria. Sieltä sukkulabussiliikenne kentälle ja takaisin. Finavian nykyisillä törkeän kalliilla avoparkkihinnoilla saisi tod.näk. paikan parkkihallista. Tervetuloa vaan parkkipaikkakilpailu Oulunsaloonkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai siinä 2 minuutin paikalla voi ketään jättää pois kyydistä, kun jotkut idiootit käyttävät sitä parkkeeraamiseen. Viimeksi joku hiphop-jengi jätti amiskottoosensa kylmästi siihen ja käppäili sisälle. Olen aiemmin todennut, ettei oululaiset tarvitse moottoritietä (ainakaan ramppeja), kiertoliittymiä eikä liikennevaloja, kun ei nioitä osata käyttää. Lisänä tulevat nyt sitten nämä ertyiset parkkipaikat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä auttais jo kovasti, kun saataisiin toimiva joukkoliikenne. On se kumma, että tätä vastahakoista yhtä yrittäjää, jolla asiakaspalveluhenki on pahasti hukassa, roikotetaan tuossa. Kun voisi vaikka kaupungin voimin järjestää sukkulayhteyden keskustan ja lentokentän välille. Sopivilla vuoroväleillä olisi todennäköisesti jopa kannattava bisnes.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maksuautomaatit ja otto-automaatti myös tarpeen. Parkkeraamisen järjestäminen sujuvammaksi ja käyttäjäystävällisemmäksi. Niin ja tietysti pitäisi olla takseja sekä joukkoliikenne valmiudessa silloinkin kun lennot saapuvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo taas oli sellainen rumba eilen kuuden aikoihin asemalla ettei tosikaan autoja jonoksi asti ja parkkitilaa ei oikein missään. Naurettavat 2 ja 5 minuutin parkkitruudut ovat aivan mahdottomia ja melkoisia rahasampoja Finnavian pysäköinnin valvonnalle. Noh onneksi kauempana on 20 min ilmaista pysäköinti aikaa p2 alueella, mikä helpottaa jonkin verran, mutta suurin pullonkaula on juuri lentoaseman edusta ja sisääntulo väylän yksikaistaisuus. Ehdottomasti pitäisi olla kaksikaistainen sisääntulo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentti nimimerkille sika. Kyllä ne rahamiehet tulevat taksilla kentälle, ja eivät tarvitse parkkia. Köyhät ajavat stten sinne omalla autollaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä tahansa on parempi kuin tämä nykyinen pysäköintijärjestely. Ainoa parannus on ollut pyörätien jatkaminen lentoasemalle saakka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä kumma tässä oikein on, että jatkuvasti näissä maalaisissa autojen parkkeeraukseen tarkoitetut tilat ja rakennelmat saavat pulssin nousemaan? Kai tuo nyt ihan selvää on, että jos liikenne lentoasemalla kasvaa, on parkkitalot täysin välttämättömiä. Ei kukaan kapsäkkien kanssa ala kilometriä kävelemään autolta asemalle. Lumettomuus ja kuivat tilat tulevat kaupan päälle. Miksei kelpaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ehdottomasti täytyy saada maakunnan rahamiesten mersuille ja audeille katto päänpäälle, on täysin kohtuutonta että ei voi pikkukengillä tepastella parkkipaikalle vaan joutuu rahvaanomaisesti talvisaappaat jalassa putsaamaan lunta auton päältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja parkkeerauksen hinta vain nousee entisestään. Kannattaisi lopettaa aseman kehittäminen tai kellään ei ole kohta varaa käyttää sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan siellä pysäköinti vieläkin ilmaista ensimmäiset 15 minuuttia, eikä semmonen tunnin pysäköintikään maltaita maksa. "Ilmaiset" paikat olisivat kuitenkin aina täynnä, olipa niitä sitten kymmeniä tai satoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suunnittelisivat ensin kokonaan uusiksi pysäköimättömän vienti- ja tuontiliikenteen asemalle. Nyt on vain muutama hikinen paikka autoille, joiden kuski ei halua koskaan poistuakaan ratin takaa, pelkästään jättää tai noutaa muita asemalta. Siksi näkeekin autoja ajamassa loputonta lenkkiä, yrittäen pelata aikaa voidakseen pysähtyä noukkimaan saapuvia. Aikaisemmin sentään pystyi vieräisestä, ulkona olevasta kolikkoautomaatista ostamaan viisitoista minuuttia helposti keskiparkista ja aina oli tilaa. Sitten sekin torpedoitiin. Merkillistä kehitystä, kun menee vain taaksepäin. Näin sitä Oulunsalossa osataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ihmisiä vaivaa kun ei voi pieneksi hetkeksi jättää autoansa taivasalle? Seuraavaksi nämä kaupunginhallituksen monumentinrakentajat varmaan ehdottavat pysäköinnin siirtämistä maan alle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyinen malli on ainakin aivan syvältä, mitä järkeä on tehdä parkkeeraus lentokentällä niin kohtuuttoman vaikeaksi? On kyllä liikenneympyröitä ja tienpätkiä, mutta autoille ei sitten jääkkään tilaa ja sekin vähä piti laittaa puomin taakse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image