Oulu

Oulun lää­kä­ri­kop­te­rin tukikohta saneerataan, valtion rahoitusta tuli 9 miljoonaa euroa toivottua vähemmän

FinnHEMSin tukikohdan remontin aikataulusta ei ole vielä tietoa KUVA: Teija Soini
Oulu 21.2.2019 15:40
Pasi Klemettilä

Talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasi torstaina, että valtio luovuttaa FinnHEMS Oy:n tukikohtamenoihin noin 18 miljoonan euron osakevarallisuuden. Määrä on pienempi kuin aiemmin linjattu, koska omistusjärjestelyt eivät muutu.

Lisärahan turvin voidaan peruskorjata kaksi olemassa olevaa lääkärihelikopterien tukikohtaa Tampereella ja Oulussa sekä rakentaa kaksi uutta tukikohtaa Pohjanmaalle ja Kaakkois-Suomeen.

FinnHEMSin hallituksen puheenjohtaja ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kehitysjohtaja Pasi Parkkila kertoo, että tässä vaiheessa ei ole hankesuunnitelmaa siitä, miten ja milloin Oulun tukikohta peruskorjataan.

Oulun tukikohta on nyt Oulunsalossa.

Rahoitusta tuli 9 miljoonaa euroa toivottua vähemmän.

– Ero on varsin suuri. Kyllä tässä oikeasti joudutaan käymään suunnitelmat hyvin tarkkaan läpi ja miettimään, miten oikeasti pystytään etenemään. Aikatauluja on tässä vaiheessa mahdotonta sanoa, Parkkila sanoo.

Asiaa viedään eteenpäin ripeästi.

– Oulunsalossa ja Tampereella tukikohdat ovat olemassa ja niiden saneeraus voidaan varmasti aloittaa kohtuullisen pian. Tilat on tarkoitus saneerata pysyviksi.

Parkkila ei usko, että tukikohta muuttaisi pois Oulunsalosta.

– Päätös on sinänsä äärettömän tärkeä. Tilanne on kellunut pitkään. Tuleeko rahoitusta, minkä verran ja mitä sillä saa tehdä? Siinä mielessä päätös oli erittäin hyvä.

Ministerivaliokunnan päätöksestä riippumatta rakenteilla olevaan uuteen OYSiin on Parkkilan mukaan varmasti tulossa laskeutumiskenttä lääkärikopterille.

MAINOS

Kommentoi

Oulunsalolaisille hyvä, mtta ihan liian syrjässä muuten. Huolestuneena katsoo kun Finnhems auto sukkuloi lentökentäntien ruuhkassa. Aivan väärä paikka.
Auto ja kopteri pitäs olla samassa ja parhaiten OYS n kupeessa motarin liittymässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin älytöntä pitää helikopterin tukikohtaa Oulunsalossa. Se pitää sijoittaa esim Oys:n uuden osan katolle. Maayksikkö lähtee kaupunkiin Oulunsalosta ja ajaa sitten Oys:iin. Täysin järjetöntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kallis on tukikohta helikopterille, jos yhdeksällä miljoonalla eurolla ei pikku hallia saa pystyyn ja nythän on kysymyksessä vain entisten tilojen remontti. Ei kait sinne leikkaussalia tarvitse rakentaa? Onkohan vaateet nostettu aivan liian korkealle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei missään nimessä Oulunsaloon, aivan järjetön paikka. Vuodessa ei ole montaa päivää jolloin on lentokeli. Suurinosa tehtävistä on varmasti maayksiköllä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu ei Oulunsaloon. Karttaa kannattais vilkasta kun suunnittelee tukikohdan paikkaa. Myös vois miettiä, oisko mahollista saada tulevan paloaseman kanssa synergiaetuja jos varattais tilat myös kopterille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko Kaleva avata mihin näitä miljoonia tarvitaan? Ymmärrän, että kopterit ovat kalliita, mutta miksi tukikohtaan menee hirvittävä summa rahaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulunsalon tukikohdassa ei ole mitään järkeä. Varsinkin kun se lääkäriautokin pitää tukikohtaa siellä.
OYS:iin olisi nyt helppo suunnitella kunnon tukikohta, mutta se varmaan unohtuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko tukikohdan sijoittaa Heikinharjuun? Sinnehän tuntuu riittävän valtion rahaa muutenkin. Tässäkin on priorisoitu tärkeimmät rahareiät ensin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OYS:n potilaiden tulee saada nukkua yönsä rauhassa eikä herätä kesken unlääkkeiden vaikutusta helikopterin pörinään. Muutenhan on tarpeetonta antaa OYS:n esim.potilaille unilääkettä koska moni lentoonlähtö kopterilla on turha.Sitä ei oikeasti tarvita näin pienessä valtiossa lainkaan.Yksikään ei ole MEDIHELIN kyydin tarpeessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:58
STUK on saanut niukasti lupa-aineistoa Fennovoimalta tänä vuonna – yhtiö oli aikonut lähettää suuren osan lupa-asiakirjoista tämän vuoden alussa
9:46
St. Louis Blues etenee Stanley Cupin finaaleihin – Joonas Donskoin San Jose lähtee kesälaitumille
9:43
USA:n osavaltio sallii ihmisruumiin kompostoinnin vaikka puutarhan lannoitteeksi
9:32
Kysely paljasti teattereiden työskentelykulttuurissa hälyttäviä piirteitä – Oulun teatterissa mittarit näyttävät nyt vihreää Tilaajille
9:27
Metsähallitus: Munarosvoja saattaa liikkua myös Suomessa – keräilijät ovat kansainvälisesti verkostoituneita
9:15
Oululaisprofessori Heli Jantunen sai naisten innovaatiopalkinnon
8:41
Kenkäjätit vaativat Trumpia lopettamaan kauppasodan – tullien nostaminen iskee kohtuuttomasti amerikkalaiseen työväenluokkaan
19
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
19
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
10
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
7
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
7
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
7
Oulussa osataan sopia isoista asioista – ongelma on päätösten ja sitä kautta toimeenpanon viivästyminen Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image