Oulu

Oulun kult­tuu­ri­pää­kau­pun­ki­hank­kees­sa avattiin avoin ohjelmahaku – tarkoitus kerätä iso nippu ehdotuksia kult­tuu­rioh­jel­man sisällöksi

Oulu 11.2.2019 10:02
Antti Pasanen

Oulu2026-hanke on aloittanut kaikille kansalaisille avoimen ohjelmahaun. Haun tarkoituksena on kerätä mahdollisimman runsaasti ohjelmaehdotuksia, joita hyödynnetään ensivaiheen kulttuuripääkaupunkihakemuksessa vuonna 2020.

Haku kestää 31. toukokuuta asti. Sen toivotaan tuottavan kahdentasoisia ehdotuksia: ohjelmia tai projekteja, joiden toteutusvalmius on korkea tai ideoita, joiden valmistelu on vasta alussa.

– Ehdotusten pohjalta ryhdytään sitten rakentamaan Oulu2026-kulttuuriohjelman sisältöä. Hakuun voi osallistua kuka tahansa yksin, edustamansa yhteisön tai laajemman verkoston kanssa. Haun kautta koostetaan yhteen ainutlaatuiset kulttuuripääkaupunkivuodet sisällöt, kertoo hankkeen johtaja Piia Rantala-Korhonen tiedotteessa.

– Nyt on tärkeää, että kaikki oululaiset ja lähikuntien edustajat olisivat aktiivisia, sillä kulttuuripääkaupunkihakemus tehdään yhdessä, sanoo kulttuurijohtaja Samu Forsblom.

Ohjelmaehdotusten tulee noudatella Oulu2026-teemoja, joiden yläotsikko on Kulttuuri-ilmaston muutos (Cultural Climate Change). Muita teemoja ovat Rohkeasti reunalla (Hinterland), Vastakohtien voima (Contrasts) ja Villisti kaupunki (Wild City).

Tarkemmat hakuohjeet ohjelmahakuun löytyvät tästä osoitteesta.

Suomalaiset kaupungit jättävät ensivaiheen hakemuksensa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi toukokuun loppuun mennessä vuonna 2020.

Lopullinen valinta tehdään vuoden 2021 aikana. Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki valitaan Suomesta ja Slovakiasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tämä on nyt kyllä oikeasti ihan älytön hanke. Oulussa ei ole todella mitään sellaista kulttuuria jota kehtaisi näyttää maailmalle. En oikein ymmärrä mikä tämän takana on muu kuin päättäjien huono itsetunto, keksitään jotain älytöntä sen sijaan että tehtäs jotain järkevää. Nimimerkillä kulttuurikaupungeissa käynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En olis ihan noin nihilistinen: tämä voisi olla mahdollisuus luoda ja kehittää uutta kulttuuritoimintaa kaupunkiin. Tai siis itse asiassa luoda uudenlainen ajattelukulttuuri ja toimintatapa Ouluun. Mutta valitettavasti ongelmana Oulussa on edelleen se, että meillä kaikki kehittäminen lähtee latvasta tyveen. Tarkoittaa siis sitä, että sen sijaan, että vahvistettaisiin, kannustettaisiin ja tuettaisiin jo olemassa olevaa tai orastavaa aktiviteettia ruohonjuuritasolla, siis siellä ihan tavallisten ihmisten keskellä ja arjessa, lähdetään soitelleen sotaan. Luodaan brändejä, tehdään ohjelmajulistuksia, pistetään teippejä ikkunoihin ... Lopputuloksena todellakin kirjaimellisesti päälleteipattua toimintaa, joka irtoaa ja lentää taivaan tuuliin heti, kun tämä touhotus on ohi. Eikä siis siitä jää mitään muuta käteen kuin iso lasku ja päähän hirvittävä kankkunen. Kulttuuri lähtee ihmisistä, ei hallinto-organisaatiosta. Mutta hallinto-organisaatio voisi toimillaan edistää sitä kulttuurin kehittymistä ja kasvua. Sitä toivoisin näkeväni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdota meille ohjelmaa ja mielellään myös maksa itse viulut. Oulu2026 kiittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu ei saa laittaa rahaa kulttuuripääkaupunkihankkeeseen, jos yhtäaikaa esim. yliopiston musiikkikasvatuksen koulutusohjelmaan esitetään rajuja yt- neuvotteluita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Öööh, nyt meni kyllä puurot ja vellit sekaisin: Oulu ei liene mitenkään merkittävässä roolissa yliopiston koulutusohjelmien rahoittamisessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ortotopologia olisi maailman mittakaavassa ainutlaatuinen teema, kuuluisikohan "villiin kaupunkiin" vai "vastakohtien voimaan"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

täysin absurdi ajatus että oulusta voisi tulla kulttuuripääkaupunki, edes sen statuksen hakeminenkin tuntuu tuntuu naurettavalta. raiskaukset rehottavat pitkin poikin kaupunkia, poliisi piilossa jossain hiukkavaarassa, silloin tällöin uskautuvat pois sieltä panssaroiduissa hevi-mersuissaan, vanhukset " hoidetaan " ja säästetään hengiltä... gotham city tästä oulusta tulee mieleen ja batmania täälläkin tarvittaisiin kovasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattais joskus itsekin jalkautua sinne "gotha cityyn", niin sais ehkä paremman ja realistisemman kuvan todellisuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin pitää ihan oikeasti olla jotakin jo olemassaolevaa eikä kysellä olemattomien perään. Nämä kyselyt jo todistavat sen, ettei mitään ole.
Näihinkin hankkeisiin menevät rahat tulisi käyttää vanhusten ja lasten turvallisuuteen ja hyvinvointiin. Se pitää vain uskoa, ettei Oulusta kulttuurikaupungiksi ole - pitää olla sisältöä ja sitä vain ei nyt ole ja sillä siisti. Mitä hirveätä rahan ja resurssien haaskausta kaupunki harrastaa. Vastuutonta puuhastelua kaupunkilaisten rahoilla. Peräänkuulutan päättäjien vastuuta ja järkeä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Häpeän olla oululainen. Vanhuksien pitäisi saada riittävästi kunnon ruokaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kallis palkkaisia naisia ja miehiä lentelee ympäri Eurooppaa veonmaksajien piikkiin. Sitten mennään siitä mistä aita on matalin ja kysytään heidän palkansa maksavilta, että mitä pitäis tehdä. Tämän on kaikki esim vanhustenhoidosta pois. Hävetkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oukan kotisivuilla samassa kaupungin julkaisemassa tiedotteessa 6.2.2019 samoin kuin tämäkin, ensimmäisenä oli kaikille mahdollisuutena hakea tosi nopealla aikataululla ( siis olikos tarkoitettu kohdentaa tästä jo tietoisia, toivottuja erityishakijoita )seuraavaa.. ?

Oulun kulttuuripääkaupunkihanke TARJOAA TUKEA opintomatkoihin,
hakuajalla 6.2. - 20.2. 2019 Matkojen tavoitteena on tuottaa ehdotuksia Oulu2026 ohjelmahakuun. Nopeasti hakemaan, koska tästä pikahausta jo tietäväthän latkivatkin kermat päältä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisin pitää moraalia kohottavan puheen, aihe olisi Rohkeasti peräkylillä (Hinterland = peräkylä), rohkaisin Oulun syrjäseutuja pitämään puolta palvelujen saamiseksi takaisin ja mihin katosi virkamiesten lupaukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopettakaa jo tuo pelleily. Ensin asiat kuntoon, sitten vasta voi miettiä mihin ylijäämärahat tuhlataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just. Pitäis olla jotain järkeä jo päättäjilläkin ja pistää asiat oikeasti tärkeysjärjestykseen. Vanhustenhoitoon liittyvät asiat kuntoon ensin, kyllä sen jälkeenkin aikaa hössöttää tuota Oulu2026 hanketta, onhan tuohon vielä seitsemän vuotta aikaa, kai nyt lyhyempikin aika riittää tuohon jonninjoutavaan pilipalijuttuun. Nyt on nyt ja nyt pitäis keskittyä siihen miten järjestetään vanhuksille hyvä hoito, järkevämpää olis tuohon rahaa käyttää kuin 2026 hankkeeseen vai ajatellaanko ettei nyt ole niin nöpönuukaa miten Oulussa vanhuksia hoidetaan. Oikeasti jo hävettää oululaisten päättäjien asenne tällä hetkellä, piupaut välittävät asukkaista ja heidän mielipiteistään. Oulu kuilun partaalla olis parempi teema kuvaamaan Oulu2026 hanketta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupunki voisi jo lopettaa tämän rahan tuhlauksen tuohon kulttuuripääkaupunki hömpötykseen ja keskittyä oikeisiin ja todellisiin asioihin. Tuolla henkisellä pääomalla ei oikein vatsa täyty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:29
Kahden rekan nostotyöt haittaavat liikennettä Siikalatvalla – Ilmatieteen laitos varoittaa liukkaista väylistä Pohjois-Pohjanmaalla
6:07
Lumitaakka uhkaa taas sähkönjakelua Kainuussa – pelkona vuoden 2018 lumikriisin toistuminen, jolloin hätiin tuli myös puolustusvoimat
6:00
Kerrasta koukkuun ja kohti korkeuksia – Iin lukiolaisella Tuukka Simosella on kaikki edellytykset nousta kiipeilyssä maailman huipulle Tilaajille
6:00
Vuorovaikutuksen puute vaivaa Oulun vedenhankinnassa Lukijalta
6:00
Vasemmistoliitto äänestää varapuheenjohtajista ja puoluesihteeristä – Ydinvoimasta ja päihdepolitiikasta tulee vääntöä puoluekokouksessa
6:00
Näillä kymmenellä tavalla ilmastokriisi uhkaa tänään syntyvän lapsen terveyttä – kansainväliseltä tutkijaryhmältä hyytävä raportti Tilaajille
6:00
"Suomessa pitää voida ilmaista omaa uskontoa" – Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen mukaan sananvapaus on vaarassa kaventua Euroopassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

258 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image