Oulu

Oulun kouluissa vielä vapaita paikkoja – tarjolla toisen ja kolmannen asteen opintoja

Oulun ammattikorkeakoulussa on parhaillaan menossa lisähaku viiteen tutkinto-ohjelmaan, joissa on vielä vapaita aloituspaikkoja. KUVA: Essi Puuri
Oulu 8.8.2018 7:59
Tapani Iivanainen

Useaan Oulun oppilaitokseen otetaan yhä opiskelijoita syksyllä alkaviin opintoihin. Tarjolla on sekä toisen että kolmannen asteen opintoja.

Oulun ammattikorkeakoulussa on parhaillaan menossa lisähaku viiteen tutkinto-ohjelmaan, joissa on vielä vapaita aloituspaikkoja. On syytä olla nopea, sillä haku päättyy jo perjantaina kello 15.

Kaksi kohteista on ammattikorkeakoulututkintoon johtavia ja kolme ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia. Haettavat kohteet ovat musiikki-, tanssi-, kulttuuri- sekä sosiaali- ja terveysaloilta.

Alempaa ammatillista koulutusta on myös tarjolla. Oulun seudun ammattiopistossa on useita hakukohteita, joiden hakuaika päättyy elokuussa. Kohteiden joukossa on muun muassa maanrakennus- ja kuljetusalojen opintoja.

Tämän vuoden tammikuusta alkaen ammatilliseen koulutukseen on voinut hakeutua myös jatkuvan haun kautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kouluihin voi hakea joustavasti ympäri vuoden. Oppilaitokset päättävät itse tarkemmista hakuajoista, hakumenettelyistä ja valintaperusteista.

Oulun seudun ammattiopistossa on tarjolla useita kohteita myös jatkuvan haun piirissä. Avoinna olevat haut voi tarkistaa Osaon verkkosivuilta.

Oulun yliopistossa ei enää kevään ja kesän valinnoissa ole vapaita opiskelupaikkoja, vaan kaikki syyskuussa aloittavat uudet opiskelijat on jo valittu. Seuraava suuri haku on ensi kevään yhteishaku.

Syyskuussa yliopisto kuitenkin järjestää pienen syyshaun opetus- ja kasvatusalan tutkinto-ohjelmassa. Kyseessä on lastentarhanopettajien lisäkoulutus, jonka valintaperusteet julkaistaan myöhemmin elokuussa. Tullakseen valituksi hakijalta edellytetään aiempia korkeakouluopintoja.

Oulun aikuislukiossa on vielä tarjolla lukion opiskelupaikkoja ja lukioon valmistavan koulutuksen opiskelupaikkoja.

Aikuislukiossa opinnot voi aloittaa jokaisen jakson alussa. Syksyn ensimmäinen jakso alkaa 13. elokuuta, ja opiskelijoita otetaan koko lukuvuoden ajan. Opiskelijaksi haluavan on aina ilmoittauduttava suoraan koululle, sillä aikuislukio ei kuulu yhteisvalinnan piiriin.

Suomen korkeakoulujen järjestämiä lisähakuja kevään yhteishaussa vapaiksi jääneille paikoille voi hakea Opintopolku-sivustolta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Opetuksen taso on aivan surkea. Käytännön työelämän osaaminen vielä surkeampaa. Enemmän oppii itse kotosalla. Paperit kannattaa hommata muualta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänne vaan OAMK:hon kuluttamaan vaan aikaa. Kaikki saa tutkinnon ja diplomin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surkea on tietotekniikan ja -käsittelyn taso tässä koulussa. Ei mitään järkeä ottaa opiskelupaikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on ihan turhaa hommaa. Ei OAMKn koulutuksiin kannata mennä. Rima alhaalla. Paperit turhia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Journalismin puolella opetus ihan mitä sattuu: Opiskelijat opettavat toisia opiskelijoita ja opettajat luuhaavat missä lie. Tilajärjestelyt ontuvat. Ei opiskelu- ja työrauhaa. En suosittele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei niistä mitään tulekkaan. Ei ole ikinä tullutkaan. Vihervasemmistolaisia suunsoittajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä varasijalla olijat huolijoidaan, mikäli soveltuvia hakijoita varasijoilla on. Ammatillisessa koulutuksessa ainakin varasijat ovat voimassa vielä pari viikkoa lukuvuoden alkamisen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Musiikki, tanssi ja kulttuuri??? Näilläkö se suomi nousee. Olisiko aika lopettaa koko linja turhana yhteiskunnalle kun ei kerran hakijoitakaan ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulttuurin parjaajia riittää. Silti jokainen meistä on osa kulttuuria, kuluttaa sitä ja tuottaa sitä. Musiikkiakin hyvin moni kuluttaa päivittäin. Joten näiden alojen ymmärtäminen on kaiken A ja O - alkupiste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla vaan niin että mitä enemmän on taideasioita opiskellut sitä varmemmin palkka tulee yhteiskunnan pussista toisin kuin räppäreillä ja muilla enemmän itse opiskelleilla. Onko noilla aloilla miten hyvä työllistyminen kun ei ole hakijoita? Yleensä heikko hakijamäärä tarkoittaa ettei alan näkymät ole hyvät eli kannattaako sinne kouluttaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Työkkärissä on tarpeeksi työttömiä muusikkoja ja taiteilijoita. Ja ne vähät työpaikat ovat myös verorahoilla maksettavia pilipalihommia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuunteletko musiikkia, tanssitko tai harrastatko jotakin muuta kulttuuriin liittyvää, Jos et niin nyt on sopivä aika aloittaa. Saattaa sinunkin maailmankuva laajentua kyseisen asian suhteen. Toivotan hyvää syksyn jatkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Musiikkia voipi kuunnella ja tansiskella ihan ilman 'koulutuksiakin'. Ihan itse omalla vapaa-ajalla. Käsittämätöntä on että näille taivaanrannan maalareille kustannetaan yhteiskunnan puolesta 'koulutus', josta ei valmistu tuottavaa työtä tekevään ammattiin. Rahoitus kokonaan pois näiltä ja satsaus matematiikkaan, kieliin ja luonnontieteisiin. Siinä lääke tulevaisuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

141
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
67
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
54
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
46
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
34
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
33
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Sulla saattaa olla liian kiire? Hetikaikkimullenyt hosujille tulee varmasti vaikeuksia, koska menestyksellinen day treid... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image