Oulu

Oulun kouluissa vielä vapaita paikkoja – tarjolla toisen ja kolmannen asteen opintoja

Oulun ammattikorkeakoulussa on parhaillaan menossa lisähaku viiteen tutkinto-ohjelmaan, joissa on vielä vapaita aloituspaikkoja. KUVA: Essi Puuri
Oulu 8.8.2018 7:59
Tapani Iivanainen

Useaan Oulun oppilaitokseen otetaan yhä opiskelijoita syksyllä alkaviin opintoihin. Tarjolla on sekä toisen että kolmannen asteen opintoja.

Oulun ammattikorkeakoulussa on parhaillaan menossa lisähaku viiteen tutkinto-ohjelmaan, joissa on vielä vapaita aloituspaikkoja. On syytä olla nopea, sillä haku päättyy jo perjantaina kello 15.

Kaksi kohteista on ammattikorkeakoulututkintoon johtavia ja kolme ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia. Haettavat kohteet ovat musiikki-, tanssi-, kulttuuri- sekä sosiaali- ja terveysaloilta.

Alempaa ammatillista koulutusta on myös tarjolla. Oulun seudun ammattiopistossa on useita hakukohteita, joiden hakuaika päättyy elokuussa. Kohteiden joukossa on muun muassa maanrakennus- ja kuljetusalojen opintoja.

Tämän vuoden tammikuusta alkaen ammatilliseen koulutukseen on voinut hakeutua myös jatkuvan haun kautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kouluihin voi hakea joustavasti ympäri vuoden. Oppilaitokset päättävät itse tarkemmista hakuajoista, hakumenettelyistä ja valintaperusteista.

Oulun seudun ammattiopistossa on tarjolla useita kohteita myös jatkuvan haun piirissä. Avoinna olevat haut voi tarkistaa Osaon verkkosivuilta.

Oulun yliopistossa ei enää kevään ja kesän valinnoissa ole vapaita opiskelupaikkoja, vaan kaikki syyskuussa aloittavat uudet opiskelijat on jo valittu. Seuraava suuri haku on ensi kevään yhteishaku.

Syyskuussa yliopisto kuitenkin järjestää pienen syyshaun opetus- ja kasvatusalan tutkinto-ohjelmassa. Kyseessä on lastentarhanopettajien lisäkoulutus, jonka valintaperusteet julkaistaan myöhemmin elokuussa. Tullakseen valituksi hakijalta edellytetään aiempia korkeakouluopintoja.

Oulun aikuislukiossa on vielä tarjolla lukion opiskelupaikkoja ja lukioon valmistavan koulutuksen opiskelupaikkoja.

Aikuislukiossa opinnot voi aloittaa jokaisen jakson alussa. Syksyn ensimmäinen jakso alkaa 13. elokuuta, ja opiskelijoita otetaan koko lukuvuoden ajan. Opiskelijaksi haluavan on aina ilmoittauduttava suoraan koululle, sillä aikuislukio ei kuulu yhteisvalinnan piiriin.

Suomen korkeakoulujen järjestämiä lisähakuja kevään yhteishaussa vapaiksi jääneille paikoille voi hakea Opintopolku-sivustolta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Opetuksen taso on aivan surkea. Käytännön työelämän osaaminen vielä surkeampaa. Enemmän oppii itse kotosalla. Paperit kannattaa hommata muualta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänne vaan OAMK:hon kuluttamaan vaan aikaa. Kaikki saa tutkinnon ja diplomin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surkea on tietotekniikan ja -käsittelyn taso tässä koulussa. Ei mitään järkeä ottaa opiskelupaikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on ihan turhaa hommaa. Ei OAMKn koulutuksiin kannata mennä. Rima alhaalla. Paperit turhia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Journalismin puolella opetus ihan mitä sattuu: Opiskelijat opettavat toisia opiskelijoita ja opettajat luuhaavat missä lie. Tilajärjestelyt ontuvat. Ei opiskelu- ja työrauhaa. En suosittele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei niistä mitään tulekkaan. Ei ole ikinä tullutkaan. Vihervasemmistolaisia suunsoittajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä varasijalla olijat huolijoidaan, mikäli soveltuvia hakijoita varasijoilla on. Ammatillisessa koulutuksessa ainakin varasijat ovat voimassa vielä pari viikkoa lukuvuoden alkamisen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Musiikki, tanssi ja kulttuuri??? Näilläkö se suomi nousee. Olisiko aika lopettaa koko linja turhana yhteiskunnalle kun ei kerran hakijoitakaan ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulttuurin parjaajia riittää. Silti jokainen meistä on osa kulttuuria, kuluttaa sitä ja tuottaa sitä. Musiikkiakin hyvin moni kuluttaa päivittäin. Joten näiden alojen ymmärtäminen on kaiken A ja O - alkupiste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla vaan niin että mitä enemmän on taideasioita opiskellut sitä varmemmin palkka tulee yhteiskunnan pussista toisin kuin räppäreillä ja muilla enemmän itse opiskelleilla. Onko noilla aloilla miten hyvä työllistyminen kun ei ole hakijoita? Yleensä heikko hakijamäärä tarkoittaa ettei alan näkymät ole hyvät eli kannattaako sinne kouluttaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Työkkärissä on tarpeeksi työttömiä muusikkoja ja taiteilijoita. Ja ne vähät työpaikat ovat myös verorahoilla maksettavia pilipalihommia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuunteletko musiikkia, tanssitko tai harrastatko jotakin muuta kulttuuriin liittyvää, Jos et niin nyt on sopivä aika aloittaa. Saattaa sinunkin maailmankuva laajentua kyseisen asian suhteen. Toivotan hyvää syksyn jatkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Musiikkia voipi kuunnella ja tansiskella ihan ilman 'koulutuksiakin'. Ihan itse omalla vapaa-ajalla. Käsittämätöntä on että näille taivaanrannan maalareille kustannetaan yhteiskunnan puolesta 'koulutus', josta ei valmistu tuottavaa työtä tekevään ammattiin. Rahoitus kokonaan pois näiltä ja satsaus matematiikkaan, kieliin ja luonnontieteisiin. Siinä lääke tulevaisuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

7:39
Saunarakennus tuhoutui tulipalossa maan tasalle Enontekiöllä
7:00
Kouluun on kehitettävä yhteinen katsomusaine – opiskelu erillisillä tunneilla voi olla leimaavaa, lapsia ja nuoria lokeroivaa Lukijalta
7:00
Kysely: Valtaosa Kalevan lukijoista vastustaa yliopiston siirtämistä Oulun keskustaan – liian kallis juttu, "parempi olla opiskelijoiden vähän syrjässä" Tilaajille
7:00
Toiveena tehokkuus – Katja Nättilä on yksi Rankkojen Ankkojen avainpelaajista salibandyliigan pudotuspelikarsinnoissa Tilaajille
7:00
Kun loistavat ihmiset tekevät parhaansa ja kuitenkaan se ei riitä, johtaja joutuu katsomaan peiliin – Antellin leipomon lopetus opetti nöyryyttä, sanoo Tomi Lantto Tilaajille
7:00
Päivän leffapoiminnat: Hipahtava isä lapsikatraineen palaa metsistä ihmisten ilmoille – Matt Rossin draamakomediassa on myötäelävä ote
7:00
Kolumni: Anteeksi on taikasana, joka pelastaa silloinkin kun yritys möhlii
13
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
9
Oulun säästölistalta karsittiin muutamia kohtia: Erikoisluokat, kaupunkipyörät ja Tuiran talviuintipaikka säilyvät
2
Halla-aho eduskunnan korona-keskustelussa: "Jos ruokaa on viikon kotivara, ei tarvitse heti syöksyä Alepan säilykepurkkihyllylle, kun aine iskee tuulettimeen"
2
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä
1
Hurja tilanne Oulujärvellä: Jää petti alta ja traktori vajosi järven pohjaan
1
Kuusamo satsaa miljoona euroa maastopyöräilyyn – Rukalle rakennetaan useita uusia reittejä
1
Kysely: Valtaosa Kalevan lukijoista vastustaa yliopiston siirtämistä Oulun keskustaan – liian kallis juttu, "parempi olla opiskelijoiden vähän syrjässä" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image