Oulu

Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta

KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 20.11.2019 14:01
Heidi Peltonen

Oulun koulut ja päiväkodit siirtyvät käyttämään luomumaitoa ensi kuun alusta lähtien. Oulun kaupungin mukaan rasvatonta luomumaitoa tarjotaan kaikissa kouluissa ja päiväkodeissa joulukuusta alkaen. 

Kaupungin mukaan kyseinen maito on lähiruokaa, sillä raaka-aine kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta ja maito valmistetaan Maikkulassa. Luomumaitoon siirryttiin, sillä siihen tarjoutui mahdollisuus maidontuottajan vaihduttua heinäkuussa.

Oulun Tilapalveluiden keittiöt ovat nyt kouluissa ja päiväkodeissa Portaat luomuun -ohjelman toisella portaalla, jonne pääsyn kriteerinä on käyttää vähintään kahta merkittävää raaka-ainetta pysyvästi luomutuotteena ja muita mahdollisuuksien mukaan.

Oulun Tilapalveluiden mukaan palveluiden käyttämistä elintarvikkeista noin 70 prosenttia on kotimaista. Liha ja perunat ovat aina kotimaista ja maitotuotteista kotimaisia on suurin osa, 95 prosenttia. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Tavallinen viljelijä kylvää apulannat päivällä. Luomuviljelijä yöllä. On ihan sama mitä rehua lehmä syö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maidostahan pitää päästä kokonaan eroon. Suomalaiset litkivät maitoa eniten maailmassa, ja ovat sairaimmasta päästä myös maailmaassa. Maito on monen sairauden alkulähde. Ihminen ei tarvitse lisämaitoa, vain imeväinen lapsi oman äitinsä maitoa jonkin aikaa. Mikään muu elollinen olio ei juo toisen elollisen maitoa, kuin ihminen. Raikas vesi on paljon parempi juomalähde kuin maito. Todella vastuutonta tarjota jopa lapsille vasikoille tarkoitettua juomaa. Kallsiumin saa monesta muustakin aineksesta, ei kirahvikaan juo lisämaitoa, ja sillä on vahvat luut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei riitä. Onko asiaa kysytty IPCC:ltä ja homeopaatilta ? Ja onko maitotilallinen varmasti rokottamaton ja navettarakennus pannukakkumaailman päällä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset juovat eniten maitoa maailmassa. Mikäli se edistäisi meidän terveyttä tai ennaltaehkäisisi esimerkiksi osteoporoosia, niin minkä vuoksi se ei näy missään tilastoissa? Suomi löytyy nimittäin osteoporoositilastojen kärkipaikoilta. Jokin ei täsmää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikiaa maitoa, eikä rasvatonta. Koululaiset jättävät rasvattoman maidon juomatta, parempaa kuulemma vesi. Toivovat hekin kevyt maitoa koulun juomaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnetonta. Rasvattomasta maidosta ei saisi käyttää sanaa luomu. Luomumaito on aivan jotakin muuta. Lisäksi rasvaton maito lihottaa lapsia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kurria, juotetaan nyt kasvaville lapsille,maidon korviketta mistä on kynsitty pois kaikki ravintoaineet, nyt se isketään purkkiin ja sana luomu kylkeen, niin johan on terveellistä ja hinta tapissa. Kurri juotettiin ennen vasikoille, EI sitä ihmiset suuhunsa laittaneet. Punanen maito ja voi tiellä pitää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä juodaan joko sinistä tai punasta luomua. Joko saisi kouluihinkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkä ihmeen takia rasvatonta??? Antakaa ny hyväne aika ees oikeeta maitoo niille ketkä maitoo juo!!! Vettä saa hanasta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On "hyviä" ja "pahoja" rasvoja...EI!
On vain ylensyöjiä!
Ja vanhempien huono tapa osoittaa rakkautta syöttämällä läskille lapselle lisää karkkia!
Ei vähään, mutta riittävään ravintoon tottunut, kärsi näistä miten sen sanoisi;
Aikuisen äidin ikävästä johtuvista syömishäiriöistä, joita lapsi sitten matkii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkimus ei tue luomun käyttöä terveyssyistä ja hinnaltaan se on kalliimpaa, kuin normaalisti tuotettu ravinto. Eli mikä mahtaa olla kaupungin perustelu luomuun siirtymiselle, kun tästä jutusta se ei selvinnyt?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

21:32
HIFK korjasi pisteet mukaansa Raksilasta selvin numeroin
21:24
Ville Leskinen lähti etelään hakemaan roolia – "Olen käynyt Sakun kanssa shoppailemassa kaupungilla" Tilaajille
21:21
SDP:n Sanna Marin ja Antti Lindtman kamppailevat tasapäin pääministeriehdokkuudesta, käy ilmi MTV Uutisten kyselystä
20:46
Herola piti kovinta hiihtovauhtia ja nousi kuudenneksi
20:46
Niskanen ei löytänyt parasta iskua yhdistelmäkilpailuun
20:45
Jenna Laukkanen ui EM-Skotlannissa toistamiseen pronssia – "Kauheaa sanoa, mutta tämä alkaa tuntua vähän rutiinilta"
20:36
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
91
Eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen mielestä epäluottamuksen vuoksi eronnut Rinne voi jatkaa uuden hallituksen ministerinä – "Ei hän tässä mikään hylkiö ole"
72
HIFK kuritti taas Kärppiä – Rybarin ulosajo ja Leskisen HIFK-debyytti kuumensivat tunteita Raksilassa, yleisö pilkkalauloi ex-kärpälle
50
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
43
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
42
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla
35
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
27
Kaikki Rinteen kaatuneen hallituksen puolueet valmiita jatkamaan vanhan hallitusohjelman pohjalta –  "Kynnyskysymyksemme on, että kaikesta Rinteen hallituksessa sovitusta pidetään kiinni"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

kyllä parasta joulumusiikkia on köyhän ulina. T: Mersu-mies Lue lisää...
Philos

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image