Oulu

Oulun keskustan liepeillä puukon kanssa ryöstellyt kaksikko käräjillä – Syyttäjä vaatii vankeutta törkeästä ryöstöstä ja ryöstön yrityksestä

Oulu 11.2.2019 13:15
Antti Pasanen

Käräjäoikeudessa on alettu käsitellä kahden miehen rötöstelysarjaa lokakuisena torstaina Oulun keskustan liepeillä.

Syyttäjä vaatii kaksikolle kolmen vuoden vankeusrangaistusta törkestä ryöstöstä, ryöstön yrityksestä sekä näpistyksestä ja näpistyksen yrityksestä. Miehiltä vaaditaan myös rahallisia korvauksia.

Raskain syyte koskee törkeää ryöstöä, jonka uhriksi joutui Asemakadulla kävellyt mies. Syytteen mukaan toinen syytetyistä on lähtenyt kävelemään miehen vierellä ja ottanut pian esiin veitsen vaatien mieheltä tämän kantamia laukkuja.

Uhri on antanut laukut, mutta huutanut sen jälkeen poliisia paikalle. Tällöin ryöstäjä on syyttäjän mukaan pannut veitsen miehen kaulan lähelle.

Ryöstäjäkaksikon toinen osapuoli on tullut huutamisen jälkeen paikalle tulppa-avaimella ja veitsellä aseistautuneena ja kaksikko on ahdistanut uhrinsa seinäsyvennykseen. Mies on luovuttanut ryöstäjille kannettavan tietokoneen ja puhelimensa, jonka kotelossa on ollut maksukortti.

Syyttäjän mukaan ryöstäjäkaksikko on vaatinut miestä mukaansa tyhjentämään pankkitilinsä. Miestä pankkiautomaatille taluttaessaan kaksikko on uhannut häntä monta kertaa tappamisella, syytteessä sanotaan.

Tilin tyhjennys jäi lopulta aikeeksi poliisin tultua paikalle. Uhri sai omaisuutensa takaisin, eikä ehtinyt nostaa rahaa ryöstäjille.

Kihlakunnansyyttäjä Vuokko Hautalan mukaan ryöstö on teräaseiden, uhkausten ja miesylivoiman takia ollut kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Ennen Asemakadulla liikkuneen miehen kimppuun käymistä kaksikko oli yrittänyt syyttäjän mukaan ryöstää Hallituskadulle pysäköityyn autoonsa menossa olleen toisen miehen. Toinen syytetyistä on uhannut lyödä uhria "turpaan" ja vaatinut rahaa. Ryöstäjä on repinyt uhria vaatteista pois autolta, jolloin mies on jysäyttänyt ryöstäjää kyynärpäällä. 

Iskun saatuaan ryöstäjä on irrottanut miehestä ja paennut paikalta kauempana odottaneen aisaparinsa kanssa.

Syytteen mukaan kaksikko oli ennen mainittuja ryöstöyrityksiä näpistellyt läheisellä kioskilla. Toisella syytetyistä elintarvikkeiden ja tupakan vieminen jäi yritykseksi.

Tuomio jutussa annetaan myöhemmin.

MAINOS

Kommentoi

Että rajat aukesi ja maahanmuutto toi rikolliset . Jos eivät osaa elää omissa maissaan rauhassa ja rehellisesti ei se onnistu täälläkään. On nähty että seuraavat ihmisiä kauppakeskuksissa pankkiautomaateille ja nähty kun pakotetaan vanhoja nostamaan tileiltään sekä kuinka laittavat korteilla rahaa toiselle tilille . Ajateltu että on varastettuja kortteja . Parasta on pitää pankissa rahansa ilman kortteja ja nostaa käteisellä samalla kun maksaa laskut. Asuntoihin murtautuvilla on ihan lukkosepän työkalut myös huumaaminen on yleistä ! Tyhjennetään asunto ja rahat kun toinen joko nukkuu tai on huumattuna. Kioskilla näkee kun ottavat hyllystä mitä vaan ja poistuvat nauraen . Itä suunnan kieliä puhuvia tai huonoa suomea. Vaatteita laitetaan pukukopissa omien alle ja kävellään pois. Jotkut laittaa ruokaa kaupassa reppuihin ja hihataskuihin. Jotkut syö hyllyjen välissä . Monikulttuurisuus iskee, mutta kokeile varastaa heiltä jotain ! Mikä huuto siitä tulisi !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oulun kaupunki on kovaa kyytiä luisumassa anarkiaan, hyvä että poliisit sentään ovat turvassa hiukkavaarassa ja panssarimersuissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kulttuuripääkaupunkiainesta oulu aivan selvästikin on, mutta minkä kulttuurin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehei nämä velikullat saa mistään törkeästä ryöstöstä tuomiota.
Viimeistään hovissa muuttuu lieväksi pahoinpitelyksi tai varkauden yritykseksi.
Suomen vankilat on täynnä. Ei sinne sovi.
Eikä rahat riitä muutenkaan vankeinhoitoon. Ei riitä vanhustenhoitoonkaan.
Suomessa on liikaa syötettäviä suita ja kokoajan lappaa rajojen yli lisää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

126
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
93
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
39
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
38
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
37
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
36
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

181 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Sinähän eläke 850e luulet, että kaketsukin on huippua. Noh, ehkä sinunlaisille se on. Lue lisää...
Huipulla? Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image