Oulu

Oulun keskustaan tulee Alkon lip­pu­lai­va­myy­mä­lä

Alko uudistaa myymälöitään. KUVA: Kerkko Konola
Oulu 3.1.2018 9:41
Heikki Uusitalo

Oulun keskustan Pekurin Alkosta tulee yksi Alkon laajimman valikoiman myymälöistä. Vastaavia myymälöitä tulee maahan kaikkiaan 15. Niistä on avattu jo kuusi.

Pekurin Alko on remontin vuoksi kiinni 8.1.-21.2. Uudistunut myymälä avataan 22.2.

Alkon mukaan myymälä kokee valikoiman lisäksi uudistuksen sisustuksessa. Eri tuoteryhmille tulee omat tyylinsä.

Alko remontoi samoihin aikoihin Tampereen Stockmannin Alkon, joka avataan uudistuneena 19.3.

Alko lupaa kertoa uudistuneista myymälöistä tarkemmin lähempänä remonttien valmistumista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (76)

Lopettasivat kaikki alkot juomat ruokakauppoihin niin kuin ulkomailla ois paljon yksikertasempaa suomi on muutenkin niin sääntöjen maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teemu Laajasalon rahankäyttö on hämärtynyt. Meneekö runsaasta Coca-Colan juonnista näkö, ettei erota lompsasta, kumpi on firman ja kumpi oma luottokortti? Onhan niillä omat tunnuslukunsakin.
Teemu lupaa maksaa "kärähtäneet" takaisin ja odottaa asian olevan sillä selvä. Teemu teki hienon oivalluksen, jota voisi soveltaa oikeuslaitoksen toimintaan. Ei tarvittaisi enää asianajajia miettimään, mikä tuomio varkaalle annetaan. Maksaa vain "kärähtäneet varastetut" takaisin ja menee kotiin. "Soo, soo",, sanottiin pikkulapselle ennen. Sanotaanko piispallekin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joutas lopettaa koko monopoli. Poliitikot vuosia yrittäneet suojella suojatyötään Alkossa ja alkohololaki viimeisin esimerkki. Siitä huolimatta siellä ei kannata käydä vaan hakea juomat puoleen hintaan ulkomailta. Järki-ihmiset osaa boikotoida monipoleja sekä isoveli valvoo menttaliteettiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, eipä ole enää Oulun keskustassa varaa pitää putiikkia kuin arinalla ja valtion monopolilla. No eipä tarvi enää siellä asioilla käydäkään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viinaahan sitä pitää saada, eihän elämä muuten ole mitään. Kodeissa kapakkatunnelmaa, emännälle mustat silmät ja koko perhe "nalleretkelle". On meillä kaupunki. Viinakauppaako ne turistit tulevat katsomaan, mahtavaa. Siksi en ole asioinut Prismassa enkä S-ryhmässä viiteen vuoteen, enkä asioi. Se firma on monopoliasemassa joka paikassa, Halpa-Hallikaan ei saa Oulussa elintarvikkeiden myyntilupaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä alko voi paikkansa pitää. Olen valmis maksamaan valikoimien laajuudesta muutaman euron enemmän niiden halvimpien tuotemerkkien kanssa.
Mutta, se edellyttää sitä, että alkon aukioloajat pitäisi vapauttaa säännöstelystä kuten päivittäistavarakaupankin. Alkoholilain uudistus jäi puolitiehen, edelleenkin vedotaan joihinkin vanhoihin sääntöihin, että alkoholia ei saa myydä pyhäpäivinä (eikä usein edeltävänä päivänäkään).
On suhteellisen typerää, että kun menen pääsisäislauantaina ostamaan kaupasta syötävää, niin minun olisi pitänyt tietää jo torstaina mitä aion ostaa, jos haluan juomieni sopivan ruoalle. En myöskään usko tämän juomista vähentävään "taikaan". Ne, jotka paljon juovat, varaavat kyllä riittävän määrän alkon suljetuille päiville. Siksi uskon, että alkon aukioloaikojen vapauttaminen vähentäisi juomista, koska kaikki ostettuhan tuppaa joskus menemään. Tässä on kärjistettyssä muodossa koko Suomen päihde(hoito)politiikka, subutex ja sunnuntai (eli pyhä).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkia alkoholijuomia pitäisi myydä vapaasti ympäri vuorokauden. Minusta olisi hyvä, jos myyntipisteitten joukossa olisi supistetun valikoiman perävenemyymälä, sellainen viina-lidl. Super-lippulaivasta ei ole niin väliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alko vetää loistonhetkellään viimeisiä henkosiaan, 10 vuoden päästä sitä ei enään ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on eittämättä vuoden 2018 paras uutinen.
Viinakauppa. Ouluun.
Ja Suomen laajin. Mitkä valikoimat. Eläköön.
Otetaan vastaan. Pyytämättä.Tilaamatta.
Ookko nää Oulusta, vai ookko nää muuten pölijä ? Eipä tarvitse todistaa.
Näkyyhän ja kuuluuhan se jo kaduilla....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi hyvä juttu. Alko saisi kyllä muissa myymälöissään paneutua myymäläkohtaisiin valikoimiin. Esimerkiksi Iin tai Haukiputaan alkon valikoimista ei löydy vuoden viiniksi valittuja tuotemerkkejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On muuten helppo tilata verkkokaupan kautta haluttuun myymälään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa ikävää, että viinaa ei saa joka lajia. Ostahan rekka ja hae lajit kotiin. Ei ole kummaa, jos Alzheimer-potilaiden joukko kasvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja mitähän ihmettä sinä niillä vuoden viineillä teet ? :)))
maussa et huomaa eroa vaikka siihen laitettaisiin kahden vuoden viinit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se jo vihonviimein aikakin.
Kai myös tilat kasvavat ainakin kolminkertaisiksi, nyt ne ovat niin surkeat pienet ettei kääntymään mahdu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis Alko hyötyy lakimuutoksesta. Ilme rakennetaan uusiksi, hinnat tippuvat, tuotteet jotka eivät myy tippuvat valikoimista pois.
Ei kotimaista toimimattomalla tuulimyllyllä valmistettua saippuanmakuista likööriä vaan ulkomaista gourmet tavaraa jota miljoonat ihmiset nauttivat. Alko vierailusta tulee elämys josta kannattaa maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan, että tavaroiden vapaa liikkuvuus alkaa koskettamaan myös Suomeen yksityisesti tuotavaa alkoholia, tilattuna tai haettuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (76)

Uutisvirta

79
Ulkoministeri Timo Soini sai eduskunnan luottamuksen, pääministeri Sipilä: "Tässä ei äänestetty abortista, tässä äänestettiin Soinin luottamuksesta"
71
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
29
MT: Berner suunnitteli isoa postiuudistusta, joka sisälsi muun muassa kilpailuttamisen – eduskuntaryhmä tyrmäsi
27
Ukkosmyräkkä vyöryi Oulun yli yön aikana – huomiseksi odotellaan Mauri18-myrskyä
19
Rekan ja henkilöauton kolari ruuhkautti Kuusamontietä Oulussa, pelti kolissut myös Pohjantiellä
16
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
14
Soinin omistakin joukoista soraääni: Sinisten Tiina Elovaara ei tue ulkoministerin aborttikantaa – "Naisten oikeudet ovat minulle ohittamattomat"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo etelätuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Zowi ESZ

Uusin lukijakuva

Matkan varrelta
s.t

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

145 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Juttutupa on kateellisten keskustelukerho. Kotitalousvähennyksen leimaaminen rikkaitten asumistueksi on järjen köyhyyttä... Lue lisää...
Vähäistä on tuo

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image